Jeg er lavkarbo-amatør, og prøver å lese meg opp litt. Jeg har prøvd å finne ut om squash er nok lavkarbo til å bruke i et lavkarbo-kosthold. Det kan jo se sånn ut... men, må man skrape ut innmaten for at det skal bli lavkarbo? Altså fjerne frøene? Da blir det jo nesten ikke noe igjen av squashen:confused:
Hvorfor fjerne frøene? De består vel for det meste av vann. :) Spis hele du. Noen fjerner muligens frøene så ikke retten skal bli for vannete i noen tilfeller, men det er vel vanligvis ikke nødvendig.
Tusen takk for svar! Tror jeg ble litt forvirra av en tabell som viste kh i squash og squash-frø, og det var like før squash-purèen min gikk i dunken!
Handla ganske mange squash på ica idag, som hadde tilbud på frukt/grønt nettopp idag - og ble redd jeg måtte kaste alt :o Men da kan jeg jo lage purè for flere dager :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.