knh sa for siden:
Fant denne oppskriften på nrk.no! Den så jo himmelsk ut, og ser ut som det er veldig enkelt og gjøre den om til lavkarbo!! :D bare og bytte ut sukker og melis med sukrin og sukrinmelis, og sløyfe hvetemelet (eventulet bytte det ut med mandelmel)
Ingredienser
Bunn
5 mellomstore egg
4 dl melis
2 ts bakepulver
4 ss hvetemel (kan sløyfes)
5 dl malte mandler og/eller hasselnøtter
To lag krem
5 dl fløte
200 g mørk sjokolade
1/2 dl sukker
2-3 ss Nescafe espressopulver
Slik gjør du
Bland sammen nøtter, mel, bakepulver og 1 dl melis.
Pisk eggene til eggedosis sammen med resten av melisen. Vend nøtteblandingen inn i eggedosisen med en slikkepott.
Kle en springform, ca 24 cm, med bakepapir. Hell i røren og stek kaken ved 160 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl nøttebunnen i formen.
Sjokoladekrem
Finhakk sjokoladen og ha den i en liten bolle. Kok opp 2 dl fløte og hell fløten over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet og blandingen er blank og elastisk. Bruk gjerne en stavmikser.
Bre sjokoladekremen utover nøttebunnen (la den fortsatt være i formen) og sett kaken i kjøleskapet. La den stå til sjokoladekremen har stivnet.
Krem med smak av kaffe
Visp fløte, sukker og kaffepulver til krem. Løsne kaken fra formen og legg den over på et fat. Bre kremen utover kaken eller sprøyt den på med en sprøytepose.
Pynt med masse revet sjokolade. La gjerne kaken stå et par timer i kjøleskapet før servering.