< Tilbake til oversikten

Soyamel? Blargh!!

#1

RAGNA sa for siden:

Jeg har forsøkt å bake brød med soyamel, og det smakte så stygt at jeg kastet det. :høh: I dag skulle jeg forsøke vafler; de så så deilige og fristende ut på oppskriften. Hadde klippet det ut fra en artikkel om ketolysedietten i et ukeblad. Vaflene smakte like ille som brødet, og det må være soyamelet som gjør det. Jeg synes det smaker skikkelig ekkelt, og jeg makter bare ikke å spise det. Er det flere som har det sånn?

Heldigvis er det mye annet som er digg å knaske i seg... :D


#2

Albertine sa for siden:

Jeg som akkurat lurte på hva jeg skulle gjøre med soyamelet mitt... Uff, var det så ille?


#3

RAGNA sa for siden:

For meg var det sånn, men smaken er jo som baken... hvis du liker det, kan du godt få melet mitt!! Billig, billig, halv pris! :D


#4

Musti sa for siden:

Om dere bruker soyaprotein blir vaflene kjempegode!


#5

magdalena sa for siden:

Soyamel er dessverre meget pyton:nedfor: Og jeg som hamstret inn i god tro om at dette var skikkelig knæsj!:hungry: Men den gang ei..

Det proteinet,er ikke det veldig dyrt?Synes jeg leste det i annen tråd...


#6

Aline sa for siden:

jeg bruker bare litt soyamel i oppskriftene og det går fint. merket jeg bruker er risenta. vet ikke om det har noe å si ...
:)


#7

magdalena sa for siden:

Jeg har Spielberger fra helsekost og soyolk fra Finland.Den fra Finland har jeg ikke prøvd,men kan ikke tro at den skal være noe bedre...


#8

RAGNA sa for siden:

Er ikke soyamel og soyaprotein det samme? :confused: Trodde det jeg... :rolleyes: Hvor får man kjøpt soyaprotein da?


#9

Dirgni sa for siden:

Lagde meg Atkins muffins her en dag (etter en oppskrift her inne). Blandet litt mellom "orginalen" fra www.atkins.com og den jeg fant her. Så at den som hadde postet innlegget her hadde byttet ut Atkins sin bake-mix med soyamel. Kan man gjøre det på generell basis? Har ikke testet soyamelet ennå, men gruer meg ettersom mange har skrevet at det smaker så vondt:(


#10

Skorpia sa for siden:

Soyaprotein og soyamel kan ikke sammenliknes en gang.
[size=4][/size]
Soyamel smaker py når en lager det av bare soyamel.
Dessuten har 100 gram 20 karber,og koster vel ca 25 kroner for en pakke.
[size=4][/size]
Soyaprotein har 0 karber dersom det er helt rent, har ikke usmak og koster mellom 2 og 300 kroner for en boks.
Vege fuel 0 karber kosta 229.


#11

Muskat sa for siden:

Soyamel er ikke vondt, det er bare helt annerledes. Hvis vi lager noe som skal smake som brød, kaker eller annet opplever vi det som pyton fordi smaken er helt feil. Men hvis vi tenker på soyamel som et helt annet stoff enn annet mel, så finnes det oppskrifter som er fine. Jeg pleier å lage muffins med soyamel, pølser, egg, majones, ost og bakepulver, og det blir en ganske alternativ blanding som er en flott lunsj å ta med og varme i mikrobølgeovnen på jobben, men som ikke ligner på noe annet jeg lager.
[font=Verdana][/font]
Blåbærmuffins av soyamel derimot - det ble bare helt feil. Riktig nok spiste vi opp alle sammen, fordi min familie var forberedt på at dette kom til å være merkelig. Nabogutten som kom på besøk derimot, han skjønte ikke advarselen om "suspekte muffins" og ble helt ulykkelig.
[font=Verdana][/font]
Muskat


#12

Musti sa for siden:

Jeg kjøper soyaprotein i Sverige til 99.- kr. kiloen.
Det inneholder littegranne kh, men ikke så mye at det gjør noe.


#13

magdalena sa for siden:

Hmm...kanskje det ligger med det psykiske,at en forventer at soyamel skal gi oss fullverdige bakverker,med mindre kh,men så blir det bare "fiasko"?

Må vel prøve å lage vafler uten altfor høye forventninger..Men det er nesten så jeg kaster opp av tanken å de pannekakene jeg lagde..
Nå sporer jeg av,men spør alikevel...Går det an å bruke proteinpulver(evnt en blanding av det og soyamel) til baking(vafler)? Har en whey 3,med vaniljesmak(!):eek: jeg ikke klarer å få i meg flytende.. 4,4kh per 100g,aspatame fri,men søtet med sakkarin.
Aldri smakt noe så stygt før...



#15

magdalena sa for siden:

Ja,jeg skal prøve i morgen.Sannsynligvis tar vanilje smaken knekken på soyamelet..Håper i hvertfall!:)


#16

Musti sa for siden:

Kan du ikke droppe å bruke soyamelet da ... bruk bare proteinpulveret ditt ... kansje :rolleyes:


#17

magdalena sa for siden:

host Har kjøpt fire -4-pakker soyamel...Hva skal jeg gjøre med det liksom?Auksjonere bort på Qxl?:o Litt må jeg forsøke å bruke i røren i morgen:)


#18

Aline sa for siden:

et tips. vaniljedråper smaker himmelsk :)
jeg har blandet sojamel og proteinpulver i vafler og det funker fint :)


#19

Muskat sa for siden:

Her er mine lunsjmuffins. De er bakt med soyamel, men smaker ikke skuffende, siden de smaker noe helt annet.

Muskat

1/2 kg pølse, minst mulig fett, hakket
6 egg
2,5 dl soyamel
1 ts bakepulver
1,2 dl majones
1,2 dl lettrømme
1/2 l raspet ost (gjerne cheddar - noe med smak)
1/2 cm hakket frisk ingefær
1/2 grønn chili pepper, hakket

Bland alt unntatt pølsene. Rør glatt. Ha i pølsebitene. Rør sammen og fordel i muffinsformene. Bruk seks STORE muffinsformer (solide, eller av metall, dette er tunge saker), smør disse. varm ovnen til 190 grader. Stek i 30 minutter.


#20

magdalena sa for siden:

Det hørtes...Annerledes ut.Pølser i muffins!:D Men tviler ikke på at det er godt!:sikle: Chili pepper,hva er det og er det sabla sterkt?:confused:


#21

Muskat sa for siden:

chilipepper er sånne små grønne eller røde, spisse paprika liksom. Hvis du ikke bruker frøene så er det ikke så mye med en halv chili. Men du kan gjerne kutte dem ut. Andre ting som er godt å ha i er vanlig pepper, oregano, timian, alt mulig som du kan tenke deg er godt i en rett med pølser :) Bare ikke salt, for majonesen og pølsene er mer enn salte nok.

Også, hvis du liker det, litt muskat.


#22

magdalena sa for siden:

Jeg tror nå muffinsene dine er bedre enn vaflene jeg lagde idag.Skal prøve de i helga:)


#23

RAGNA sa for siden:

Åja!! Må investere i en sånn boks dersom jeg holder ut dette kostholdet i lengden. Hvor får man kjøpt det? Helsekost eller apotek?:confused:


#24

Elisabet sa for siden:

Hei:)
Jeg fikk kjøpt soyaprotein på helsekosten her i Østfold. Life -en kjede, er det ikke?
Håper du finner et sted da. Veldig kjekt å ha, selv om det er kostbart.
Kansje forsøke å finne i Sverige jeg også:rolleyes: Så mye billigere vettu! (229,-)


#25

Elisabet sa for siden:

Kan jeg spørre hvor i Sverige du kjøpte dette og evnt hvilket merke? Denne prisen var jo veeldig fin da.:D


#26

Musti sa for siden:

Life butikken v/Rema der vet du - på Svinesund :o
Har ikke noe navn .. heter bare Soyaprotein :)


#27

Daizy sa for siden:

løper å kjøper :D
Takk for tipset!


#28

Huldr sa for siden:

He he... det var pussig, for jeg har spist blåbærmuffins med soya som var kjempegode! :p Og jeg er vanligvis vár for soyamelsmaken selv og blander alltid med mel, men i disse muffinsene var det bare egg, soyamel, smør/ olje, bakepulver og vaniljeessens. Og så ferske blåbær... :sikle: Knallgode!

#29

Torkil sa for siden:

Hei
Soyamel er soyabønner som er malt opp. ca 20% KH. Soyaprotein, eller soyaisolat som det kalles, er soyamel som er renset for KH. jo renere protein en ønsker jo dyrere blir det. Med 3-4% KH kan det koste 100 kr for 500 gr, mens 100% protein koster 229 kr pr 500 gr. 99 kr pr kg høres for godt ut til å være sant?
Jeg anbefaler en renhet mellom 95-98% det gir god smak og bra pris og de få KH har ikke praktisk betydning.
Jeg har bestillt soyaprotein fra DK det er snart klart for salg, bakemiksen tar litt lenger tid, da den er vanskelig.Det kan ikke være slikt, at en skal betale 140 kr for et brød som gir 10 skiver.Attpåtill med en del KH. Så soyaprotein inntil videre.
Vennlig Hilsen
Torkil


#30

Iset sa for siden:

Jeg kjøpte Twinlab sitt idag (229 kr, men jeg betalte bare 160 :D), og det er jo 100 % rent soyaprotein. Nå står brødet i formen til avkjøling. Blir spennende. :D


#31

Musti sa for siden:

"MIn" har pr 100 gr:

Protein: 66 g (tilsvarer 73% råprotein beregnet av vannfri vare)
KH 10 g
Fettsyrer: 13 g
Vann: 6 g
Mineraler: 5 g
Energi (KJ) 1810

Heter: Vegetabilisk Protein Naturell
[color=#006400][/color]
og koster kr. 99,00 pr kilo på Life butikken på Svinesund (i Rema-bygget).
[color=#006400][/color]

Så helt rent er det ikke ... men til den priser duger det mer enn godt nok og det blir ikke rare kh i brødene jeg baker heller. Bruker ca. 3,5 dl, i underkant av 90 gr soyaprotein pr brød (vanlig norsk brødform på vel en liter). Har ikke regnet ut kh pr. skive, men det er jo noe jeg kan kikke på neste gang jeg baker. Brødet får en litt sånn "formkake" smak.
Tenkte jeg skulle prøve å putte i litt av tingene fra Frokostpannekaken og se hvordan det blir. Savner litt tyggemotstand og korn.
Noen som har ideer eller forslag?


#32

Daizy sa for siden:

Musti - hva mener du "formkake" smak??? Hva smaker det? Ligner smaken på det som Atkins brødmixene smaker? Jeg bakte ryebread mix'n, men kastet hele brødet - det smakte så pyton at jeg nesten kastet opp.

Gidder ikke å kjøpe soyaprotein hvis brødet blir a la atkinsbrødene :)


#33

Iset sa for siden:

Jeg syntes det var godt jeg. :) Smakte ikke som Atkinsbrødene, for de smaker jo soyamel.

Soyaprotein er uansett greit å ha, for du kan lage masse med det. Vafler, pannekaker, bløtkake, formkake osv.

Dette brødet blir nok en KJEMPEGOD formkake om man tilsetter søtstoff og evt kakao eller bær. :D


#34

Daizy sa for siden:

Oki :) Da kjører jeg straka vägen til Svinesund :D

Men for en mer brødkonsistens, hva med solsikkekjerner (knuste/hele)? Er det en ide?? Eller sesamfrø?


#35

Iset sa for siden:

Jeg vurderte det selv, men ville først prøve å lage det etter oppskriften. Men med seterrømme da, ikke kesam som jo øker karboinnholdet!! :eek:

Syns ikke det smakte egg og soya, slik som Atkinsbrødene jeg har bakt før. Soyamel og spuaprotein kan ikke SAMMENLIGNES! :D


#36

Daizy sa for siden:

Da prøver jeg meg litt fram idag, et 'vanlig' og et 'eksperimentelt' brød :) Flotte greier, gleder meg stort nå, håper jeg liker det!! Skal ut og reise neste uke og med soyaprotein-brød blir det betraktelig lettere med turmat-"problemet" :D

De kan fryses ja???


#37

Musti sa for siden:

Har ikke prøvd å bake Atkinsbrødet så det vet jeg ikke hvordan smaker.
[color=darkgreen][/color]
Brødet "mitt" smaker egentlig greit det. (Bruker Creme Fraice når jeg baker det). Det smaker i alle fall ikke vondt. Om du har smakt marmorkake .. så var det det jeg tenkte på første gang jeg bakte brødet :o Bare tettere konsistens og ikke så søtt.
Aner ikke hvordan jeg skal forklare det i alle fall .... sorry :rolleyes:
Men .. vaflene blir i alle fall utrolig gode da ... og pizza-bunnen er også helt grei!
Oppskriftene la jeg ut for en god stund siden .... under vedvarende tror jeg.
[color=darkgreen][/color]
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=3191&amp;highlight=vafler
[color=darkgreen][/color]
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=3190&amp;highlight=pizzabunn
[color=darkgreen][/color]
Kos dere !!


#38

Daizy sa for siden:

Jeg bakte brødet "ditt" nå, med soyaproteinet "ditt" :) Smakte nesten som loff, var litt tørt på en måte, men smakte godt! Vanskelig å forklare, enig. Strødde med sesamfrø på toppen, det ble bra! :)

Skal prøve pizzabunnen din imorgen! :D Og vafflene også.... mmm gleder meg ! :sikle: :sikle:


#39

Skorpia sa for siden:

Du kan da ikke sammenlikne soyaprotein med karvebrød,for der er jeg enig det smaker faktisk helt pyton. Soyaprotein er utmerket å bruke.for det har ikke usmak,som soyamel har. Vet ikke hvorfor amerikanerne liker det,men det er vel som med akevitt og surkål i norge,men vi kan ikke tenke oss å ha det i brød.
Ingen av brødmixene til Atkins er gode,og vanskelige å få til


#40

Musti sa for siden:

[color=#006400][/color]
Så bra at du likte det da!!
Prøve å putt i litt olivenolje og litt mindre soyaprotein,- da blir det litt saftigere :)

Gi beskjed da om du finner på noe mere lurt og putte i brødet.
Noe som gir litt mer smak og litt å "tygge" på - kansje?
Tenke - tenke .... havregryn, linfrø (knuste - masse sunne oljer), kli, solsikkefrø, nøtter/mandler .....


#41

Skorpia sa for siden:

Mmmm,knuste solsikkefrø er en fin ting å bruke,og da er det fornuftig å bruke rømmeutgaven som gir 4 g mindre karbo.50 gram knuste linfrø er 3.5 gram .
Veldig godt med knuste solsikkefrø,men husk at karboene øker noe.


#42

Musti sa for siden:

Har et brød stående i ovnene nå. Putta i store havregryn og linfrø + cottage cheese (kjørte dette i hurtigmixeren sammen med litt olje og et egg). Soyaprotein, litt hele havregryn, litt linfrø, creme fraiche, 5 egg, litt mer olje, litt kanel og bakepulver :rolleyes: tror det var alt gett + det jeg hadde i hurtigmixeren :)
Hadde ikke noe mandler/nøtter å putte i :(
[color=darkgreen][/color]
Lukter i alle fall himmelsk!
[color=#006400][/color]
Har ikke regnet ut kh men mer enn en 16-18 på hele brødet tror jeg det ikke blir .. max 20 kh .. og om en spiser 2-3 skiver hver dag .. så må det jo holde i knappe 1,5 uke vil jeg tro :)
[color=darkgreen][/color]


#43

Skorpia sa for siden:

håper det smaker:p :) :cool:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.