< Tilbake til oversikten

Creme fraiche

#1

Lissi80 sa for siden:

Jeg har 0,5 liter CF som nylig har gått ut på dato i kjøleskapet. Er nok ikke "farlig" å lage noe utav dette, men jeg følger stort sett oppskrifter fra blogger eller her inne og har liksom ikke funnet noe som det går med en del CF i... Er det noen som vil tipse meg om en oppskrift med CF vil jeg bli kjempeglad :)

Antar at når jeg åpner den og bruker kun litt så kan den ikke stå mange dagene før jeg ikke tør å bruke den (er litt overhysterisk når det kommer til meieriprodukter som har gått ut på dato), så det hadde jo vært greit å få brukt mest mulig av den...

Og neste gang jeg er over grensen skal jeg kjøpe 2 dl boksen isteden ;) Går mer rømme enn CF hos meg...


#2

Photobscura sa for siden:

Er i grunn liten forskjell på cf og setterømme. Jeg synes i alle fall de smaker likt, men cf tåler varmebehandling litt bedre, vet at den ikke så lett skiller seg.
Men det er mye du kan bruke cf i! Det er flere brødoppskrifter her hvor man bruker en boks cf, finnes også vaffeloppskrifter hvor dette er en ingrediens, om du spiser denslags. Ellers synes jeg selv det er top notch med en kjøttgryte med masse hakka tomater, hvitløk og chili å tilsette en god klatt cf/rømme.
Om du går på forumforsida og søker på creme fraiche, så kommer det sikkert opp en masse treff, og en del av dem fra oppskriftsforumet :).

Jeg for min del kunne spist hele boksen med skje :p. Men jeg tåler det ikke så godt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.