Mandelsjokoladepålegg (ca 15 karber i hele røra, ble ca 1,5dl)
200g mandler 40g mørk sjokolade ( jeg brukte fra Sukkerfritt) Rapsolje Kjør mandlene og sjokoladen i en blender til de er finhakka Tilsett så olje litt etter litt. (ca2-3ss eller mer viss du vil ha den tynnere) Blandes til en jevn, smørbar masse, tar ca 7-8 min på lav hastighet.
Prøvd å bake noen lavkarbobrød, men det er noe med ettersmaken jeg ikke helt klarer på alle jeg har bakt. Veldig kjedelig, for kunne virkelig tenkt meg å ta en brødskive med pålegg på til kvelds om jeg er småsulten;)
Er også litt vanskelig å få dem heelt gjennomstekt. Ofte blir dem litt våte i midten:(
oi, kan tenke meg det er godt på pannekaker ja! eller kanskje på søte oopsier. mmmm. knekkebrød er det jo også godt på. Karins brød er vel det brødet som det er mest skrytt av her inne.
Mm, dette skal jeg prøve! Har akkurat lagd lavkarbo-peanøttsmør til ungene, tenkte å lage et sjokoladepålett til de også. Tidligere har jeg lagd et som jeg synes ligner veldig på nugatti, da tar jeg tahini (sesampasta)(en mild type)sukrin og kakaopulver. Bittelitt salt og sukrin etter ønske.
Hvilket merke tahini bruker du? Lagde noe liknende for noen år siden, men så kjøpte jeg en ny tahini som smakte helt forferdelig, så da orket jeg ikke bruke penger på tahini lenger. Er så vanskelig å vite hva man får:o
Har gjort akkurat det samme!!! Var så utrolig IRRITERT over at ikke det smakte like godt som sist!Ble skikkelig bittert. tok litt tid før jeg fatta at det var jo tahinien sin feil:rolleyes:
Den jeg har nå er fra "chtoura garden" - Ground sesame paste fra Libanon. 800g.
:pja 800g er i meste laget...De har den på 400g også, anbefaler den heller, synes den harskner litt nåe den står ei stund. -Men i dag fant jeg en ny en, også på innvandrer butikk som var enda mye bedre!! ( måtte kjøpe de begge for å smake de side om side)Denne kommer på glass og heter "Tahin - sesame paste" er på 350 g og er fra cic koglu og er fra Tyrkia. mmm...
Men hva har allt dette med denne oppskrifta å gjøre??? :confused:
Det er et eget underforum som heter "Spørsmål om oppskrifter og matvarer"
Kanskje dere skal fortsette der, så dette kan forbli en oppskrifttråd?
Beklager, var ikke meningen å kuppe tråden. Tåler ikke mandler for tiden, men oppskriften hørtes så god ut, så da noen foreslo et alternativ, ble jeg litt interessert, men dessverre også litt revet med:o Lover å ikke skrive noen flere blabla-innlegg i denne tråden;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.