Fant oppskrift på brød på denne bloggen: lillamumi-lavkarbo.blogspot.com/
Veldig mange fine oppskrifter der, verdt å ta en titt! :)
Men istedet for å lage brød hadde jeg røra i muffinsformer og lagde rundstykker. Hadde i revet ost i halvparten.
De uten ost ble ganske gode, ikke ulikt annet lavkarbobrød jeg har smakt (og smuldra litt opp), mens de med ost ble helt himmelske! Så saftige og gode, og den deilige smaken! Anbefales på det sterkeste! Hadde kokt skinke på, og nå savner jeg ikke brødskiva lenger for å si det sånn. Yummi!!!!!!!! :D
Stekte de ikke så lenge som brødet skal stekes da, tok de ut da de ble litt brune på toppen:)
[CENTER]4 egg
1,5 ts bakepulver
4 ss linfrø (som de er)
60 g kruska kli
50 g sesamfrø (som de er)
45 g solsikkekjerner (som de er)
3 ss olje
1/2 boks Creme Fraiche ( Ikke lett utgave, men full fett varianten 35% fett)
Visp eggene sammen med elektrisk visper, til det er luftig men ikke eggedosis, og blander så bare resten i. Rører det sammen med en vanlig visp og heller i form med bakepapir. Strø litt sesamfrø på toppen.
Så enkelt som det kan bli!
Stekes på 180 grader i 55 min på nederste rille.
Syns de blir veldig gode, ikke bløte, men saftige.
Oppbevares i kjøleskap i opptil 2 uker.[/CENTER]
Da blir det enda en tur innom butikken...disse må lages NÅ!!!
Vet du forresten hvor mange karbs det er per rundstykke??
Jeg er helt ny i dette lavkarbo gamet:eek:
Jeg kommer til ca 22 karbohydrater i hele røra. Dette forutsier at du bruker sesamfrø uten skall da disse har mye mindre enn dem med skall. Tok også en sjangs på at 4ss med linfrø er ca 30 gram, ettersom jeg ikke vet hvor mye dem veier:) Men tror det skal være ca passe.
Står ikke hvor mange rundstykker det blir av denne røra.
Kjempe gode....
Laget i muffinsform og fikk 12 stk. Jeg hadde ikke sesamfrø og brukte derfor 95g solsikkekjerner.
Kom fram til at det ble ca 2 karbs per rundstykke.
Gleder meg til frokost i morgen. Rundstykke med ost og skinke og INGEN egg eller bacon:D
Jeg syns også disse var veldig gode, bortsett fra at mine ble for mye stekt og dermed ble tørre rundt kanten. De ble brune oppå nesten med én gang, så jeg var usikker på hvor lenge jeg skulle la dem stå og ventet tydeligvis for lenge.
Hvor lenge steker dere denne røra når den er fordelt på 12 muffinsformer?
Jeg hadde ikke muffinsformer, så mine ble bare slengt i dunger på bakepapiret. De rant litt utover, og endte opp ganske flate, men tykke nok til at de kunne skjæres over. Tror mine stektes i ca 30 min, men de må vel stå lenger om de er i former.
Forresten kastet ungene mine seg over baksten min, så jeg må visst bake nye snart.
jeg bruker hansker når jeg baker sånt, etter tips fra lisbeths blogg:P når jeg gjorde det kunne jeg lage runde boller av dem på en måte og legge på stekebrettet, gleder meg til de kommer utav ovnen:) lukter godt!
Jeg lagde ny porsjon i dag, og de ble veldig bra. Jeg reduserte litt på mengden rømme, så rundstykkene fløt mindre utover og ikke ble så flate. Jeg brukte også en god del revet ost i. Jeg tok dem dessuten ut av ovnen etter bare 15 minutter; da var de begynt å sette seg fast i muffinsformene allerede. De er lyse inni, men føles ikke rå på noen måte. Lettvint og velsmakende, definitivt en favorittoppskrift!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.