< Tilbake til oversikten

På ferie med lavkarbo?

#1

Marjhia sa for siden:

Vi driver så smått å planlegger ferien for i år. Slik det ser ut nå, blir det nok Bulgaria som vi har reist til to ganger tidligere.
Hva spiser dere i feriene deres? Vi vet jo hvilken mat de har der, og mye klarer vi å styre unna. Men mye er jo dynket med saus, selv om det er sunne grønnsaker og kjøtt.

Og vanligvis har det jo vært øl hele dagen, med et par fyllekuler. Fyllekulene er greit, men hva med ølen? :confused: Er det mulig å ta "pause" en uke, isåfall hvor mye har det utgjort hos eventuelle folk som har prøvd?


#2

Bøtt sa for siden:

Jeg haar hatt pause når jeg har reist bort men setter igang igjen med en gang jeg kommer hjem.Har ikke reist så mye mens jeg har gått på ketolysekuren da.Men det har resultert i ca.3kilo opp i vekt men det er jo individuelt da hvordan kroppene våre reagerer.


#3

TrineG sa for siden:

Dette tenker jeg også på. Vi reiser på ferie på lørdag, og jeg er kjempe spent på hvordan det vil gå.Nå som jeg er så godt i gang :) Jeg skal iallefal prøve å være flink,men en del øl og vin blir det nok:o:):)
Blir spennende !


#4

senorita sa for siden:

Jeg gruer meg til ferien. Sist jeg dro på ferie hadde jeg gått ned 15 kg og var godt i gang.. Sprakk mer og mer og unnet meg mer i ferien og gikk opp 17 kg til slutt (ikke i løpet av ferien da).. Så denne ferien i år blir beinhard, skal ikke unne meg NOE hehe.. Redd for å sprekke og ikke klare å begynne på igjen..


#5

Nerthus sa for siden:

Jeg forstår ikke det der med "pause" fra livsstilen sin jeg? ;) Har man valgt lavkarbo så lever man lavkarbo. Dvs at man i så stor grad som mulig finner og velger lavkarbo-vennlige alternativer NÅR MAN KAN!

Vin er bedre enn øl. MÅ du drikke øl - drikk en og ikke 5 :) Drikk vann i mellom hver alkohol-holdig drink også! Velg lettbrus om du skal ha deg en drink, be om å få sausen i skål ved siden av, spise MEST grønnsaker og proteinkilde og litt saus - man må ikke spise alt på tallerken ;) Er det viktigere for deg å fråtse i feil mat og feil drikke i ferien enn å sitte med god samvittighet etterpå? I tillegg blir mange svært dårlige av slik fråtsing... Som senorita sier også - det KAN ødelegge hele opplegget ditt og gjøre at du ikke klarer å komme igang igjen - er det verdt det?

Bor du i leilighet med kjøkken har du jo ofte frokost og mellommåltider i boks kanskje? Ost, oliven, nøtter, spekeskinke, egg og bacon, omelett til frokost osv osv osv kanskje spise sjeldnere ute og mer i leiligheten før man går ut?? - mulighetene er kjempemange, men du må ta et bevisst valg på å SØKE etter lavkarbo-alternativet ;)

Jeg skal selv til Madeira om bare 12 dager (sukk... gledes...) og skal bo til en venninne. Jeg sitter allerede å planlegger å ta med meg lavkarbo-brødet mitt, flytende natreen (til drinker hehe), og muligens noen atkins-barer, vi får se. Heldigvis lager min venninne mye god mat med grønnsaker, oljer, pesto osv så dette skal nok gå fint. Det blir nok ikke optimalt - MEN jeg tror det skal bli optimalt utifra situasjonen - dvs at jeg har planlagt det jeg kan - og resten tar vi med et smil. Jeg blir også dårlig om jeg spiser mye høykarbomat nå så det hjelper selvfølgelig på motivasjonen :)

Åh... ferie... DET trenger jeg nå her jeg sitter hjemme med omgangssjuka... :rolleyes:


#6

Nero sa for siden:

Jeg har nettopp vært en uke på Tenerife (kom hjem søndag).
Vurderte litt frem og tilbake om jeg skulle være flink eller kose meg med deg hadde lyst på.
Valgte det siste...

Etter litt over 4 måneder på ketolyse (3 dager fri i jula), spiste jeg absolutt alt jeg hadde lyst på i denne ferien. Jeg drakk MYE rødvin og jaggu avsluttet jeg med en kjempeburger på flyplassen søndag kveld :rolleyes:

Jeg gikk opp 2.6 kilo. Helt greit :)

Startet opp igjen på ketolyse i går, ingen problemer. Regner med å gå ned igjen i løpet av kort tid - for så å gå ned enda mer sakte og sikkert mot sommeren. Jeg trives med ketolyse-kostholdet, men jeg er jo fremdeles glad i all den maten jeg spiste før. Har allikevel innsett at jeg aldri - hele tiden - kan leve på høykarbo. Det får kun bli i ferier, høytider eller en og annen helg hvis jeg reiser bort.

Det er sikkert individuelt hvor mye man går opp på en slik uke. Jeg har tapt ca 8 kilo på denne kuren på 4 måmeder, så jeg raser heller ikke ned i vekt slik som mange.
Fordelen er kanskje at jeg heller ikke raser så fort opp i vekt ved en slik ukes kose-karbo-spising :)


#7

senorita sa for siden:

Jeg mer bevisst denne gangen og jegføler meg dårlig på høykarbo, oppblåst og fæl.Så når jeg skal på ferie nå skal jeg leve lavkarbo, skal leie leilighet og ikke bo på hotell så man kan lage egen frokost fekst. Skal jeg unne meg noe, så blir det siste dagen, og ikke FØRSTE dagen.. For da slipper jeg å sprekke en hel uke evt.. :P


#8

Marjhia sa for siden:

Tusen takk for alle informative svar! :)

Det er jo det jeg ikke vil gjøre, for dette blir jo en livsstil. Er bare på 3. uka enda men. :)
Fordelen er jo at jeg vet hvilken mat som serveres der. Og jeg vet også hvilken vin, det meste er lokal vin, og den er IKKE god. ;) Men det går an å prøve, smakte jo ikke all vinen sist vi var der.
Jeg må tenke litt på det, men jeg kommer nok til å unne meg litt mer enn vanlig. :)


#9

senorita sa for siden:

Jeg drikker heldigvis ikke alkohol, så det problemet slipper jeg. Det får bli vann vann og vann :P


#10

Nerthus sa for siden:

jeg skjønte egentlig det - at du er litt fersk i faget enda - ville bare klemme inn en "lavkarbo som livsstil ikke som slankekur" holdning her ;)

Vær bare så bevisst som mulig underveis, søk og spør og let etter gode alternativer. Det der med å "unne" seg er også litt sånn skjevt - er det å spise "feil mat" i forhold til det du har bestemt deg for å "unne" seg - eller er det å sabotere seg selv? ;) Unn deg bedre helse og en fin vektnedgang istedet! (hihi jeg gir meg ikke her! ;) )

Skulle du komme til å spise feil - vel vel, spist er spist og drukket er drukket - bare pass på at du ikke tar av HELT og overdriver veldig - for da har hjernen din som har sukker-abstinenser tatt helt over kontrollen over den jenta som bestemte seg for å endre kosthold ;)

Det er DU som bestemmer! Ellers håper jeg du får en knallfin ferie i balanse både med avslapning, kos og riktig kosthold :cool:


#11

Marjhia sa for siden:

Hehe, regner med det skinner gjennom at jeg er fersk ja. ;)
Skal legge en ordentlig plan for ferien iallefall. Det er jo å sabotere for meg selv som du sier, men jeg er så innmari glad i øl.. :P

Fin ferie blir det nok ja, takk for svar. :)


#12

Heidi M sa for siden:

Jeg har ikke gått på lavkarbo lenger enn siden nyttår, og er også en fersking mht lavkarbolivsstil. Var i Spania for en drøy uke siden, og lurte veldig på hvordan det skulle gå. Tok faktisk med meg et halvt lavkarbobrød i kofferten, men det måtte jeg kaste den dagen vi reiste hjem. Det var jo så lett å spise lavkarbo på ferie;

  • omelett, tomat og agurk til frokost
  • skinker, oster, corizo og salater til lunsj

middag på restaurant var jo helt greit med unntak av en liten utfording på tapasbar den ene kvelden, hvor vi fikk pinxtos (små skiver av baguett m/noe oppå). Men det løste jeg ved å legge baguetten til side og spise det som lå oppå :-) Ble jo noen biter ekstra da, men det er bare luksus :-P

Det ble en del rødvin, men øl - som jo er flytende brød - var enkelt å styre unna. Syndet to dager med å presse ferske appelsiner (juice til frokost), men kun ett glass to dager. Dessuten spiste jeg noen never potetgull (som er det jeg har vanskeligst for å styre unna hvis jeg har lyst på noe godt.....)

La ikke på meg et eneste gram på turen (4 dager), og har gått ned en kilo siden. Jeg tror derfor at å skeie ut littegrann en dag innimellom ikke er noe problem.


#13

Carisma sa for siden:

Nå er det ofte det man har mest problemer med å holde seg unna som er det som er verst for kroppen. Så at du craver på det er egentlig kroppen som forteller deg at det er ille for deg.


#14

Marjhia sa for siden:

Takk for svar! Oppmuntrende å høre Heidi M! :) Frokosten tror jeg blir minste problemet her også.

Carisma: Kan ALDRI tenke meg at øl er ille for meg.. ;) Hehehe, skjønner hva du mener. :)


#15

blucher sa for siden:

Jeg reiste på ferie helt i starten av mitt nye lavkarboliv. Nesten en uke på familieleir med fellesbespisning i matsal og matpakkesmøring og hele pakka. DET var vrient, det, så måtte kompromisse en hel del, men jeg klarte det bra, synes jeg selv! (Droppet potetene til middag, tok med meg pålegg og majones i en medbrakt matboks (måtte jo planlegge litt på forhånd) og var ellers så standhaftig jeg bare klarte. Så å reise på ferie og ordne mat selv, må jo være 'piece of cake' etter min mening ;)
Men jeg aner ingenting om matkulturen i Bulgaria, da.
Lykke til!


#16

Nupsida sa for siden:

Bare husk, at det som kommer fort på, går fort av igjen! :D


#17

TrineG sa for siden:

Ja, nå har jeg vært på min første ferie med lavkarbo. vi bodde på all inclusive, så da var det jo bare å plukke maten selv,. Problemet ble å få i seg nok fett. Også ble det MYE vin :o

MEn jeg gikk Ikke opp, og det er helt utrolig, første ferien jeg har vært på uten å legge på meg. :D

vi kom hjem fra Egypt på lørdag, og jeg er glad vi bare var en uke for å si det sånn.. Med tanke på alt som skjer der nede.


#18

marjusen sa for siden:

hehehe, ikke rart du ikke gikk opp. selv hadde jeg sitti på dass med diare og nervøs mage om jeg var i egypt nå:P

fra spøk til alvor, dette er jo suuupert. griet med all inclusive og plukke det man selv vil ja. litt lettere enn å alltid bestille fra en meny og ikke helt ane hva man får:)


#19

TrineG sa for siden:

:lol:
var derfor det ble så mye vin vettu;)
Men ja, all inclusive er supert, blir det i mai også. Men da skal vi ikke til Egypt, hehe.


#20

Marjhia sa for siden:

Takk for innspill alle sammen! Da er turen bestilt iallefall. Same procedure as the two last years. :)

Har så smått lagt "slagplan", frokosten på hotellet er grei, der er det ost, mye godt grønt, og fett bacon og kjøttpålegg. Med mindre de har endret helt da..

Ellers går nok middagen greit, bare jeg unngår poteter og pizza. :P De har mye god biff og kylling vet jeg, og grillede grønnsaker. :)

Gleder meg til ferie iallefall kjenner jeg! :D


#21

TrineG sa for siden:

Ja,det er deilig å ha noe å glede seg til :D Det kommer til og gå kjempe bra!


#22

rava sa for siden:

Hei,

Jeg har la om til lavkarbo i april 2010. JEg har vært på flere ferier i denne perioden. Jeg bestemte meg før vær ferie at jeg skulle spise strikt lavkarbo så langt jeg kunne. Synes ikke det har vært noe problem. Se muligheten ikke begrensningene. :o Jeg har drukket vin og wiskey (drikker ikke øl). Jeg har gått ned i vekt hele tiden. :D Bryr meg ikke om vekt i tall og nr, men ser jo på klærne at jeg går ned i vekt. Har gått ned fra xl til M...:D:D:D For meg er lavkarbo en livstil, men det betyr ikke at jeg aldri skal spise en dessert eller litt sjokolade. Nå er det mer sånn at jeg bestemmer meg på forhånd at hvis vi feks skal i selskap eller på en gourmet restaurant så spiser jeg dessert dersom jeg VIL det.

Til sommeren skal vi til Kroatia. Vi skal ha leilighet med kjøkken og da kan jeg lage litt mat selv. Dette er et bevist valg i forhold til at jeg kan spise den maten jeg trives med uten at det blir stess :) Tar med meg litt proviant og handler resten på lokale butikker og rekner ikke med at det byr på problemer.


#23

Kanskje sa for siden:

Dette jeg er spent på selv også.
Skal til Tyrkia i august. Nå er jo dette lenge til, og jeg vet jo ikke om jeg er på ketolysekuren fremdeles da .... Det er jo litt vanskeligere enn å spise "vanlig sunn mat".

Blir nok til at jeg drikker vann, og kanskje lettbrus hvis de har det. Så må jeg unngå poteter, pomes frites (og så de som er sååååååå gode i tyrkia, med majones på)., ris .... Og så for jeg spise salater og kjøtt. Men Osmansk gryte - DET skal jeg unne meg en gang, for den er bare nydelig.

Men som sagt, vet jo ikke om jeg er på kur da, eller har gått ned nok og er på vanlig livsstil igjen.

Alkohol blir ikke noe problem for det er familietur og vi drikker ikke noe særlig, og øl er jeg ikke gladi. :-)

frokosten er værre med innkjøpte rundstykker som vi spiser i leiligheten. Vet jo ikke om rømme, fløte oster og slikt er godt der nede.


#24

Carisma sa for siden:

Det kommer litt an på hvor du skal. Svigers var på en liten øy med to tettsteder, der var det bare mulig å få tak i kjøtt en gang i uka. Og da egentlig bare i det kvantumet lokalbefolkningen pleide å handle. Så da de kom og raidet grillmat til 11stk var de ikke de mest populære på øya for å si det sånn... :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.