< Tilbake til oversikten

Karamellpudding light (enkel)

#1

Alkazelters sa for siden:

I dag fikk jeg gjort et forsøk på å lage en tilnærmet lavkarbokaramellpudding. Problemet med å få til en ordentlig karamellpudding er jo å lage karamell, som kjent så karamelliserer ikke sukrin og diverse kusnstige søtstoffer. Derfor er det inngått noen små kompromiss.

Ingredienser

1 spiseskje sukker
2 spiseskjeer sukrin
En passe mengde vaniljepulver
En 1/3 liters kartong kremfløte
3 egg.

  1. Karamelliser en spisekje sukker, vanskelig å få til, svir seg lett, gi deg heller for tidlig enn for sent.
  2. Når du er fornøyd med karamellen, tilsetter du fløten, vaniljepulver og sukrin. Rør og kok opp.
  3. Avkjøl i vannbad til lunken
  4. Tilsett eggene og rør godt.
  5. Hell i form og stek lavt i vannbad på på 170 grader til den er ferdig (Ovner er så individuelle)

Avkjøl og spis.


#2

marjusen sa for siden:

Fort 18-20 KH i denne puddingen ve? hvor mye ble det?


#3

Alkazelters sa for siden:

Har ikke regnet, gjør et forsøk nå. Du kan vel regne 1-3 gram på eggene. Angående sukkeret så pleier jeg å ende på rundt 20-25 gram når jeg har veid spiseskjeer før, i tillegg cirka 10 gram i fløten. Så det blir nok litt i overkant av 30 gram karbohydrat på hele puddingen. Et ganske pent tall for noe som smaker himmelsk og som i tillegg kan deles med 3-4 andre!


#4

Nyfrelst sa for siden:

Denne kunne jeg godt tenke meg til å prøve, er nok langt snillere med blodsukkeret enn originalen :) Man kunne nok brukt fruktose i stedet for sukkeret, så vidt jeg vet karamelliserer det seg. Men når det er snakk om en spiseskje vet jeg ikke hvor stor en forskjell det utgjør i glykemisk indeks.

Har forresten lekt med tanken om å lage karamellpudding med agavesirup. Agave har en slags karamellisert smak, og har litt lavere GI enn sukker.


#5

Alkazelters sa for siden:

Med tanke på at retten inneholder såpass mye fett, vil blodsukkerstigningen uansett bli lav. Den vil bli lavere med fruktose, men det er marginale forskjeller. Fruktose begynner forresten å bli ganske omdiskutert, men igjen, i så små mengder overlever du nok.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.