Jepp, ble litt skuffet nå når jeg gikk inn på diett.no og la inn bolle oppskrifta mi, som liksom skulle være litt lavkarbo, men som ikke ble det. Og det etter at jeg har latt dette bli min lunsj i dag, 2 boller, med hvitost. Va jævlig godt da, men gjør ikke like godt i skrotten no nei.
Bytta ut smør med Vita hjertegod olje, bytta ut sukker med splenda, erstattet 10 dl av hvetemed med 7 dl fibra og 3 dl bakepro. Men :( det hjalp så lite. Bollene ble godt mottatt av familien, enda de så at det var fibramel i dem....men hva hjelper det meg, når hver bolle har 26,6 gram karbo. Huff, det ble kraftig smell i dag gitt, slettes ikke bra. Tenkte jeg skulle unne meg lasagne i kveld, sammen med familien, men nå blir jeg nok nødt til å la den ene delen av forma bli med squash og cottage cheese istede tror jeg. Har jo alt godt over 60 karber i dag:( Oj oj oj.
Noen som har greid å lage skikkelige boller, som er enda mer lavkarbo enn dette ? For dette var et skudd i blinde, skjønner jeg. Dem er jo helt klart sunnere, enn vanlige boller, men....lavkarbo, niks.
Fibra, er det av korn, det? Du kan forsøke soyaprotein, kokosmel (sjekk at det kun er ca 4 g karbo per 100 gram) eller kanskje hempmel. Er usikker på hvor mye karbo det er i hemp, så det bør du sjekke i tilfelle du er interessert i det. Jeg vet ikke hvordan det smaker med proteinpulver av whey og kasein, men det kan fåes med nærmest null karbohydrat.
Jeg hadde rett og slett ikke smør :) og vita er jo sunne oljer det å.
Bake pro er soyamel, rett og slett bakemix som en kan få kjøpt på slike lavkarbo sider. Beregnet til å bake med. Men, det du lager blir ekstremt tørt, og omtrent umulig å svelge om du erstatter for mye av hv.melet med, så nå prøvde jeg med 3 dl, og det gikk veldig fint. Tror jeg kan ta en dl til av bakepro neste gang. Det viktigste for meg her, var å finne et godt alternativ som også ungene i huset kunne akseptere. Skulle jeg lagd bare tll meg selv, så kunne jeg selvsagt gjort noe annet. Mener at de ble søte nok så jeg kan nok fjerne iallefall 0,5 med splenda også neste gang. Alle monner drar. Uansett, en bolle 20 karber, ikke verdt det, egentlig. Så, blir lenge til neste gang jeg lager boller tror jeg. Likegodt å la være, så slipper en å la seg friste.
Forresten, cottage cheese i lasagne ja. Funker meget godt det. Det er faktisk veldig godt. Du erstatter lasagneplatene med skivet squash, lager tomatsaus av hermetisk tomat og et glass taco mix (velg selv hvor sterkt du ønsker) jeg bruker bare mild. Så bytter du ut den hvite sausen med cottage cheese. Testa det på hele familien tidligere i uka, og med salat til så var det et meget godt middagsmåltid. Familien fikk hvitløksbrød til :)
Nei, altså. Den er vel som de fleste oljer ikke noe særlig å bruke i matlaging og sånn som innebærer høye temperaturer.. Brukern til marinering av ost, jeg.. Sikkert ikke helt supert det heller, men orker ikke ren olivenolje:p
På Vitaflasken står det at den er av raps, solsikke og oliven. Velegnet også til steking, så da må det tåle litt temperatur. Det er 9 g mettet fett, 62 g enumettet og 25 g flerumettet. Og viktig for oss damer, den inneholder 5 g omega 3 og hele 20 g omega 6. Jeg har iallefall alltid en flaske stående, og når jeg lager middag til hele familien, som slettes ikke trenger alt det fettet jeg gjør, så bruker jeg denne oljen. Jeg kan ikke stappe i mine barn all lavkarbo/ketosematen jeg gjør, for de spiser jo mye mer karber også. Da vil nok vekta gå raskt opp. Det trenes mye i denne familien her, så jeg prøver å gi barna et sunt kosthold, men ikke GR varianten. Jeg tar inn fett, der det er naturlig, og bruker matfløte og rømme. Det trenger ikke å være at de får i seg karber av snop, men de spiser jo litt pasta (fullkorn), ris (villris) og potet til måltidene, samt mye salat og selvsagt frukt. Det er jo dette å finne et balansert kosthold som er litt viktig, og enkelt er det ikke når man skal ta hensyn til barn som trener mye og er i vokse alder.
Jeg har ikke sjekket ut noen andre bolle oppskrifter, det får jeg ta den dagen jeg skal lage boller igjen. Blir noen uker til neste gang tror jeg;)
I dag har jeg ikke tenkt middag engang...skal forbi en søndagsåpen butikk utpå dagen, får se hva jeg finner da. Men, kveldskosen skal bli brownies. Var på sunkost å handlet inn litt ingredienser her før helga, sånn i tilfelle. Eneste jeg ikke fant var 72 % sjokolade, ble bare 70 %...ikke fant jeg alternativ sjokolade uten sukker heller, utsolgt. Jeg får være nøye med oppskriften, regne ut hva hver bit vil inneholde, og være forsiktig utover dagen.
Noen som vet hvor mange karber det er i solruta knekkebrød? Jeg var tom for mine, så jeg tok et halvt solruta til frokost i dag, men mengder av hvit ost på toppen, for å få innpå proteiner og fett. Så, nu skal jeg bake meg knekkebrød, før jeg skal få med meg NM på ski
Men om disse oljene er varmpressede er de ikke bra å få i seg. Omman skal innta olje er det viktig å påse at de er kaldpresset. Ellers er det bedre å holde seg til fettkilder med mest mettet fett, som kokosolje og smør.
Hvordan kan dem gå ut å kalle det hjertegod olje da? Om den rett og slett er helsefarlig? Dem har jo til og med fått godkjenning fra Hjerte og lungeforeningen??
Jaja, skal en passe seg å ikke spise alt som kan være "farlig" her i livet, så blir en uten mat har jeg skjønt, så samma kan det værra.
Noen sier at lavkarbo er farlig og ikke bra for kroppen, hvorfor har jeg det så bra da?
Noen sier at ketolyse er direkt farlig for kroppen, hvorfor hadde jeg det så bra når jeg var der da?
Hvorfor gikk kolesterolet ned??? Når jeg spiste mer fett og mindre sukker, burdet det ikke klinge en bjelle i hodet på disse ernæringsfysiologene da? Som sa at; hallo, det er ikke fett som er farlig, det sukker. Det er det vi får høyt kolesterol av.
Hvorfor får veldig mange som går på GR, problemer med gallen, og flere må operere etter at de har gått på slik fettfattig kost over lang tid?? Burde det ikke klinge en bjelle da også?
Og benskjørhet, stive ledd osv....kan det være fordi vi over lang tid har fått prentet inn i hodet at vi ikke skal spise fett?
Hvorfor legger vi på oss slik? Kan det være fordi vi rett og slett får i oss altfor mye sukker? Min bestemor spiste ikke sukker, nesten, det var kos det. Ikke i maten. Nå er det hektisk rundt de fleste familier, og vi tyr til hurtigmat, eller halvfabrikata, for vi ønsker "skikkelig" middag, men har ikke tid til å lage den fra grunnen. Samfunnet har blitt slik, skapt av våre foreldre og oss sjøl. Vi har bedt om at det skal bli slik. Nå får vi takken. Det finnes ikke halvfabrikata og hurtigmat uten sukker. Har dere sjekket alt som kalles for posemat,suppe, sauser osv. Det er sukker i alt. Jeg lager aldri brunsaus med sukker, så hvorfor må Toro gjøre det da? Hva med pizzasaus, hjemmelaget har ikke sukker, men den kjøpte har sukker.
Hvorfor legger vi avgifter på avgifter på ting og tang. Det skulle vært avgift på sukker, skikkelig avgift på sukker. Så, skulle det vært satt ned eller null avgift på alternative søtningsstoffer, som ikke påvirker blodsukkeret vårt. Da tror jeg mange firma kjapt hadde sett seg etter andre alternativer, for mat med sukker hadde blitt for dyrt.
Hvorfor har vi slik oppblomstring av diabets, blandt halvvoksne og barn? ødelegger vi insulinproduksjonen vår alt i barndommen, er det det som er årsaken. Bare slik på stående fot, så kan jeg telle nesten 10 barn som har diabetes og som må ta sprøyter.....hallo? Det var ingen da jeg gikk på skolen, og det var ingen på barneskolen, da min eldste datter gikk der. Hun er 22 år.
hvorfor er det da slik at produkt med mye sukker, fortsatt er billigst da da????:confused: Rimer jo ikke i det hele tatt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.