< Tilbake til oversikten

Lavere GI???

#1

Ølla sa for siden:

Heisann.

Jeg leste et blad som Fedon skriver i av og til, lurer på om det er Norsk Ukeblad eller no sånn. Uansett så leste jeg at poteter som ble kokt og deretter avkjølt fikk lavere GI. De kunne godt varmes opp igjen, men poenget var at de skulle kokes og avkjøles. Mitt spørsmål til dere er: hurtigstekte pommes frites slik som Hoff`s pommes frites, er de lavglykemiske? Siden de bare skal stekes i ovnen i 5 min så regener jeg med de er tilberedt på forhånd... eller er jeg help på jordet her??? Hadde være kjekt med noe hjelp!

På forhånd takk!!! :D


#2

rsy sa for siden:

Pommes Frites må du nok styre unna på et karbohydratfritt kosthold, men det er sinnsykt
mye annet man kan monso innpå i gode mengder.

RSy


#3

Muskat sa for siden:

Jeg synes det høres veldig suspekt ut at kokte poteter skal få lavere GI av å bli nedkjølt. Pommes Frites er i alle fall omtrent det verste en slanker kan ha i seg. De er bakt i fett, som regel mettet fett, og kombinasjonen karbohydrater og fett gjør at du forbrenner karbene og lagrer fettet. Det er nettopp den mekanismen lavkarbo-diettene forsøker å unngå.

Muskat



#5

Muskat sa for siden:

Hmmm

Det kommer nok ikke til å virke på meg, for jeg kommer til å være så mistroisk at jeg legger på meg av ren overbevisning hvis noen tvinger meg til å spise en kald potet.

Men min far, som var smal som en pinne, pleide å spise kalde poteter med majones og kald fisk midt på natta rett fra kjøleskapet. Kanskje det var sunt?

Muskat


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.