Jannik16 sa for siden:
[CENTER]Fullt innlegg med bilde:
jannikej.blogg.no/?c=1295448814
800 g rå scampi.
1 ss reve ingefær
(men har lært av God morgon Norge- Wenche at det er bedre å hakke denne opp, det er eg irgunen einig i so då gjere eg heller det). [/CENTER]
[CENTER]2 raude chili.
4 fedd kvitlauk.
4 ss solsikkeolje.[/CENTER]
[CENTER] [/CENTER]
[CENTER]Til sausen:[/CENTER]
[CENTER]1 hakka lauk.
4 fedd kvitlauk.
Solsikkeolje.
1 boks ananas utan lake
(Sidan det er so mange som alltid må kommenterte kva som er fyfy innan lavkarbomat so føler eg at eg MÅ skrive her at eg veit at ananas ikkje er det beste innan lavkarbo, det er 12 g per 100 g, ein boks med ananas er 140 g og når eg maks ete 4 terningar ananas er dette fullt lov).
3 tomatar i terningar.
1/2 dl vatn.
2 ss fishsauce.
1 ss natreen (sukkererstatning).
2 ss limesaft.[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER] [/CENTER]
[CENTER] [/CENTER]
[CENTER] [/CENTER]
[CENTER]Skrell scampiane som reker, husk å lag eit lite snitt i ryggen og ta ut den svarte tarmen.[/CENTER]
[CENTER]
Bland scampiane med ingefær, hakka chili og kvitlauk samt olje.
Denne marineringa kan du godt gjere ei stund på forhand.
Steik scampiane i olje og voila![/CENTER]
[CENTER]Sausen:
Fres hakka lauk og kvitlauk i oljen til det er blankt.
Tilsett ananasterningane saman med plommetomatar i terningar og vatn.
La sausen småkoke med fishsauce, natreen og limesaft i 5 minutt.[/CENTER]