Klarer ikke å finne et konkret svar. Har gått på ketolyse tidligere, og der er det jo seterrømme og fett for alle pengene. Vet at Fedon ikke er like glad i fett og lurer derfor på om jeg skal kjøpe lettmajones i stedet for vanlig ekte majones? Er jo flere karber i lettvarianten?
Selv om jeg følger Fedons filosofi, bruker jeg aldri lettprodukter, selv om jeg vet at han ikke er så pro-fett. Min tanke er at i lettprodukter er fettet erstattet med noe, og det noe er ofte maisstivelse, og det tror jeg ikke er bra for en.
Så jeg bruker vanlig majones, seterrømme osv, men i mindre mengder enn da jeg gikk på ketolyse. Mulig jeg er helt på villspor med dette, men jeg liker virkelig ikke lettprodukter, og bruker helst renest mulig mat.
Mulig andre har en mer vitenskapelig forklaring enn jeg kom med her, og at jeg tar helt feil altså ;)
Og Fedon har, så vidt jeg kan forstå, blitt mindre skeptisk til fett de siste årene. Han er, i motsetning til andre personer som uttaler seg i media, villig til å høre på hva andre har å si, følge med på nyere forskning, og justere sitt syn deretter. Han sier vel fortsatt ikke "pøs på", men jeg tror han heller ser at du har i deg fettet fra ordentlige produkter enn de ekstra karbene fra "lette" produkter ;)
Lettmajones har nesten 3 ganger så mye karbohydrater som helfet. 6.2 g mot 2.5 g. pr 100g.
Når det gjelder rømme har lettrømme dobbelt så mye karbohydrater som seterrømme 1.6 g mot 3.2 g pr 100g. Altså har ingen av variantene veldig mye karbohydrater . Er ingen ekspert på fedonkostholdet så jeg overlater til deg selv å vurdere.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.