< Tilbake til oversikten

Motsatt virkning?

#1

Diwa sa for siden:

Stemmer det at om man spiser som i ketose (altså fet og protein rik mat) men spiser litt knekkebrød eller frukt så virker det motsatt?
Man kommer altså ikke i ketose, men spiser alle den fete maten.
Går man ned for det eller opp?


#2

TrillTrall sa for siden:

Jeg er ikke helt sikker på hva du mener, men Lutz mener i alle fall at så lenge man holder seg under 72 g kh/dag så trenger man ikke tenke på fettmengden, spiser man mer enn det må man skjære ned på fettmengden for ikke å gå opp i vekt.


#3

Benedictee sa for siden:

Jeg har hørt at hvis man spiser LCHF og spiser for mye karbs eller sukker en dag vil kuren virke helt motsatt og fettet/sukkeret vil feste seg med en gang..?


#4

Diwa sa for siden:

Ok så holder man seg under 72 om dagen så er man ikke i ketose men kan spise alt fettet op likevel gå ned?


#5

Megvel sa for siden:

La oss forvirre helt. ;)
Atkins sier dette nivået (karbonivå for vedvarende vekttap eller konstant vekt) er individuelt i motsetning til Lutzs 72 (rundt tall?). Atkins anbefalte å øke med 10 KH i uka fra induksjon (etter vedvarendestigen, google) slik at du finner hvor du passer inn. Noen må høyt opp, andre er mer sensitive. Og noen kan være sensitive i starten men så går det bedre etter hvert.


#6

TrillTrall sa for siden:

Man kan jo uansett ikke skufle innpå tusenvis av kalorier i form av fett... Men om man holder karboinntaket under 72 og spiser når man er sulten (ikke forveksle med tørste!) og til man er passe mett så skulle det gå fint ja. :) Men som en annen her påpekte - det er jo individuelle forskjeller her altså. Det som passer for en, passer ikke nødvendigvis for en annen.


#7

ada-emilie sa for siden:

Du kan jo tenke at jo mer energi fra karbohydrater du erstatter med energi fra fett som energikilde jo bedre. Så om du ligger høyere enn 72 er det kanskje likevel lavere enn det som er vanlig. Det er ingenting man bør spise ubegrenset av, men å spise seg mett på mat med fett og proteiner krever ikke samme mengder og kalorier som å spise seg mett på stivelsesholdige matvarer fordi det er mektigere og mer mettende. Høykarbomat er noe man lett kan få til å spise mye av fordi det vekker apetitten mer enn det stiller sulten.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.