Gerd sa for siden:
Salt peanøttsmør
200g. salte peanøtter
1 klype maldonsalt(flaksalt)
1 liten sprut sitronsaft (1/2 ts ca)
-Dette stekes i en stekepanne på høy varme 3-4 minutter under konstant omrøring.
Trekkes til side, og avkjøles litt.
Helles i en blender,
og tilsett:
ca 1 dl nøytral olje (jegbrukte kaldpressa rapsolje)
2 ruter sukkerfri mørk sjokolade. (jeg brukte mørk sjokolade fra sukkerfritt)
Blandes til en jevn ”suppe”
Ønskes mer biter i, hold av noen nøtter som du tilsetter mot slutten.
Helles over i en skål.
Rør inn 3 ts mandelmel (for at den skal bli smørbar)
Settes i kjøleskap (Trenger noen timer på å stivne.)
Oppbevares kaldt i et tett glass, eller boks.
Dette ble salt og godt!
Karbeinnholdet i denne er jeg usikker på, da peanøtter har utrolig forskjellig innhold. (Sjekk på matvareguiden.no eller les på posen)
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2705&albumid=327&dl=1296398969&thumb=1[/img]
(bildet lånt fra nettet)