< Tilbake til oversikten

Spørsmål angående Atkins sjokolade (antall karbo)

#1

Nero sa for siden:

Jeg er VELDIG glad i Atkins-sjokoladen (ikke barene), men den som heter "Crispy Milk Sjokolade" (altfor dyr! :mad:)

På emballasjen står det "Only 1.8 Net carbs"

Sjokladen veier 30 gram.

Under innholdsfortegnelsen bak står det (pr. 30 gram):
karbohydrat 14
sukkeralkohol 13
protein 3,9
hvorav sukkerarter 1,5
fett 9,6
hvorav mettet fett 5,7
kostfiber 0,6
natrium 0,1

Hvordan får de det til å bli 1.8 gam karbo i denne sjokoladen?
Jeg ville regnet 1 gram (-sukkeralkohol)...

Noen som vet hvor de 0,8 grammene kommer fra?

Det spiller ikke så stor rolle, men jeg har fundert på dette en stund :o


#2

lifejack sa for siden:

Tipper det er avrunding, altså at det egentlig er f.eks. 14,4 karber hvorav 12,6 sukkeralkoholer eller noe i den dur;) Men hvorfor de runder opp/ned på det samtidig som de er veldig nøyaktige i antall "net carbs" vet jeg ikke. Litt villedende emballasje, men forhåpentligvis ikke noe som holder deg oppe om natten:p


#3

Nero sa for siden:

Tja, har enda ikke sovnet...........1,8 net carbs surrer rundt i hodet :p (not.. ;))


#4

senorita sa for siden:

Jeg ville ikke spist dem uansett. jeg sluttet å gå ned i vekt da jeg spiste slike barer. gikk OPP!! :P så jeg holder meg unna :|


#5

lifejack sa for siden:

Hadde tenkt til å dra denne enda lengre med en tørr en, meeen klarte heldigvis å stoppe megselv i siste sekund;)


#6

senorita sa for siden:

Ble ikke lite nysgjerrig da:p


#7

Nero sa for siden:

Senorita: jeg har spist iallfall en i uka i 4 måneder og vekta går sakte men sikkert nedover........og når den har gått opp - har det skyldtes andre utskeielser. Bare MÅ ha en i ny og ne :p

lifejack: bare å dra en tørr en, du ;)


#8

lifejack sa for siden:

Hehe, ja, litt teit å si a uten å si b, men så var det også med god grunn jeg stoppet meg selv!


#9

Nille sa for siden:

Noen tåler dem bra, andre tåler dem ikke det hele tatt. Det er veldig individuelt.
[color=indigo][/color]
Jeg er en av dem som IKKE tåler dem.... Det kjennes på magen og vises på vekten :)
[color=#4b0082][/color]
Anbefaler ellers å regne karbotallet som står på pakka, det er noe med avrundinger etc. som gir feil inntrykk.


#10

RaoulDuke sa for siden:

Det er forskjell på sukkeralkoholer også. Maltitol er en kombinasjon av glukose og sorbitol, og glukose-delen brytes relativt raskt ned av enzymer i kroppen, noe som gir den høy GI. Om mulig bruk heller andre sukkeralkoholer som xylitol/isomalt/sorbitol etc. siden de er mye vanskeligere for kroppen å omdanne til glukose.

Det er riktig at det er store individuelle forskjeller på hvordan kroppene våre reagerer på sukkeralkoholer (og hvor mye karber du kan få i deg før kroppen skiller ut nevneverdig insulin). Men om du får vektstagnasjon av en type sukkeralkoholer betyr det ikke nødvendigvis at du får det av alle, så det kan være greit å prøve seg frem med litt forskjellig :)


#11

Nille sa for siden:

Ja det er riktig. Jeg har prøvd det meste som sagt (har holdt på siden 82) og lever stadig i håpet :o


#12

Nero sa for siden:

Sikkert riktig som Raulduke skriver, det er forskjell på sukkeralkoholer. Hadde helt glemt det :o...........jeg bare trakk de automatisk fra.

Det står faktisk ikke hva slags søtning den sjokoladen er søtet med.

Den er iallfall veldig god, synes jeg :)


#13

Savagedlight sa for siden:

Sist jeg regnet på de der så kom jeg fram til at effektivt karboinnhold er ca. 7-9g. (dvs. den påvirker GI like mye som 7-9g sukker)
Nå husker jeg ikke regnestykket i huet, men hvis det er interesse kan jeg sette meg ned og se på det igjen.

Den første gangen jeg spiste en slik sjokolade, var den himmelsk. Men så merket jeg at det ble vektstopp, og gikk opplysningene nermere etter i sømmene. Deretter kuttet jeg ned til å spise maks en halv sjokolade per dag, og nå spiser jeg dem ytters skjelden. Har vel spist en hel en de siste 1.5mnd (inkl. jul!)

Personlig så synes jeg nå det er mye mere knasent med litt cachew-nøtter som snacks, eller fin-hakket bacon stekt sammen med kjøttdeig og ost som et veldig enkelt... og ekstremt godt måltid. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.