Jeg bor for meg selv og er såpass priviligert at jeg selv bestemmer over mine
matskap og min handleliste (selv om jeg av og til krangler med meg selv).
Jeg har to regler hva angår matinnkjøp, og jeg følger de virkelig til punkt og prikke:
Jeg handler kun når jeg er skikkelig mett.
Jeg kjøper ikke inn produkter med høyt karbohydratinnhold i forhold til mengde.
Med det siste mener jeg at jeg aldri ville kjøpt inn en kg av noe som inneholder 12
gram karbohydrater per 100 gram, men jeg kan fint tillate meg en kaviartube med 12
gram krabohydrater per 100 gram. Altså totalt sett så få karbohydrater som mulig!
Ved å være fokusert og til en vær tid bevist på hva jeg handler, sørger jeg for at
"lageret" mitt hjemme er minimalt preget av karbohydrater. Når jeg så skal lage mat
MÅ det bli karbohydratfri mat.
Jeg har "Atkins-listen" i hodet, og er godt kjent med hvilke grønnsaker jeg skal holde
meg til og hvor mye. Jeg vet at rent kjøtt, fugl, fisk, skalldyr og egg er supert - og
handler dette i store mengder.
Det jeg derimot skulle vist litt mer om, er alle disse andre ferdigproduktene man
finner i butikken. Det blir jo også bare fler og fler, og mye er uprøvd. Jeg er ikke
mannen som du finner på knærne mellom to butikkhyller som tråler opp og ned og
leser varedeklarasjoner. Jeg leter ikke etter karbohydratfri mat. Jeg regner med at
dere andre heller ikke besøker butikkene i timesvis for å kartlegge
karbohydratinnhold (burde kansje gjort det?).
Vel, ut i fra dette håper jeg at vi kan skape litt aktivitet og hjelpe hverandre. Jeg ser
for meg en tråd her på forumet hvor vi poster opplysninger om ferdigprodukter. Hvis
tråden blir hyppig brukt og andre finner den nyttig kommer jeg til å sette sammen en
systematisk liste av resultatet og poste det på forumet.
Jeg forslår at vi følger følgende regler:
1) Vi poster kun mat på listen som er ferdigprodukter, ikke produkter som ferske
grønnsaker, rent kjøtt, fugl, fisk og skalldyr.
Produktet må inneholde mindre enn 5g karbohydrater per 100 gram og/eller
være et produkt hvor man får i seg mindre enn 5g karbohydrater per porsjon.
(Burde vi utvide eller stramme inne disse reglene får dere skrike ut...)
Dere forstår sikkert tegningen. Rett og slett hjelp til å finne produserte produkter
med lavt karbohdratinnhold. Jeg kaster meg ut og opplyser om følgende:
Bra initativ rsy!
Har ikke noe "innkjøpstips" å komme med for øyeblikket, men ville bare si at det var et supert forslag!Gleder meg til å følge med videre i tråden.
Det er en ting jeg lurer på. På fun-light flasken står det 0,2 g karbohydrat, hvorav 0 gram sukkerarter. Er resten da sukkeralkoholer? Blir det ikke da 0 g pr 100 g?
Produkttips:
Barilla bolognese saus
4,8 g kh pr 100 g. Og man spiser jo ikke en halv kilo saus av gangen. Godt med kjøttdeig og salat!
Knorr soppsaus: 2,5 g kh pr. 100 g. Tror den andre typen (ham and cheese) har ca like mye kh pr 100 g.
Nei, siden det er nok sukker i en eller annen form som skal telles når det står 0.2g på og det ikke står noe om sukker alkoholer spesifisert... dessverre !
Hvis man begrenser seg her er de helt greie, men 100 gram er ca. 1 dl saus. Ikke mye.... så her må det måles (og ikke drikkes :) )
Den er ganske mektig, så det holder med litt. Og nå når jeg ikke lenger har en halv kilo pasta å helle den over er det ikke så fristende å bruke for mye.
Men vi på ketolyse/atkins induksjon må jo virkelig begrense oss. Jeg gidder ikke bruke opp alle mine tillatte karber på saus!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.