Jeg vet jeg stort sett selv oppfordrer til å lese og søke, men akkurat dette må jeg ha
deres objektive meninger om. Er det noen av dere som har inngående kjennskap og
erfaring med både Ketolysekuren og Atkinskuren?
Hva er hovedforskjellene?
Hvorfor foretrekker du den ene fremfor den andre?
Annet?
... er enig med HP. Nå har jeg lest Atkins originale 1992 - 1999 og 2002 utgaver flere ganger og Ketolyse boka 2 ganger og finner ikke forskjellen som skal gjøre "kuren" spesiell. Bortsett fra at det er en KUR - anbefalt for de med 10-15 kg eller MER overvekt. Den har til og med noe tilsvarende "vedvarende" - men bare over at par sider. Den er ikke en varig kostomlegging. Siden må du bytte til Lindberg eller Grete R (sier han !! :rolleyes: )....... Hvorfor ikke Atkins spør jeg. det ville vært naturlig å nevne Atkisn siden "kuren" er så og si identisk.... men det gjør ha IKKE, ikke med et eneste ord....
Kort sagt gammel Atkins (uten endringene Atkins gjorde etter erfaring med sine 70.000 pasienter) - omskrevet til norske forhold.... og Torkil har gjort en bedre jobb en den norske oversetteren av Atkins boka !! :p
For de som syns Atkins virker "nifs" er det jo greitt da.... :snill:
Jeg synes ikke Atkins virker nifs da,og som dere sier ,de er temmelig like.
Men for min del er det litt ny inspirasjon i Ketolysekuren,med noe nye oppskrifter og litt enklere å forholde seg til.
På ketolysekuren behøver jeg ikke få dårlig samvittighet for å kjøpe en tube majones,og bruke litt i kosten,eller kjøpe en Hamburger med 3 gram karber pr. 100 gram.
Men når det er sagt så bruker jeg stort sett rent kjøtt,så det er stort sett når jeg har dårlig tid.
Så det er derfor jeg har tippa over til ketolyse,nå kan jeg bare telle karber og slipper å se etter om det inneholder minimalt med glukose,laktose,sukker el.
Har rett og slett ikke tid bestandig ,og nå kan jeg ha god samvittighet:sikle: :sikle:
[b][/b]
[size=2][/size]
Skjønner hva du mener, og den ER jo tilpasset norske forhold da :D
[color=#2e8b57][/color]
[color=#2e8b57][/color]
I Atkins boka mi er majones også tillatt (faktisk anbefalt). Har masse oppskrifter jeg bruker majones i :)
Er klar over det,men kjøper du majones på butikken her i norge inneholder den faktisk sukker som det meste annet,selv det meste pålegg inneholder jo sukker,om enn ikke så mye. Spekeskinke bacon har også innhold av sukker,derfor blir det litt vanskelig.
De fleste i dag har ikke tid til å speke skinka selv:D
Og leser du Atkins Den nye slankerevolusjonen sier den nettopp at en bør lage majonesen selv,fordi den ferdigkjøpte inneholder sukker:)
Klem
Når det gjelder sukker i majones og div. pålegg så er vanligvis innholdet så pass lite at det betyr nesten ingenting.
Eks. 50 gram majones vil jo innholde 1 gram karbo , bare å trekke fra på karbo tellern, tror nesten ikke jeg greier å få i meg 50 gram iløpet av et måltid , så etter min mening betyr dette lite.
Er klar over det ,men hvis du skal gå strikt etter Atkins boka får du nesten ikke kjøpt noe her i norge selv kokt skinke inneholder glukose,selv om det bare er 1 prosent. Derfor går jeg for ketolyse og får en bedre samvittighet:D
Første gangen jeg gikk på Atkins skulle en bare ha max 10g karbohydrater daglig , og jeg holdt på med det nesten ett år. Denne gangen var det 15g bare de første 14 dagene, for så å øke gradvis. Da stoppet vekttapet nesten opp hos meg.
Synes derfor at Ketolysekuren og mitt første møte med Atkins virker nokså likt. Jeg har aldri brydd meg om at majones, skinke og sennep m.m. inneholder litt sukker.(Hellmann's majones inneholder forresten ikke sukker), For meg er en karbohydrat en karbohydrat,- og jeg teller dem. Har hele tiden brukt de fleste karbohydratene på grønnsaker og da blir det neimen ikke mye matvarer som kan inneholde sukker! Så enkelt synes jeg det er!
Ja du kan så si,jeg har vel også juksa litt og tellt bare karber,men i følge Atkins er det om å gjøre å sky unna alt som inneholder sukker. krydderblandingerbuljong,bacon,spekeskinke,dressinger og det meste av det som fås kjøpt ferdig på butikken inneholder sukker. Ikke mye,men nok til at jeg bare har skifta fra Atkins til ketolysekuren, men også fordi jeg trengte en ny dytt etter å hatt et halvår hvor det har vært så som så. Egentlig er jeg enig i at de er temmelig like,og vet du hvem den første personen jeg hørte om som spiste på den måten å ble kjempetynn,var Demis Roussau som var veldig populær på slutten av 70 tallet. Har du hørt om han?
Dette er jo fordi han bryr seg om deg da :snill: Årsaken er at ønsker at du skal ha den beste helse. Du står selvsagt fritt til å inngå kompromisser der du vil ;) Men Atkins kan ikke - og skal ikke - anbefale at du gjør det i en bok.
Greit nok,men når en er enslig forsørger ogi full jobb ,er det begrenset hvor mye tid en har til rådighet for å lage alt selv,selv om jeg faktisk har laget spekeskinke selv et par ganger,og den var uten sukker:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.