Tror egentlig at de er greie å spise for oss som er på ketolyse, men trenger en liten bekreftelse alikevel før jeg lindrer min såre hals med de. Det står ikke noe om sukkeralkoholer, men ser jo at de inneholder diverse søtstoff. Innholdsbetegnelse: Karbohydrat 92 g, Sukkerarter 0 g. Da er vel 92 g sukkeralkoholer?
Dent hals, lakris (sukkerfri). Full av søtstoffer
Løfter på pakken: Føles godt for sår hals.
Virkestoffer: Lakris, ammoniumklorid
Andel karbohydrater: 91 %
Kalorier pr pakke: 95
Kommentarer: Til tross for at den er såkalt sukkerfri har den søtstoffer (isomalt) som sørger for mange karbohydrater og et kaloriinnhold deretter. Kunstig søtning kan gi avførende virkning ved stort inntak.
Andel karbohydrater: 0% etter norske definisjoner, men i en del andre land 94%
Kalorier pr pakke: 60
Kommentarer: En svært kraftig pastill. Pakkens påstand om null karbohydrater er tvetydig. En del andre land som selger identisk pastill med nøyaktig samme søtstoff (polydextrose) må oppgi 94% karbohydrater. Det skyldes at karbohydrater defineres forskjellig fra land til land. :eek: :confused:
Frinbol innneholder sukralose (splenda) og et fyllstoff som er betegnet som fiber. I Norge oppgir man ikke fiber som en del av karbohydratene, mens i andre land oppgir de fiber som karbohydrater, men samtidig oppgir de andelen fiber, slik at man kan trekke fra fiberet.
.. denne tråden handler om søtstoffer og sukkeralkoholer, og utdyper mye om hva, hvorfor og hvorfor ikke, hihi :) Har hatt god nytte av å lese den selv, og det kan se ut til at mange ikke har lest gjennom den - altså hele tråden, ikke bare det første innlegget.
Mener for all del ikke å trampe på noen tær, men har sett i flere tråder at det kan virke som om mange tenker at alt av sukkeralkoholer tilsvarer ingen karber, og sånn er det jo absolutt ikke. :)
Ricola Original Herb (sukkerfri). Mange karbohydrater
Løfter på pakken: Forfriskende og velgjørende for munn og hals. Blanding av 13 gode Ricola-urter fra de sveitsiske fjellene, dyrket på spesielt utvalgte steder for å sikre optimal kvalitet og renhet. Naturlig lindrende egenskaper.
Kommentarer: Til tross for at den er såkalt sukkerfri har den søtstoffer (isomalt) som sørger for mange karbohydrater og et kaloriinnhold deretter. Sorbitol kan virke avførende ved stort inntak.
Ja, det står kh 98, og sukkeralkeholder 69 på 100 gt. Må si jeg trodde at det var safe da. Vet at sorbitol i tyggis ikke fungerer slik, såg ikke at den inneholdt det, men får kanskje lese linken over her da, om FORSKJELLIGE typer sukkeralkeholder. Hmmf :rolleyes:
Jeg tror kilden min motsier seg selv her; kostfiber (dietary fiber) skal jo ikke påvirke GI?
Uansett fall, det GI-tallet dem oppgir (89) tilsier at dette stoffet er ca. like ille som sukker, ikke sant?
Ang. Ricola sukkerfrie, så inneholder den originale sorbitol, men ikke den med sitron. Ja ja, rene filosofien og sette seg inn i forskjellen på alle sokkeralkeholene også.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.