Jeg lagde nemlig lavkarbo bownies nå i kveld...og la den inn på diett.no, ut kom denne kaka:
Energi
397 kCalProtein10.4 g (23 % ADI)Karbohydrat24.5 g (19 % ADI)Fett35.9 gNatrium203 mg (14 % ADI)
[img]https://www.diett.no/sector.php?type=recipe_nutrient&id=41914[/img]
Den viser jo ikke akkurat at det lite karber i den for å si det slik. Nå delte jeg ei rund springform i 12, og antok at det ble så mange biter av ei kake. Men, 25 karber pr. bit. Vel, det sier jo bare at jeg ikke kan spise et eneste stykke.
Jeg har i den:
Smør, fløte, mørk sjokolade 70%, mandelmel, sukring, bakepulver og egg. Det er det hele. Og alt dette er lovlig lavkarbo ingredienser. Men, lurer på om jeg faktisk kunne tatt ut sukrin fra oppskriften når jeg legger det inn. For det skal jo være "lovlig" sukker, siden det ikke påvirker blodsukkeret vårt. Sukrin ligger jo inne med 100% karber, og når du da skal ha et par hundre gram i oppskrifta, så blir det fort karber. Ka syns dere? Elller er det noen som vet?
De har ikke sukrin liggende inne på diett.no, så da tror jeg du endte opp med å velge sukker?! De karbene kan du i hvert fall se bort i fra (de fleste her inne regner at sukrin har 0g karber pr 100g).
Nå vet jeg ikke hvor mye du brukte av hver ingrediens, men pr 100g vare har ingrediensene ca følgende karboinnhold:
smør: 1g
(krem)fløte: 2,9g
sjokolade: dette varierer, sjekk innpakningen
mandelmel: 8g
sukrin: de fleste regner 0g
bakepulver: 34g (men du brukte vel sannsynligvis ikke mer enn 3-4g kanskje?)
egg: 0,3g
Det lå ikke sukrin inne nei, men jeg la det inn som egen matvare :-)) Veldig enkelt og greit det.
Jeg la inn sukrin med 0 karber og fikk denne, da beregnet 12 kakestykker:
Energi397 kCalProtein10.4 g (23 % ADI)Karbohydrat7.88 g (6 % ADI)Fett35.9 gNatrium203 mg (14 % ADI)
[img]https://www.diett.no/sector.php?type=recipe_nutrient&id=41914[/img]
Jeg lagde den i rundform og delte kaken i 12 stykker, når jeg tok den ut så var den såpass tykk at det heller ble sjokolade fontante enn brownies. Men, jeg serverte med is til familien og sukrin melis dryss til meg selv. Så, det ble meget godt mottatt. Men gud, den var mektig. Når du ikke er vant til slik, så ble jeg nesten kvalm. Et kakestykke av den størrelsen var mer enn nok for min del iallefall. Neste gang blir det samme oppskrift i liten langpanne istede, og firkantede biter, slik at jeg kan skjære opp flere av en kake. 16 biter ser jeg for meg må gå meget godt. Og da er jeg no nede i enda mindre karber, og det er jo superdupert:D
Hmmm, veldig rart. Jeg var jo her inne å la inn oppskriften jo?? Å nå er den ikke her, musifistisk:confused:
200 gr smør
1 dl fløte
200 gr 70% mørk sjokolade
150 gr mandelmel
200 gr sukrin
2 ts bakepulver
5 egg.
Smelt smør, hell i fløten. Knekk sjokoladen i biter og ha i smør/fløteblandingen.
Bland alt det tørre, hell over sjokoladeblandingen, rør godt. Til slutt vispes eggene sammen og helles over. Rør godt om.
Helles i rund form og stekes i ca 40 min for sjokolade fondante.
Helles i liten firkantform 20x30 og stekes i 20-30 min for brownies.
170 grader.
Ved rundform og 12 biter, ca 5 karber pr. stykke.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.