Evvy sa for siden:
Hei dere der ute....
Har dere noen gode forslag til hva man kan bruke frossen spinat til..?
oppdaget det lå 2 pakker i fryseren...:=)
Tar gjerne i mor oppakrift for de som har det ;)
Evvy sa for siden:
Hei dere der ute....
Har dere noen gode forslag til hva man kan bruke frossen spinat til..?
oppdaget det lå 2 pakker i fryseren...:=)
Tar gjerne i mor oppakrift for de som har det ;)
Trj sa for siden:
Jeg tar passe mengde frossen spinat, varmer opp til den er tint og vannet fordampet. Rører inn en skvett fløte og lar den koke litt så den tykner. Tilsetter en god klatt smør til slutt. Krydrer med salt, pepper og litt muskatnøtt. Deilig ved siden av all mat.:)
lille_trille sa for siden:
Spinat er undervurdert.
Jeg bruker det i bl.a. omelett som jeg lager av:
10 egg
2 dl. vann
1 pk skivet bacon
1 boks bogskinke
1 stk. grønn paprika
1 løk eller purreløk
Salt og pepper
spinat, tomat og revet ost.
Bruker rund kakeform til denne.
Legg bakepapir i bunnen og smør kantene (jeg bruker meierismør)
Stek bacon og skinke og legg i bunnen
Stek forsiktig løk (bruker jeg purreløk så steker jeg ikke den først) og paprika slik at de blir gylne og legg det over.
Visp godt sammen 10 egg med 2 dl. vann. Salt og pepper etter smak. Husk at baconet og osten er salt.
Slå dette over.
Til slutt så legger du på tomatskiver og puter av spinat. Strø litt revet ost på toppen.
Stekes på 200 - 210 grader i 20-25 minutt.
Vet ikke hvor mange karber denne inneholder totalt, men jeg har iallefall lunsj hele uken. Holder seg fersk og god i flere dager ved oppbevaring i kjøleskapet.
:goodluck:
Har dere noen gode forslag til hva man kan bruke frossen spinat til..?
oppdaget det lå 2 pakker i fryseren...:=)
Tar gjerne i mor oppakrift for de som har det ;)[/quote]
Kitt sa for siden:
Du kan jo teste denne middagen!:)
Jeg tinte 5 blokker spinat i en sil, klemte ut vannet og hadde den opp i pannen etter at soppen hadde blitt litt stekt!
Lot fløten koke nesten helt inn. NAMNAM!:sikle:
Rin sa for siden:
Frossen spinat er genialt! Spinatstuing, spinatsuppe, indisk spinatgryte (Cyan har lagt ut oppskrift her på forumet), eller bruk i omelett/frittata, feks.
Hannehk sa for siden:
hvordan fryser dere den da? må den forbehandles på noe vis?
lille_trille sa for siden:
De ligger i frysedisken på butikken. Små puter :) Geniale.
Batillip sa for siden:
Jeg har nettopp spist en svær pose fersk spinat, dampet i et hav av smør. Digg!
Frossenvarianten ville jeg brukt til for eksempel pai. Eh, pai er visst ut. Omelett, da. Som en seng under fisken. Stuing. Spinat er best.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.