ekenna sa for siden:
Heihei!
Dette er en oppskrift lånt fra : home.online.no/~hijman/kokebok2.htm
Jeg har et spørsmål til dere her inne. Kanskje noen drevne vet om det er mulig å erstatte melet i denne oppskriften med ett eller annet..? Merk at det må være mulig å flette brødet, så det må liksom henge sammen.. Om det da er mulig uten hvetemel spekket med gluten....? Takker for svar :)
½ kopp olje
4 ts salt
1 ss SUKRIN
1 kopp kokende vann
½ kopp kaldt vann
2 pk gjær
3 egg
7 kopper mel
litt sesamfrø (til minne om mannaen fra himmelen)
Bland olje, salt og sukker i en bolle. Bland i det kokende vannet og så det kalde vannet. Bland gjæren ut i ½ kopp vann og ha det i. Visp eggene og bland med olje og vann. Bland i melet og kna godt. La deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i 12 like store deler, og rull ut til lange strimler. Lag 4 flette- brød av strimlene, 3 i hver flette. Etterhev flettebrødene og smør dem med litt av eggene. Dryss til slutt sesamfrø over. Brødene stekes ved 200 °C i ca 20 min, nederst i ovnen.