Dere som ammer (delammer) og som går ned i vekt basert på lavkarbo.. Hvilken filosofi følger dere? Hvor mange karbohydrater ligger dere på daglig?
Jeg gikk på ketolyse frem til jeg ble gravid, og har tenkt å fortsette med det når jeg er ferdig med amminga. Frem til da tenkte jeg å spise lavkarbo, 50-70 kbh, basert på prinsippene til ketolysekuren. Tenkte ihvertfall å prøve meg på det og se hvordan det går, eventuelt justere litt etterhvert.
Jeg har hele veien fulgt Fedon Lindbergs prinsipper. Jeg vet ikke helt hvor mange karbohydrater jeg har lagt på, dette har regulert seg selv etter hvor mye jeg har ammet. Jeg har til tider hatt behov for å spise endel mat med karbohydrater, men da har jeg tenkt på mat med lav GI. Dette behovet kommer nok av at jeg har ammet såpass mye, og da har jeg hatt behov for å fylle på igjen.
Jeg har også tenkt i baner om å ha et stabilt blodsukker, noe lav GI mat også hjelper til med å regulere.
Jeg har ikke gått ned så veldig mye i ammeperioden, jeg veier meg ikke så ofte nå. Men jeg hadde 5 kg igjen til normal BMI da jeg var gravid, og ett år etter fødselen hadde jeg tatt av de kiloene.
Det er sikkert helt greit å følge den planen din. Men hva har du gjort under graviditeten? Jeg bare fulgte det samme kostholdet fra da jeg.
Tror nok ikke det er så lurt, for har levd høykarbo :rolleyes::p og da snakker vi veldig høy...
Hadde planer om lavkarbo under graviditeten og, men det skar seg fort gitt. Det som holdt kvalmen unna var karbo, salt kjeks, chips, brød, saltstenger etc.. Ble kvalm av stekt mat, kjøtt etc mens jeg var gravid. Et under at jeg ikke gikk opp mer enn det jeg gjorde. Nå er jeg faktisk bare 6 kg unna vekta jeg hadde da jeg ble gravid, men jeg hadde en god del fra før av.
Skal lese litt om Fedon tenker jeg, men tror kanskje at jeg skal prøve det jeg skrev først og se hvordan det går :)
Aha, ja jeg skjønner :ja:
Jeg hadde det sånn under mitt første svangerskap (som var lenge før lavkabolivet) ;)
Kvalm i 9 mnd og spiste salte kjeks og sitron i tynne skiver.
Men jeg er enig med deg. Om du har Ketolyse under huden er det jo ikke noe problem å bare øke inntak av karbohydrater (og selvfølgelig tilsvarende minke inntak av fett).
Frukt, Rugsprø, Linser, Bønner etc. Namm :sikle:
Fedon Lindberg uten C-måltider mens jeg gikk gravid (fikk svangerskapsdiabetes), og nå Fedon Lindberg med C-måltid mens jeg ammer. Merket at jeg hadde behov for mer karbo da jeg fullammet. Nå driver jeg og trapper ned på ammingen (skal tilbake i jobb om 1 måned), og merker at jeg ikke trenger så mye av det lengre. Jeg gikk ned 10 kilo i løpet av de første dagene etter fødsel (samla fryktelig mye vann den siste tiden). Deretter har jeg bare kvitta meg med 4 kg til og har 4 kg igjen til jeg er på vekta jeg hadde før graviditeten. Og da starter jeg jobben med å kvitte meg med de 30-35 kiloene som er itl overs :p Det går med andre ord ekstremt sakte her altså, men det er jeg vandt med og henger nok mer sammen med at jeg er insulinresistent og ikke nødvendigvis med kostholdet.
Jeg fullammer baby på 4 mnd og har lagt på meg både i svangerskap pluss et par kilo i ammeperioden. Før jeg ble gravid gikk jeg på ketolyse med veldig godt resultat! Problemet ble at jeg ikke fikset egg, bacon eller stekt mat da jeg gikk gravid, så slet med å holde meg til noen lavkarbo diett. Ble faktisk tilbake til det gamle "kjente" med vektoppgang som resultat. Sånn er det bare. Så nå vil jeg ned igjen men synes det er vanskelig pga amming. Mistet melka da jeg forsøkte generell lavkarbo før jul, men nå ligger jeg på ca 70 kh pr dag, og har gått fint en uke. Så satser på å fortsette det. Blir ca LCHF, generell lavkarbo blandet med noe Fedon. Håper melka holder seg!!!
Signerer Vibeke, spiser Fedon og teller ikke karber. Har ikke helt engasjement og lyst til det nå, det viktige for meg er at jeg spiser riktig ernæringsmessig, ikke at jeg går ned i vekt. Det blir en bonuseffekt det nå. ;)
Jeg begynte på lavkarbo (for 2. gang) da jeg fremdeles ammet Snuppa, og oppdaget at melkeproduksjonen faktisk ØKTE som følge av det...det er jo klart, man spiser jo bare sunnere mat! :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.