< Tilbake til oversikten

Hjelp! - hva betyr disse...

#1

HP sa for siden:

Tr trenger litt hjelp: Hva blir disse på norsk?
(Andre grønnsaker på induksjonen)

  • chard
  • sauerkraut
  • collard greens
  • scallions
  • dandelion
  • snow peas
  • dandelion greens
  • spaghetti squash
  • beet greens
  • hearts of palm
  • string or wax beans
  • kale
  • summer squash
  • brussels
  • leeks
  • turnips
  • zucchini

#2

HP sa for siden:

Noen til...

Salatgrønnsakene...

  • daikon
  • arugula
  • endive
  • bok choy
  • escarole
  • radicchio
  • Chicory
  • jicama
  • chives
  • mâche
  • sorrel

#3

HP sa for siden:

Også 2 urter...

  • sage
  • cilantro
    Dere lurer vel på hva jeg gjør innendørs i denne snøstormen? :p

#4

HP sa for siden:

En ting til:

Hva blir expeller-pressed olje på norsk?


#5

Iset sa for siden:

mange jeg ikke kunne her, men jeg kan noen:

sauerkraut = surkål tror jeg
zucchini = aubergine
brussels = rosenkål (skal egentlig være brusselsprouts tror jeg)¨
chives = gressløk
dandelion = løvetann

Nille kan sikkert mange, hun er god i engelsk.


#6

Skorpia sa for siden:

Et par usikre momenter,her og det som står åpent er det sikkert noen andre som vet

#7

Carbokiller sa for siden:

Sage= salvie
Arugula= type salat du også får kjøpt her og heter det samme.
Endevie=endevie
Chard= bete
Sauerkraut=surkål (neppe den typen du får kjøpt ferdig her... inneh. masse karbo)
Scallions=sjalottløk
Dandelion=løvetann (velbekomme)
Dandelion greens=løvetannblader går jeg ut ifra
Spaghetti squash
Beet greens= beet er jo bete/rødbete....
Hearts of palm
string or wax beans= voksbønner, snittbønner
kale=grønnkål
summer squash=sommersquash... ?
brussels=rosenlål
leek=purre
Turnips=turnips
Zucchini=squash

Radicchio=type sikkori
Chicory=sikori
Chives=gressløk
Sorrel= gaukesyre (viltvoksende plante i Norge) Merkelig....


#8

Nille sa for siden:

  • chard = mangold (en salat sak med grønne blader på stilk)
  • sauerkraut = surkål
  • collard greens = grønnkål
  • scallions = løk
  • dandelion = løvetann
  • snow peas = sukkererter
  • dandelion greens = løvetann blader
  • spaghetti squash = finner ikke norsk ord, tror ikke det finnes noe, den ligner på et gresskar (avlangt lyst gult) og kokt strimles fruktkjøttet som spagetti - nam)
  • beet greens = rødbetens blader (næringsrik sak)
  • hearts of palm = gulhvit innerste del av plante, ligner på purre, nøttaktig smak. Vet ikke hva det heter på norsk.....eller om det har noe norsk navn
  • string or wax beans = snittebønner
  • kale = også grønnkål
  • summer squash = grønn squash
  • brussels = rosenkål
  • leeks = purre
  • turnips = turnips (det lå en pjokk og lukte.....)
  • zucchini = små squash

#9

Nille sa for siden:

salvie og koriander


#10

Iset sa for siden:

spaghetti squash, smaker det som vanlig squash?


#11

Carbokiller sa for siden:

Daikon=japansk reddik
Pak-choy=kinesisk kål
Escarole=bitter type salat
Jicama=kaktusplante
Mâche=feltsalat/vårsalat

Se forøvrig opplysningskontoret for Frukt og Grønt ang. de diverse salattypene.


#12

Nille sa for siden:

  • daikon - japansk nepe
  • arugula - tror det heter Arugula her og ? Salat (blader, ligner på vanlig salat)
  • endive - det heter iallefall det samme her !
  • bok choy - en kinakål (litt mindre "krøllete" blader enn vanlig kinakål)
  • escarole - salat dette og (tror det heter det samme her..)
  • radicchio - tror det heter det samme på norsk. Liten rød/hvit, ser ut som mini hodekål, jeg har det i salaten min, smaker litt bittert
  • Chicory - sikkori (avlang liten grønn salat sak)
  • jicama - en japansk rotgrønnsak ( det er røttene til en bønneplante) Bror min spiser mye av dette i Texas !! Finnes ikke noe norsk navn
  • chives - gressløk
  • mâche - har ingen aning
  • sorrel - som gaukesyre - avlange blader litt større en "vår" vanlige syre, samme smak

#13

HP sa for siden:

Tusen hjertlig takk! :D

Nå legger jeg arbeidet ut i TEAM forumet, så om dere vil lese så klikk dere dit.

Eller meld dere til tjeneste... :p

Det endelige arbeidet vil bli lagt ut under induksjosforumet i morgen!

Natta! :sove:



#15

Nille sa for siden:

Kjempeflott liste !! Jeg er helt impregnert !!! :cool:
Nå har du fått svar på jicama også...:D


#16

Nille sa for siden:

Nei, det smaker litt søtt på en måte. Det er jo en grønnsak. Her har du et bilde av den. Den kan kokes i mikroen eller i gryte. Så kuttes den i to. Frøene i midten fjernes og fruktkjøttet skrapes ut med gaffel. Det ser ut som spagetti og går fint sammen med alle slags sauser. Jeg har laget den med carbonara saus og min spesielle Agli Aspargi (med reker og asparges). Den er som sagt vanskelig å få fatt i Stavanger. De hadde den på Helgø på Stokka, men etter at jeg i løpet av 2 mnd kjøpte de 4 de hadde har jeg ikke sett flere ! Jeg kan be dem bestille igjen og gi deg beskjed når de er inne !!


#17

Carbokiller sa for siden:

Sorry, så at Jicama ikke var kaktusplante likevel, selv om en nettside reklamerte for det. De fleste andre sidene der ute var enig med Nille om at det var noe helt annet.....Skulle vært artig å forsøkt alt dette rare, merkelige, fremmede...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.