Hei, hei..
Jeg lagde en kjempegod ostekake med en blanding av rømme, philadelpiaost, gelatin, sitron og splenda. Bunnen var mandler og smør, på toppen hadde jeg friske blåbær. Kjempegod! Problemet er at den ble ikke særlig stiv :confused: Virker ikke gelatin sammen med splenda? Noen som vet?
P.S Jeg vet at sukrin er sunnere.. Liker splenda bedre :)
Ostekake med rømme er bedre enn om det bare er kremost. Dette er en enkel variant som ikke trenger å bli bakt.
Denne ostekaken er også smaksatt med granbar, noe som gir en frisk rett-ut-av-skogen-smak. Pass på å ikke bruke for mye, det skal bare være et hint. Nok til en 26 cm springform
500 gram kremost
750 gram rømme
Saft og skall av 1 sitron
200 gram sukker
1 spiseskje lynghonning
1 desiliter vann
2 plater gelatin
100 gram smør
12 til 15 søte havrekjeks
3 teskjeer finhakket granbar
Smelt smøret over lav varme og la syde til smøret begynner å bli lyst brunt. Knus kjeksene med fingrene og bland i smøret. Tilsett granbar og bland godt. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i en 26 centimeter springform.
Legg gelatin i bløt i en skål med kaldt vann noen minutter. Ha sukker, honning, vann og sitronskall i en gryte, kok opp og rør til sukkeret er oppløst. Ha i gelatinen og rør til den er helt oppløst.
Ha ost og rømme i en bolle og rør til blandingen er glatt. Ha i sukkerlaken og bland godt. Hell osteblandingen over i springformen, dekk til og sett kaldt over natten. Server med et lokk av multer.
Som dere ser så harAndreas Viestad bare brukte 2 plater gelatin men det var sammen med 200 g sukker...
Hm, når han lager den i "En bit av Norge" så sier han at man skal ha oppi 3 gelatinplater til mengdene beskrevet over. Høres fortsatt lite ut, men i hvert fall bedre enn to:)
Sukker/honning er med på å gjøre ostemassen tykkere når den er avkjølt, så når du bruker splenda i stedet trenger du mer gelatin for å kompensere for det.
Det ante meg at det var noe sånt :) Takk for hjelpen!
Kanskje 4 plater er passe? Vanskelig å vite hvor mye man skal bruke. Med to plater ble det ikke stivt i det hele tatt.. Men veldig godt likevel, da :)
Litt irriterende at de legger ut oppskrifter med feil mengde, da.. :rolleyes: Heldig for meg så var det en prøvebaking... Tenkte jeg skulle bake den til min svigerfars 90årsdag, nemlig..:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.