113 gram usukret sjokolade (f. eks. Lindt Excellence 70 eller 85 %) grovhakket
8 ss usaltet smør
2 ss vann
3/4 kopp søtningsmiddel (f.eks. Natreen)
2 ss usukret kakaopulver (f.eks. Vahlrohna 99%)
1 ts vanilje ekstrakt (ikke forvekle med vanilje essens, det er IKKE det samme)
6 store egg (romtemperatur er viktig !!)
Pisket krem med kakaopulver dryss
1. Varm ovn til 163ºC. Smør en 20-22 cm springform, legg bakepapir i bunnen og smør papiret, sett tilside
2. Smelt sjokolade, smør og vann i bolle i vannbad. Pass på at det ikke blir for varmt. Rør godt. Hell oppi stor bolle, avkjøl til romtemperatur. Når avkjølt, ha oppi 1/4 kopp med søtstoff, kakaopulver og vanilje ekstrakt. Rør godt.
3. I en meduim stor bolle, piskes eggene på medium styrke til stiv eggedosis (slik at det former seg "bånd" når du løfter vispen. Ca. 6 minutter. Sett ned på laveste hastighet og ha oppi resterende søtstoff, 1/2 kopp, og visp til det er blandet i, ca . 1 min.
4. Rør 1/3 av egg mixen inn i sjokolademixen. Fold inn resten av eggmixen i to omganger, til alt er godt blandet. Hell blandingen i formen.
5. Stek midt i ovnen i 40-45 minutter, helt til den er jevnt hevet og nesten helt stiv som en brownie. Avkjøl helt i formen.
6. Før en knif rundt kanten og ta bort formen. Server med vispet krem (med kakao pulver ønsket)
hvor får jeg kjøpt vaniljeekstrakt?
og må smøret være usaltet? og kan jeg bruke vanlig kakao? den inneholder jo ikke noe annet enn kakaobønner så jeg:) hehe jeg bare spør og maser.
Jeg fant vanilje ekstrakt på Middelthons på Tasta. (Forbi Reinskau gatekjøkken, rett frem og følg skilt). Usaltet smør har alle kolonialer som Rimi/Rema/Prix etc. Det er meierismør. Man skal ikke bruke margarin på Atkins. Når det gjelder kakao vet jeg ikke hva den vanlig inneholder. Har ikke en eneste pakke vanlig i huset og det står ikkeno i Matvaretabellen heller. Kakao består som regel av presset kakaomasse av kakaobønner, men siden den jeg har er 99%, regner jeg med at det må finnes bindemiddel eller konserveringsmidler i dem også....... Det er jo uansett ikke store mengder det er snakk om. 2 ss delt på 12 stykker.....
Margarin på Atkins er vel ikke i mot prinsippene for dieten, men han mener de helsemessige ulempene er for store til å anbefale bruken. Det jeg prøver å si er at margarin ikke vil hverken få deg ut av ketose eller påvirke vekttapet mer negativt enn vanlig smør.
nei jeg bruker aldri margarin, Atkins eller ikke. margarin er helseskadelig. men jeg trodde det fantes usaltet og saltet smør, at den vanlige var saltet, det var derfor jeg spurte ;)
antakelig vil det ikke få deg ut av ketose,men transfettsyrene som finnes i margarin har så mange dårlige egenskaper,at de kan virke inn på f.eks blodtrykket etc.
Det er etterhvert blitt stor enighet om dette innen forskning.
Jeg vil ikke engang ta sjansen på en ts med margarin jeg,etter å ha hatt så mange helsemessige fordeler med dette kostholdet;)
jeg vet ikke hvor mye, men jo mer kakaoinnhold en sjokolade har,jo mindre sukker er det i den, og dermed mindre karbo:) sjokoladen med 99 % har vel ekstremt lite karbo... men det skulle absolutt ha stått på. er det ingen lov som sier at alle varer SKAL merkes???
Nille - vet du om denne sjokoladekaken er egnet for å fryse ned? Jeg trenger å få laget noe "gjeste-kos" for å ha i fryseren "just in case" - og vil gjerne ha noe lovlig da vettu....
Har ikke prøvd å fryse den..... Den blir litt som en blanding av kake og mousse.... Brownie aktig ......Snopekake kaller sambo den :sikle:
Bilde fra Atkins.com
Skal prøve å fryse neste gang jeg lager. Og så skal jeg i mellomtiden sjekke med andre som jeg vet lager den.... I'll be back .... (er på jobb og skal gjøre det når jeg kommer hjem!) :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.