< Tilbake til oversikten

Hva er riktig mon tro?

#1

Lumumba sa for siden:

Jeg blir litt forvirret når det står så forskjellig karboinnhold forskjellige steder.
I matvaretabellen (boka) står det f.eks at det er 6.8 kh i 100 gr brokkoli, mens i ketolyseboka står det at det er 2,9 kh pr 100 gr (mener jeg å huske) Ganske store forskjeller på andre ting også! Noen som vet hva som er riktig?? Skulle jo tro at man kunne stole på Matvaretabellen.

Og en annen ting som overrasket meg stort er at det står det er 33,1 kh i 100 gr hvitløk :eek: Hvis dette stemmer har jeg jo tatt overdose kb i dag :hylgrine:


#2

Rin sa for siden:

Har du spist hundre gram hvitløk? :) Tingen med sånne "kryddersaker" er jo at man gjerne ikke bruker kjempemengder... to fedd er vel ikke ti gram engang?

Ofte er forklaringen på sånne avvik fra tabell til tabell at noen produsenter oppgir et karbohydratinnhold som inkluderer fiberet - og fiber trenger vi ikke å telle. I norge er det som regel trukket fra på forhånd.


#3

Gracella sa for siden:

He, he, hvor mange 100 gram hvitløk tror du at du har spist da?? ;)
Som regel er det ikke mange grammene man spiser på en gang.

Det er bare å lete på et par andre siter, så finner du ut om ant gram karbo kan stemme. For brokkoli er det nok 2,9 som stemmer.
Det har vært tatt opp tidligere at matvaretabellen inneholder en del feil.


#4

Bestemamma sa for siden:

I min matvaretabell står det at Brokkoli inneholder 3,1 g. kh. og 3 g. fiber.
Hvitløk inneholder 24,2 g kh. og 1,5 g. fiber.

Lastet den ned fra link her på forumet lavkarbo.no/matvaretabell

Med det samme vi snakker om Brokkoli og slikt...spiser dere stilken på brokkolien? Jeg gjør:D Den er kjempegod. Men kan en spise stilken på blomkål og vanlig kål?


#5

Lumumba sa for siden:

Ikke rart dere stusset over dagens hvitløksinntak humre Jeg sa jo ikke at jeg hadde spist 100 gr, (men siden jeg sa jeg hadde fått overdose i dag er det ikke rart dere trodde det;)), men jeg har nok spist 40 - 50 gr (lagde nyyyydelig suppe), og når jeg gikk ut i fra 33,1 pr 100 gr, betød jo det at jeg hadde fått i meg hele dosen med karber bare på hvitløk, men da er det forhåpentligvis ikke så ille!
Det ser det ut som mye har skjedd siden min bok ble trykket i 1991 :lol:

Jeg har aldri sett på fiberinnholdet. Teller kun karber, proteiner og fett. Er vel det som gjelder?

Gracella: Regnet liksom med matvaretabellen fra Statens Ernæringsråd hadde de riktige innholdsfortegnelsene :)

Spiser også brokkolistilker, men ikke blomkål og kål. Tror de er litt tråere å spise :)

Tusen takk for svar :)


#6

Kitt sa for siden:

Lager jeg blomkålmos, er stilken med, ikke ellers!

I Nannahs Beuf Bourguingnon er brokkolistilker en av ingrediensene!


#7

Bestemamma sa for siden:

OK, da skal jeg la vær å kaste blomkålstilkene heretter.....



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.