Kjempefin lunchmat - skal oversette den til norsk senere !!
Spinach & Cheese Mini Frittatas
1 package (300g/10oz) of frozen chopped spinach (NB tines til værelsetemperatur !!!!!)
240 ml (1 cup) cottage cheese OR 170ml (0.7 cup) crumbled feta cheese (smuldret masse - viktig !!) (Jeg bruker feta, den har høyere fett og siden cottage cheese ikke er lov på induksjonen)
130g (4.6oz) grated/shredded cheddar or gouda cheese
60g (4 tbsp) grated parmesan or pecorino cheese
6 medium eggs
95ml (0.4 cup) chopped parsley
1 tsp each of basil and oregano, crushed
salt & Tabasco (chili pepper) sauce to taste
Jeg lager de og med baconbiter i.......knallgodt !
Grease 12 muffin cups (American sized) (De har papirformer på rema/rimi) with 0.5 tbsp olive oil, heat oven to 190C (375 F)
Whip eggs slightly. Add parsley and spices. Then stir in spinach and cheese.
Spoon about 3-4 tbsp mixture into greased muffin cups. Bake for 18-20 minutes, or until a knife inserted in the middle of the frittata comes out clean. Let stand 5 minutes and serve, with salsa and sour cream to taste.
jeg oversatte den til norsk, håper det er greit.. (kjeder vettet av meg idag nemlig hehe). er det noe jeg skal forandre? koppemålene bør kanskje forandres på.
SPINAT- OG OSTEMUFFINS
1 pakke (300 gram) frossen hakket spinat (tinet opp til værelsestemperatur!!)
170 ml (0,7 kopp) smuldret fetaost
130 gram revet cheddar eller goudaost
60 gram (4 ss) revet parmesan eller pecorino-ost
6 mellomstore egg
95ml (0,4 kopp) hakket persille
1 ts knust oregano
1 ts knust basilikum
smak til meg salt og tabascosaus
Smør 12 store muffinsformer med olivenolje, og sett ovnen på 190 grader.
Visp eggene forsiktig. Tilsett persille og krydder. Rør inn spinat og ost.
Ha ca 3-4 ss av røren i muffinsformene. Sett dem i ovnen og stek dem i 18-20minutter. Sjekk om de er ferdigstekte ved å stikke en kniv i midten påen muffin. Ingenting skal henge igjen på kniven.
Ta dem ut og la dem stå i 5 minutter, før du serverer dem med salsa og rømme.
De jeg fant sist het "Toppits" 24 store muffinsformer. Du må bruke de store ja.
Flott oversettelse Iset !! :D Tusen takk for hjelpen ! Jeg har ikke prøvd med annet enn spinat, men kanskje du kan prøve deg frem ? Tror kanskje det blir sterkt med mer persille....men det er jo en mulighet. Skal sjekke med hun jeg fikk oppskriften av om det finnes andre ideer....Kommer tilbake på det når jeghar fått svar !
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.