< Tilbake til oversikten

Kylling i rød curry

#1

Nina L sa for siden:

Hei, denne lagde jeg ofte før jeg begynte med lavkarbo, men kom på at den passer jo godt her også. Oppskriften er ikke min, den er hentet fra thaiguiden.no, men syns den er så god at den må deles!

Ingredienser:

  •  2 ss olje
    
  •  1 ½  ss Red Curry Paste
    
  •  1 boks kokosmelk 
    
  •  750 g kyllingbryst  i store biter
    
  •  litt søtning (jeg bruker noen dråper natreen)
    
  •  2 ts thai fish sauce
    
  •  1 grønn paprika, renset og skivet
    
  •  1 boks bambusskudd
    
  •  fersk basilikum, ca 10 store blader, hakket i biter
    
  1. Varm oljen i en stekepanne på medium varme
  2. Tilsett curry paste og la det koke i ca 2 minutter.
  3. Rør inn boksen med kokosmelk, la det koke på meduim varme i 4 minutter og rør av og til.
  4. Tilsett kylling og la det surre i 4 minutter
  5. Rør inn søtt, fiskesaus, paprika og bambusskudd. La det koke til kyllingen er gjennomkokt, ca 3 minutter til.
  6. Tilsett hakket basilikum. Smak til med mer søtning eller mer fiskesaus om det er ønskelig.

Server med blomkålris eller annet godt.

Jeg er litt usikker på karboinnholdet, det står ikke på den red curry-boksen jeg har.. Noen som vet, sånn ca?


#2

lifejack sa for siden:

Elsker curry i forskjellige varianter. Lager det litt for ofte tror jeg, men det er jo så lett og så fantastisk godt!! Takk for inspirasjon:)
Karboinnholdet varierer endel fra produkt til produkt, men her er i hvert fall Santa Maria sin.


#3

smili sa for siden:

Ser veldig godt ut. Skal prøves. Bare elsker alt med karry:D


#4

Nina L sa for siden:

Ikke det sunneste man kan spise ser jeg, men det går jo ikke så store mengder av det, da!

Og så er det så enkelt å lage!


#5

lifejack sa for siden:

Nja, jeg vil ikke kalle den usunn heller. Den inneholder kun "sunne" ting i form av grønnsaker og krydder, ingen konserveringsmidler e.l. Selvfølgelig er den ikke optimal karbohydratmessig, men som du sier så blir det jo ikke store mengdene tilsammen:)


#6

helsefreak sa for siden:

Dette hørtes kjempegodt ut og skal prøves :-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.