< Tilbake til oversikten

Tynn, sprø pizzabunn

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her.

4 porsjonspizzabunner:

Ingredienser:
200 g philadelphia, romtemperert
70 g mykt smør
120-130 g melerstatning*
3 ss fiberhusk
50 g revet ost
1 ts salt
2 ts tørkede urter (f.eks basilikum og oregano)

Fremgangsmåte:
Ha philadelphia og smør i en bolle og rør sammen til en myk krem.
Tilsett resten av ingrediensene og bruk hendene til å blande det raskt sammen (bruk gjerne engangshansker).
Del deigen i fire baller og sett dem i kjøleskapet i 15-30 minutter.
Kjevle hver ball til en flat runding på ca 20 cm i diameter. Bruk bakepapir under og plastfolie over.
Fjern plastfolien og stek bunnen ved 200 grader varmluft i 5-7 minutter.

Skal du bruke bunnen med en gang legger du på ønsket fyll og steker videre til osten har smeltet.

Om du skal fryse dem lar du de først avkjøles på bakerist. Legg de deretter oppå hverandre med matpapir i mellom og putt i fryseren. Da kan du enkelt ta ut ønskede antall bunner. Bunnene trenger ikke å tines før bruk.

*Jeg har laget dem både med Bakepro og Bakemiks og begge deler fungerer like bra. Denne gangen brukte jeg 70 g Bakemiks og resten Bakepro.

Ca næringsinnhold pr bunn:
Protein: 33 g - 30%
Karbohydrat: 4 g - 4%
Fett: 31 g - 66%
Kcal: 431

Oppskrift på en enkel pizzasaus finner du her.


#2

Idarull sa for siden:

Den så fast og god ut! Takk! Må nok bestille meg bakemix, enten Bake Pro eller Ketolyse sin. Bake pro er vel rimeligst, 1 kilo for 292kr på gymgrossisten. Bake mix kosta 135 for 300 gram pluss dyr frakt.

Lurer på om man kan erstatte melet med halvparten soyamel og halvparten glutenmel. mener å ha lest det ett sted her inne.


#3

Lisbeth sa for siden:

Den er helt fast, og kan spises med en hånd ;)

I denne oppskriften tror jeg du kan bytte den ut med f.eks bare soyamel, eller f.eks soyaprotein :)


#4

Idarull sa for siden:

å så bra! har savna sånn pizza. kanskje jeg skal lage den til helga jeg da :) tusen takk!


#5

Idamor sa for siden:

Jeg laget denne bunnen i dag til lunsj! Og jeg syns den var knallgod! Anbefales!


#6

Furine sa for siden:

Skal testast, takk!


#7

LilleMill sa for siden:

Er to pizzabunner nok til en person? Så oppskrifta holder til to voksne eller?


#8

Lisbeth sa for siden:

Takk for tilbakemelding :klem:

Oppskriften gir 4 porsjonspizzaer..så den holder til 4 personer :)


#9

Idarull sa for siden:

Steker du alle 4 samtidig? Gleder meg til lørdag :D


#10

Lisbeth sa for siden:

Nei, jeg har stekt to og to.. (en bunn på hvert brett, og to brett samtidig).


#11

LilleMill sa for siden:

Men en porsjon og en person er ikke alltid det samme. Jeg spiser som regel to porsjoner hvertfall ;)

Så da regner jeg med vi spiser to hver ;) 20 cm pizza er vel ikke så veldig mye.


#12

Lisbeth sa for siden:

Og orker dere ikke å spise alt kan restene varmes til lunsj dagen etter ;)


#13

Idarull sa for siden:

Oki. Da vet jeg det også :)


#14

Charlott sa for siden:

Knallgod! Kjevlet den ut til en stor, har gumlet og spist :D


#15

LilleMill sa for siden:

Veldig god :)

Tok på pizzafyllet det var linket til, stekte baconterninger, cherrytomat, løk, fersk champignon,mozzarella og litt pesto :D


#16

Ildern sa for siden:

Denne var knallgod! Til og med godkjent og vel så det av mann og barn!



#18

kp88 sa for siden:

Dette skal prøves ut!
Så jo kjempe god ut =)


#19

Timiane sa for siden:

Laget denne idag. Brukte Tine smøreost med afrikansk paprika. En pk er nok til en halv opprkrift.
Det ble supergodt, Anbefales:D


#20

Tone-G sa for siden:

Jaja, nå har mattrollet våknet da :lol:

Dette blir dagens middag! Hvis jeg kan bruke ketolyse sin soyaprotein..

TAkk Lisbeth :klem:


#21

Tone-G sa for siden:

Ja, da har jeg bakt denne pizzabunnen med ketolyse soyaprotein. Den ble ikke så værst, men sikkert ennå bedre med bakemiksen..

Men denne jeg bakte hadde passet bedre til Paideig.. Den hadde passet perfekt til det faktisk :ja:


#22

Sol-Angelica sa for siden:

Denne må prøves :D Har brukt en annen oppskrift å er himmla lei bunnen der nå, så til uka skal jeg prøve den her med bakepro :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.