< Tilbake til oversikten

Pizzabunn...

#1

ninasov sa for siden:

vi skal jo ikke ha hvetemel, men hvorfor bytter man ikke ut hvetemelet i deigen med glutenmel? vil ikke det bli bra? samme med brød osv da... om vi kan spise glutenmel, så går det vel bra å bare bytte ut hvetemelet, og så skal det vel smake ordentlig pizzabunn/brød osv... jeg har ikke prøvd altså, bare lurer om det er en grunn til at ingen gjør det?


#2

marjusen sa for siden:

Du kan ikke bytte ut hvetemel med glutenmel da den nesten bare har proteiner. Dessuten er det jo 20 kh pr 100 gram i det melet også. Så det er jo begrensa hvor mye glutenmel du kan bruke. Men uansett vil ikke glutenmelet heve så godt. Anbefalt er vel å bruke ca 20% glutenmel i stede for hvetemel


#3

ninasov sa for siden:

ok... da lærte jeg noe nytt i dag også. :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.