Har så lyst på amerikansk ostekake, men bunnen er jo laget av søt havrekjeks og kaken med vanlig sukker:(. Noen som har prøvd å lage med kunstig søtning, i tilfelle hvilken? Tenker kanskje jeg skal lage den med bunn av kjeks og heller la være å spise den. Syns ikke alltid det er så godt med bunn av malte mandler. Noen som har noen gode forslag? Det viktigste er egentlig at den skal steikes:
Denne er min favoritt: Karen Barnaby´s New York Cheesecake. Hun er lavkarbo kokk og kaka er helt vidunderlig:
Karen B's New York Cheesecake
Dette er en deeeeeeilig ostekake - den skikkelig amerikanske sorten. Serverte den i bursdags selskap i dag. Og til og med de som IKKE liker ostekake spiste. 2 små stykker igjen i kjøleskapet ! Skal kose meg med dem i morgen tenker jeg....:p
Bunn:
1 kopp (2,4 dl) mandelmel (finmalte mandler)
1 ts kanel
4 ts Splenda eller Natreen (pulver)
en klype salt
2 ss usalta smelta smør
1 eggehvite av et stort egg
Fyll:
1.1 kg kremost (5 1/2 pk. Philadelphia a 200 gram)
1/2 kopp (ca. 1.2 dl) rømme
1 1/4 kopp (ca. 3 dl) Splenda eller Natreen
2 ts friskpresset sitronsaft
2 ts vanilje ekstrakt
en klype salt
2 store eggeplommer
6 store egg
Å lage bunnen:
Forvarm ovnen til 175 grader. Dekk bunne i en 20-22 cm springform med bakepapir og smør papiret.
I en middels bolle blandes mandelmel, kanel, søtstoff og salt. Ha oppi smøret og bland godt.
I en liten bolle, pisk eggehviten til den er stiv og bland oppi mandel blandingen. Trykk "deigen" ut i bunnen av formen.
Strek i 10-12 minutter til den er lett gyllen, la avkjøle.
Øk ovnstemp til 260 grader (ja der ER 260 grader).
Å lage fyllet:
I mixer eller stor bolle, visp kremost til myk jevn masse. Ha oppi rømmen, søtstoff, sitronsaft, vanilje og salt - bland godt. Ha oppi eggeplommene, så eggene, - et om gangen, bland godt mellom hvert. Skrap ned kanten etterhvert som du pisker sammen.
Sett springformen på en dekket bakeplate eller langpanne. Hell røren oppi formen. Stek i 5 min.
Reduser varmen til 90-95 grader. Stek i 1 og 1/2 time. IKKE ÅPNE STEKOVNSDØREN i steketiden !! Når den er ferdig skal den være lett gyllen oppå - vil fremdeles være "skjelven".
Ta den ut av ovnen og løsne rundt kanten av formen med en skarp kniv (dette gjør at den "synker" jevnt) - sett til kjøling.
Næringsinnhold pr. porsjon (om du deler i 12 stykker):
5 netto karber, 0,8 gram fiber, 13,7 gram protein, 44,7 g fett, 473 kalorier
Tips:
Hold kniv under/i varmt vann, og tørk av før du skjærer. Gjenta dette for hvert stykke og du får fine jevne glatte stykker.
Jeg serverte med både piska krem OG bærsaus laget av 50/50 jordbær/bringebær + rørte bringebær/blåbær (to alternativ bare fordi jeg ikke hadde nok bærsaus !) Det var knallgodt !! :sikle:
Bruker ikke essens men ekstrakt. Det er litt forskjellig.
Originalen er med ekstrakt, men jeg er enig med deg, - det er selvfølgelig ikke noe problem med å bruke vaniljestang heller. Det er nok ikke nok med en stang. Ville satse på to.
29 cm form er passe om du vil ha den litt lavere, jeg lager i 24 cm (Porgrunns sitt fat med stekering på) :)
Denne hørtes jo helt fantastisk ut! gleder meg til å prøve den!:p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.