< Tilbake til oversikten

Herregud, disse MÅ dere bare prøve! (rundstykker)

#1

Tøsa! sa for siden:

Fant oppskrift på brød på denne bloggen: lillamumi-lavkarbo.blogspot.com/
Veldig mange fine oppskrifter der, verdt å ta en titt! :)

Men istedet for å lage brød hadde jeg røra i muffinsformer og lagde rundstykker. Hadde i revet ost i halvparten.
De uten ost ble ganske gode, ikke ulikt annet lavkarbobrød jeg har smakt (og smuldra litt opp), mens de med ost ble helt himmelske! Så saftige og gode, og den deilige smaken! Anbefales på det sterkeste! Hadde kokt skinke på, og nå savner jeg ikke brødskiva lenger for å si det sånn. Yummi!!!!!!!! :D

Stekte de ikke så lenge som brødet skal stekes da, tok de ut da de ble litt brune på toppen:)

[CENTER]4 egg
1,5 ts bakepulver
4 ss linfrø (som de er)
60 g kruska kli
50 g sesamfrø (som de er)
45 g solsikkekjerner (som de er)
3 ss olje
1/2 boks Creme Fraiche ( Ikke lett utgave, men full fett varianten 35% fett)

Visp eggene sammen med elektrisk visper, til det er luftig men ikke eggedosis, og blander så bare resten i. Rører det sammen med en vanlig visp og heller i form med bakepapir. Strø litt sesamfrø på toppen.
Så enkelt som det kan bli!
Stekes på 180 grader i 55 min på nederste rille.
Syns de blir veldig gode, ikke bløte, men saftige.
Oppbevares i kjøleskap i opptil 2 uker.[/CENTER]


#2

otika sa for siden:

Disse skal jeg prøve ja :) men husker du ca hvor mye ost du brukte ?


#3

Dingsemor sa for siden:

Da blir det enda en tur innom butikken...disse må lages NÅ!!!
Vet du forresten hvor mange karbs det er per rundstykke??
Jeg er helt ny i dette lavkarbo gamet:eek:


#4

marjusen sa for siden:

Jeg kommer til ca 22 karbohydrater i hele røra. Dette forutsier at du bruker sesamfrø uten skall da disse har mye mindre enn dem med skall. Tok også en sjangs på at 4ss med linfrø er ca 30 gram, ettersom jeg ikke vet hvor mye dem veier:) Men tror det skal være ca passe.

Står ikke hvor mange rundstykker det blir av denne røra.


#5

Dingsemor sa for siden:

Kjempe gode....
Laget i muffinsform og fikk 12 stk. Jeg hadde ikke sesamfrø og brukte derfor 95g solsikkekjerner.
Kom fram til at det ble ca 2 karbs per rundstykke.
Gleder meg til frokost i morgen. Rundstykke med ost og skinke og INGEN egg eller bacon:D


#6

swimzy sa for siden:

Åhh høres nydelig ut, må prøves:)


#7

Mistral sa for siden:

Takk for tips, dette skal prøves ! Endelig en oppskrift uten alt for vanskelige ingredienser...


#8

Kaija sa for siden:

Nam, har nettopp stekt et brett med disse. Kjempegodt! Gleder meg til å ha med på jobb i morgen.


#9

Mistral sa for siden:

Jeg syns også disse var veldig gode, bortsett fra at mine ble for mye stekt og dermed ble tørre rundt kanten. De ble brune oppå nesten med én gang, så jeg var usikker på hvor lenge jeg skulle la dem stå og ventet tydeligvis for lenge.

Hvor lenge steker dere denne røra når den er fordelt på 12 muffinsformer?


#10

Kaija sa for siden:

Jeg hadde ikke muffinsformer, så mine ble bare slengt i dunger på bakepapiret. De rant litt utover, og endte opp ganske flate, men tykke nok til at de kunne skjæres over. Tror mine stektes i ca 30 min, men de må vel stå lenger om de er i former.

Forresten kastet ungene mine seg over baksten min, så jeg må visst bake nye snart.


#11

mio87 sa for siden:

jeg bruker hansker når jeg baker sånt, etter tips fra lisbeths blogg:P når jeg gjorde det kunne jeg lage runde boller av dem på en måte og legge på stekebrettet, gleder meg til de kommer utav ovnen:) lukter godt!


#12

mio87 sa for siden:

men nå når jeg sjekka i ovnen hadde de rent utover så jeg vet ikke hva jeg skrøt av meg selv for! blir nok gode uansett da:)


#13

tingelinge87 sa for siden:

kruska kli... hva er det å får en kjøpt det på daglivare butikk ? ny på dette jeg ;)


#14

Supah sa for siden:

Kruskakli er skalldelen av hvetekornet :)

Det er helt supert , og ja, du får det i dagligvarebutikker.


#15

Mistral sa for siden:

Jeg lagde ny porsjon i dag, og de ble veldig bra. Jeg reduserte litt på mengden rømme, så rundstykkene fløt mindre utover og ikke ble så flate. Jeg brukte også en god del revet ost i. Jeg tok dem dessuten ut av ovnen etter bare 15 minutter; da var de begynt å sette seg fast i muffinsformene allerede. De er lyse inni, men føles ikke rå på noen måte. Lettvint og velsmakende, definitivt en favorittoppskrift!


#16

Pøsh sa for siden:

Disse skal jeg jammen prøve.


#17

Maskotten sa for siden:

Nå koser de seg i ovnen!! Spennende :0)


#18

tara67 sa for siden:

Disse må prøves :-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.