Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her
4 porsjoner:
Ingredienser:
8-10 kinakålblader
400 g kjøttdeig
1 løk
4-5 fedd hvitløk
1 egg
1 ss pofiber
1 ts koriander
1 ts revet muskat
1 ts cumin
1/4 ts kanel
1 ss tomatpurè
1 boks hermetiske tomater
1/2 dl vann
noen dråper oksefond
1/2 ts kajennepepper
salt
pepper
Fremgangsmåte:
Kjøttfarse: Ha kjøttdeig og 1 ts salt i en bolle og kna det seigt.
Finhakk løk og hvitløk og ha halvparten sammen med kjøttdeigen.
Tilsett egg, pofiber, koriander, muskat, cumin og kanel og bland godt.
Vask kinakålen og skjær av roten. Ta av 8-10 blader.
Kok opp vann med litt salt og forvell kinakålen i 1-2 minutter.
Legg en skje farse på hvert blad og pakk det hele godt inn.
Legg kålrullene tett i tett i en ildfast form og pensle med litt smeltet smør.
Stek ved 180 grader i ca 30 minutter.
Tomatsaus: Fres resten av løken og hvitløken i olje til det er mykt og blankt. Ha i tomatpurè og surr viderer i ca 1 minutt.
Tilsett hermetiske tomater, vann, oksefond og kajennepepper.
Kok opp, og la putre i ca 15 minutter.
Smak til med salt og pepper og kjør deretter sausen glatt med en stavmikser.
Fordel tomatsausen over den ildfaste formen og stek videre i ovnen i ca 20 minutter.
Server med blomkålris.