< Tilbake til oversikten

Brownies, finnes det en lavkarbovariant?

#1

Jolly sa for siden:

Når jeg tenker etter, så inneholder brownies ekstremt mye olje?? Det må da vel finnes en mulighet til å lage en slag kopi av denne nydelig sjokoladekaken, som også vi kan spise? Finnes det noen der ute, som har testet ut noen oppskrifter? Jeg har en standard her, ikke meningen å friste for mye altså, men fikk så lyst på nå i helga når ungene spiste. Hadde ikke tid til å forske på dette sjøl, men tror jeg må:Del | [url="http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&winname=addthis&pub=&source=tbx-250&lng=no&s=facebook&url=http%3A%2F%2Fwww.dansukker.com%2Fdefault.aspx%3FID%3D410%26ProductPage%3D1%26ProductID%3D7194%26GroupID%3D472&title=Dansukker%20-%20Oppskrifter&ate=AT-unknown/-/-/4d3fc7a8187a8c62/1&sms_ss=1&at_xt=1&ui_cobrand=Dansukker&CXNID=2000001.5215456080540439074NXC&pre=http%3A%2F%2Fwww.dansukker.com%2Fdefault.aspx%3FID%3D410%26ProductPage%3D1%26ProductID%3D0%26GroupID%3D472%26gclid%3DCPWww4-n16YCFUXwzAodfmkmZg&tt=0"][/url]

Brownies

ca. 20 stk

Ingredienser
150 g smør eller margarin, denne kan vel byttes ut med olje?
3 dl sukker, splenda??
4 egg, grei
2 1/2 dl hvetemel, hva her?? Soya pro er så utrolig tørt da..??
1 dl kakao, denne kan vel gå om en har bakekakao?? Ikke helt bra, men vi tåler vel litt?
1/2 ts bakepulver, grei?
1 ts Vaniljesukker, ikke helt bra, men kan vel kuttes ut kanskje?
75 g hakket, mørk sjokolade. Om vi her finner tak i den mørkeste sjokoladen vi finner og den i tillegg er sukkerfri??

Hmmmm, kaster det over på noen som har tid og anledning til å teste ut slikt som dette og håper at noen har fått til noe, slik at jeg kan lage meg brownies til helga:D


#2

Nerthus sa for siden:

Hvis du skroller HELT nederst på denne siden også finner du linker til andre lavkarbo-varianter av brownies som allerede ligger på forumet :)

Jeg anbefaler etter egen erfaring (og en del latskap når det gjelder baking...) kakemixen brownies til www.spisdegslank.no :) Kan bestilles og fås i posten. Blandes med vann og olje og inn i ovnen.

Den synes jeg er veldig god - og smaker brownies - kjempegod ettersmak også! Perfekt med rørt bringebær og en kremklatt, eller "au naturell" ;)


#3

lui sa for siden:

Prøv denne

Mokkabrownies

100 gram paranøtter (3 karbo)
150 gram sjokolade (bruk den mørkeste til cavallier kjøpes på helsekost)
100 gram smør
1 ts sterk svart kaffe
litt vaniljeessens (kan droppes)
60 gram sukrin
4 egg (4 karbo)

Finmal nøttene med stavmikser, smelt sjokolade og smør, rør inn til en jevn masse. Rør inn kaffe og essens. Skill eggene, visp eggeplommene rør inn, pisk eggehvitene stive røres inn med alt det andre.

Helles i en ikke for stor kakeform.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20-25 min

Veldig god synes jeg og lite karbo i hele kaka:)


#4

Nannah sa for siden:

Nannahs brownies

Supergode Brownies til kaffen :)

5 egg
20 ml flytende Natren
150 g smeltet smør
50g kokosmel
1 ts fiberhusk
1 toppet ts bakepulver
30 g kakaopulver
vaniljedråper etter smak
1 boks valnøttkjerner
3 dl kremfløte
.................................................. ....

Sett oven på 180*
Smelt smøret.
Pisk eggedosis av egg og natren...
Bland fløte og smeltet smør
Grovhakk valnøttene...bland alt det tørre
Tøm det i eggedosien sammen med smør/fløte
Bland godt sammen...skal bli en kremaktig deig..
Ha i en bakepapir kledt liten langpanne

Stek midt i ovenen ca 20-30 min...skal ikke bli for tørr

Del i firkanter og sever m splendadryss og evnt. kremklatt
Nyyyyyyt :P


#5

Mellon sa for siden:

Nannah; det hørtes digg ut. Tenkte på å teste en lig ende selv- modifisering av orgi aloppskriften min


#6

Jolly sa for siden:

Ikke farlig med helg lenger når vi kan kose oss med slike herligheter som dette til kveldskosen:-)
Jeg og jentene skal ha LOGO (Spill) aften i kveld, og da blir det en eller annen form for brownies som tilbehør skjønner jeg. Gleder meg, må bare huske at jeg må på butikken og skaffe meg egg først. Resten har jeg sikkert et eller annet av her i huset.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.