Jeg har en kone som driver et gatekjøkken og servererer mye søppelmat. Både hun og jeg spiser etter lavkarbo prinsipper. Jeg har spurt mange ganger om hun ikke kan tilby lavkarbomat. Svaret jeg får er at det tar for lang tid å tilberede, råvarene er for dyre til at det kan lønne seg osv...
Min utfordring til alle dere med matkunnskap blir da: Hvilken lavkarborett tror du vil slå an på et gatekjøkken og samtidig være regningssvarende?
Hadde vært gøy med et gatekjøkken som serverte lavkarbomat :)
Litt vanskelig for en som ikke har drevet forretning å vite hva som er regningssvarende. Jeg tror lavkarbofolk er forberedt på å måtte betale litt mer for ekte vare. Mat som er mye tilberedt vil vi ha liten tiltro til (produkter av kjøttdeig og sauser, for eksempel). Så det må bli noe med rent kjøtt eller fisk og salater hvor man ser hva som er hva. Stekt/grillet kotelett, kylling, sei, torsk, laks og lignende med salat og rømme er mat som er ærlig og vanskelig å jukse med. Ikke noe panering med brød eller mel. Straks det kommer sauser og annet ugjennomsiktig til blir vi skeptiske. Men som sagt, ekte vare blir jo også dyrere.
tja ,,løvstek har dere vel allerede ,,
tilby løvstek med salat og dressing eller bernease
og gjerne en smørklatt på løvsteken.
og salaten kan jo helst være noe annet enn kinakål da,
og det samme med kyllingen ,bare ikke stek den i frityroljen
og hva med å lavkarbopølser,,
bare noen tanker om jeg selv skulle på et gatekjøkken,
Ikke så vanskeligå selge hamburgere i salatblad i stede for i brød, eller tilby pølser med lavere karbo- innhold feks.
Kylling- nuggets med baconcrisp i stede for maismel- blanding rundt er litt mer jobb, men er kjapt å lage.
Mange som er nysgjerrige på lavkarbo for tiden og sånn rett etter jul er jo ekstra mange på jakt etter slankende alternativer!:)
kylling-/biffsnadder med stekt sopp,bacon,paprika og litt løk i småbiter med salat ved siden av. Hjemmelaget lavkarbodressing
kyllingvinger/lår (MÅ ikke ha noe annet enn krydder på), evt med salat ved siden av.
Salater med: Kyllingbiter mm, med fetaost og litt tomat, hjemmelaget lavkarbodressing
Istedet for lapskaus, kjøttdeig"gryte" med gode ingredienser. gjerne med litt bønner i også (a la chili con carne)
Lavkarbovafler hehe - med syltetøy uten tilsatt sukker og rømme
Burger/kebabkjøtt/kylling/FISK! mm med kokte grønnsaker attåt. Det tar omtrent like lang tid å koke blomkål og broccolibuketter som det tar å hive pommes frites i frityrgryta... ;)
ok - jeg kan tydeligvis sitte her lenge og ramse opp! Ingen av disse tar særlig lang tid å lage - og det meste kan lages klart på forhånd.
Hun kan jo også gjøre noen ganske enkle trekk for å gjøre restauranten litt mer lavkarbo-vennlig - for eksempel ved å henge opp lett tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i eventuelle sauser, og om kjøttet i forskjellige ting er rent eller blandet. En positiv plakat med beskjed om at man fint kan få mer salat istedet for pommes frites, kanskje. Gatekjøkkenmat er jo ikke så vanskelig å tilpasse hvis råvarene er ok!
Lag alternativer basert på ren mat, som kan enkelt kan gjøres lavkarbo ved å få med fet dressing, kryddersmør e.l, og GR-vennlig ved å droppe dressing, men kanskje fullkornsris e.l ved siden av. Da safer man seg bredere i markedet, og tekkes begge grupper.
Burger i salatblader med rømmedressing hadde slått an hos meg, ja.
Omelett med bacon, løk og ost?
Jeg ender som regel med 'naken' oste- og baconpølse (altså i papir) hvis jeg 'må' kjøpe noe i en kiosk, men jeg aner jo aldri noe om karboinnholdet, så må jo bare ta en råsjanse. Hadde vært fint med en innholdsoversikt av noe slag, men det blir sikkert for omfattende...
Jeg har alltid ment at den beste måten å lykkes med lavkarboprodukt, er ved å ikke kalle det et lavkarboprodukt. Ren lavkarboburger med salatblader vil dessverre ikke selge til så mange andre enn de som lever lavkarbo. Jeg har mer tro på et kompromissprodukt som samtidig kan selge godt til mennesker som er glad i et fett realt kjøttstykke.
Mitt forslag, en dobbel burger, med syltynt burgerbrød. Dette duger som en lovlig utskeielse for en liberal lavkarboer, samt at alle feite menn vil elske en burger med mer kjøtt og mindre brød (uten å tenke på at det er lavkarbo). Ikke bruk grovt brød, proteinbrød eller liknende, det gidder bare helsefrikene å kjøpe. Dessverre er det ikke først og fremst helsefriker som drar på gatekjøkken.
Her jeg bor har et gatekjøkken nå begynt med lavkarbo meny, har prøvd ut en som inneholdt salat, cherrytomat, paprika, biffstrimler, fetaost, champingion og løk med en nydelig jalapenodressing...kommer garantert til å handle der igjen for å prøve de andre tingene! De hadde 5 forskjellige matretter + at de også hadde en beskjed under menyen at dersom kunden ønsket no annet lavkarbo så skulle man bare spørre...fantastisk!
De hadde en annen lavkarbo burger også,hvor brødet var lagd av solsikkekjerner og to andre frø typer,litt usikker på innholdet,men det stod lavkarbo på den,den var veeeeldig god ,mettet masse og jeg datt ikke ut av ketosen
Ja det kan stemme det :) veldig veldig goood med masse fett ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.