Jeg lurer på hvordan jeg kan vite om jeg er i ketose eller ikke. Er det ketosestixene man bør bruke da? Leste at fargen på stixene bare sier noe om hvor konsentrert urinen er. Hvordan kan de da si noe om hvorvidt man er i ketose eller ikke :confused: trodde at hvis jeg skalv og svettet så var det tegn på ketose, men hadde samme symptomene ved lavt blodsukker. Svettet de første dagene, og var glad, men nå svetter jeg ikke :veitikke:
Leste også at man ikke skal ha mer enn 15 karbohydrater for å være i ketose og gå ned i vekt.
kan noen gi meg noen helt håndfaste eksempler på hvor mye dette er? I mengde liksom. F.eks som et eple, eller som en tomat, eller mengden i en rømmeboks, eller kanskje det er lettere måter å beskrive det på ??. Jeg har ikke peiling jeg, er håpløs med tall og mengder, så jeg vet har ingenting å gå ut fra og da er det vanskelig å vite om jeg får for mye karber eller passe :) . Er jo bare tull å gå en ketolysekur dersom man gjør den feil,. :rolleyes:
Jeg vil jo gjerne få til dette og bli sprek og rask og lett :-)
:boxing:
Viser stixen lys rosa er du i ketose,men det er ikke alltid en får utslag på stixen og en kan være i ketose likevel,grunnen er at det er lite ketoner i urinen.15 karber er ikke mye og på ketolysekuren er det lurt å få karbene gjennom grønnsaker,da får en i seg mest vitaminer.Ca 2 karber i 100 g blomkål foreksempel.Noen kan være i ketose helt opp i 50-70 karber om dagen,mens andre må ned i 15-20 karber.på ketolysekuren er vel grensen 15-20,den første tida ihvertfall.:)
Lån eller kjøp boka til Torkil "slank med Ketolyse", der står alle svare du trenger. Bruk tid her inne også ved å lese igjennom de forskjellige temaene og du lærer mye. :)
Jeg skal svare på denne, selv om jeg syns at man burde vite hva man skal gjøre når man skal på kur.
Epler, eller frukt generelt har ingenting på ketolyse å gjøre. Mengden av dette er derfor helt uvesentlig.
Les ketolyseboka.
Bruk matvaretabellen til å finne næringsinnholdet i maten. Du MÅ (eller bør, lettere sagt) veie maten en liten stund for å lære deg hvor mye 100 gram blomkål er, eller 50 gram agurk er etc. Det finnes ingen beskrivende mengdemål på øyet på dette. Det må man lære selv! Det er minste forventa innsats fra min side.
Ca. 15 gram karber om dagen for kvinner på ketolysekuren. Det gjør dog ingenting å spise verken 10 eller 20 karber for dagen. De skal komme hovedsakelig fra grønnsaker.
Jada, du er mest sannsynlig i ketose og det bruker du ketostix til å måle med.
Dessuten er også karbohydrater stivelse.
Karbohydratene bør du får i deg fra grønnsaker. Det er bedre karbohydrater enn de fra frukt.
Hvis du leser boka, noe som jeg mener er et must, så vil du se at frukt har ingenting på kuren å gjøre. Og det går ikke å bare "være litt på ketolysekuren". Enten så er man eller så er man ikke.
Synes du skal blåse en lang marsj i både stix og "symptomer" på ketose. Ketose er en helt naturlig del av livet, noe de fleste kommer borti en eller annen gang. Våre forfedre var nok i ketose store deler av livet, og inuitter og eskimoer var det i mesteparten av livet. Det innebærer at bare de cellene i kroppen som IKKE kan bruke fett, de går på sukker, eller glukose. Resten av kroppen bruker fett, og da blir det produsert ketoner. Som også brukes som energi. Jeg er i ketose mesteparten av tiden, men går ikke ned et gram i vekt, fordi kroppen min har funnet sin idealvekt. Så det er altså ikke en "jeg er i ketose så derfor går jeg ned i vekt" greie.
Trådstarter etterlyste et håndfast eksempel på hvor mye 15g karbohydrater er. Jeg mente ikke "karbohydrater = kun sukker og bare det", men "15g karbohydrater = 15g rent sukker" som et eksempel på mengde.
Stix kan være en ok veileder for en usikker nybegynner, men det er viktig å ikke se seg blind på dem. Hva angår det å være i ketose og hvordan man merker det - for en del av oss er det mest sånn at vi merker det når vi går ut av ketose, det er som regel temmelig kjipt. :p
Noen merker spesifikke ting når de går inn i ketose, feks økt kroppsvarme, hodepine, eller dårlig ånde, men det gjelder ikke alle. Men det er veldig vanlig å bli i overkant slapp/dårlig i overgangsperioden, siden kroppen må skjønne at den ikke skal stole på levering av raske karbohydrater som energi hele tiden.
Alt kommer til å bli klart og tydelig når du får lest boka. :) Kjøkkenvekt er veldig hjelpsomt, men i mellomtiden anbefaler jeg å slappe litt av, spise grønnsaker som vokser over jorda, ikke spare på fettet, og ikke stresse.
Du har vel uansett ikke tenkt å få i deg alle dagens 15g karbohydrater på en gang? Som en slags blomkålshot på morgenkvisten?
Prøv heller å finne ut hvordan en ketolysedag ser ut, med ca. 15g til sammen jevnt over dagen. Les f.eks. ukesmenyene på bloggen til Lene Beatrice, oppskriftene i Ketolyseboken og oppskriftene til Gerd her på forumet. Da får du et inntrykk om hvor mye du kan spise om dagen omtrent.
Når du i tillegg begynner å veie maten, går dette nok som smurt :)
Denne er litt fin!:)
Selv om den tar utgangspunkti Atkins!;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.