Det har haglet inn av spørsmål om dette temaet de siste dagene.
Så her er det best vi prøver å få litt orden i sysakene.
Ikke alltid like lett å finne rette svar på rett spørsmål om en skal lete seg fram.
Prøver å gjøre dette på en enkel måte:)
Når det gjelder Ketostix og den nye slankerevolusjonen i norsk utgave,kan den gi et feilaktig inntrykk om at det gjelder å ha mørkest mulig stix.
Dette medfører ikke riktighet.
Så lenge stixen viser farge er det ok, du forbrenner fett :-)
Fargen på stixen er også avhengig av hvor mye væske du har inntatt.
Så drikker du mye vil antakelig fargen bli noe lys,men det er jo bra,vi bør alle drikke mye vann,det renser kroppen for avfallstoffer og salter.
Så konklusjonen min blir at er den mørk lilla,bør du kanskje tenke over hvor mye væske du har fått i deg.
Dette er jo ikke likt for alle selvfølgelig ,for det finnes noen som har såpass stor forbrenning at stixen likevel vil være mørk ved stort væskeinntak.
Så var det alt fløtepratet da;)
Har lyst til å si en ting. Du kan spise en boks rømme + en kartong kremfløte om dagen(ca 20 karbo) Er dere klar over at det dreier seg allerede om ca 2500 kalorier løst regnet??? Da er det faktisk ikke plass til så mye som en eneste liten salatbit ved siden av.
Ta heller en titt på menyene som begynner på s.196 i den nye slankerevolusjon.
En skal jo ha ert variert kosthold,selv om mange produkter er utelatt her er det ikke meningen at en skal bruke opp karbsene på fløte.
Et ordtak sier.ALT MED MÅTE.
Det høres jo ut her som om det er om å gjøre å få i seg mest mulig fløte.
Jeg ville faktisk foreslå å bruke litt gode oljer i salater og til stekt kjøtt og fisk.De er karbofrie,og da har du plass til mer grønt:)
Du kan jo godt ete 2 kilo koteletter om du vil,det er jo tillatt:D og det er jo ikke en eneste karbohydrat:)
Poenget med å komme i ketose er at samtidig som du spiser,nydelig mat,det du liker aller best (bortsettfra de produktene som er veldig karborike) er at du faktisk ikke orker å spise så mye lengre og blir mett mye raskere.
Den ketogene dietten vil også få de fleste til å miste søthungeren etter kort tid.Dersom ikke det er tilfelle bør en kanskje spise krom i tillegg.
Nei les menyene som er beregnet på induksjonen,så forstår dere kanskje mer.
Takk, du redda dagen min litt nå altså, har vært bekymret for fargen på ketostixen! Men gjelder det om den er på det lyseste nivået også? Der som det står "spor" ?
Jøss har denne her vært klistra lenge? Hmm og var det meg som gjorde det?
Ja litt moro at et såpass gammelt innlegg får svar,lenge siden jeg har vært her nå gitt,men etter å ha vært ute på viddene en stund,må jeg kikke litt for å se om jeg kan få litt nye ideer.
Og kanskje aldri så lite motivasjon:p
Jeg har enda ikke sett at stixen min har blitt lilla. Den har blitt mørk rosa, men aldri lilla. Man bruker ketostixene mindre og mindre etter hvert som man blir mer sikker på seg selv i denne kuren.
Merkelig hvordan sprekkene mine nå dreier seg om salat og tomater og ikke om sjokolade og chips. Hehe.
Skal holde meg unna lavkarboprodukter fra atkins i resten av induksjonen. Skal heller ikke spise baconcrisp eller noe annet tull. Har laget sånn heistad sjokoladepudding som jeg skal ha om det blir alt for gale. Men har egentlig mest lyst til å kaste alle sammen, men får bare ha de der og se hva som skjer.
Har hatt platå hele uken og er veldig lei det. Vil snike meg nedover igjen.
Jeg har rosa stiks etter 1 dag, er det riktig? og jeg har lest masse å sånn, men jeg tror liksom det er en spøk. eller at jeg drømmer dette - har kløpet meg i armen, men jeg er våken. Men altså er det virkelig riktig at jeg kan spise meg mett og god bare jeg spiser "lovlig" mat? Jeg tror jeg har forsøkt å leve på 1000 - 1500 kcal. pr dag i 20 år - tortur! Er det sikkert at jeg ikke går opp i vekt nå? Hvis dette er riktig, så har jeg både lyst å juble og å sende klagebrev til noen for ikke ha opplyst meg om dette før.
Her ble jeg litt forvirret...skal man telle kalorier allikevel?
Har det noe å si hvor mange kalorier man spiser så lenge man holder seg på minst mulig karbo??
Og kan man virkelig spise så mye proteiner man vil?
Hvor mye fett må man spise hvis man spiser 200 g kjøtt f.eks.?
Nei, du trenger ikke teller kalorier!:nei:
Ikke før du treffer på et evnt platå som du ikke finner ut av!:eek:
Noen må telle, men det er svært få!
Nei, du kan ikke spise så mye proteiner du ønsker, eller jo, det kan du forsåvidt! Proteiner metter veldig, så det spørs om du klarer å spise så himla mye.
Uansett, holder du deg til ca 1g protein pr kg kroppsvekt om du er normalt aktiv, så er du på trygg grunn!
Minst mulig karber, passe med proteiner og alle de fete alternativene, det bør holde av telling for de fleste!;)
Jeg forstår ikke helt det med 1 g protein pr kilo kroppsvekt. Har lest i bøker, men synes det er dårlig forklart. Mulig det er jeg som er dum her, men altså: jeg veier ca 76 kg. Da skal jeg spise 76 g protein pr dag? Eller er det pr måltid? Før eller etter steking??
Det er jo ikke stort da...bare en biff til middag veier jo det dobbelte!?
Ifølge det man kan spise er det jo vanlig med 2 egg og bacon til frokost, en tunfisksalat til lunsj, og en biff med tilbehør til middag f.eks. Det må da bli MYE mer enn 76 g...klør meg i hodet her
Hei! Ser tråden er gammel,men må spørre om noe.
2 egg til frokost, 120 g karbonader til lusj, 100 g Elg med 30 g champingjong med 80g fløte og 100 g brockoly. Er jeg da helt ute å kjøre? Synes dette er Kjempevanskelig jeg!
Det spørs hva du mener med "helt ute å kjøre".
Du har "egen" filosofi i boksen og har ikke sagt noe om hvor mange karber du har planer om å ligge på ila en dag.
I forhold til ketolyse, spiser du for lite grønnsaker og karbonader er halvfabrikata (hvis det ikke er hjemmelagde, da). Alt for lite fett er det også.
Totalt karber er vel på ca 6 gram (pluss karbonadene), så det er også veldig lite.
Skaldemann har lite grønnsaker, men også her ligger du for lavt når det gjelder fett.
Vet det er noen karbohydrater i fløte, og at det er masse kalorier. Men det er jo så godt med fløte i kaffen og det er den som redder meg gjennom dagen vil jeg si.
Nå kunne jeg ha byttet ut kremfløten med kaffefløte eller lettmelk, men har fått råd her inne om heller å bruke kremfløte. Er det feil da :confused:
Uff, trodde dette var lett jeg. Bruker diett.no og ligger på under 20 g karbo, 80 g protein og mellom 100 og 200 g fett, men vekta rikker seg ikke. Må jeg ha høyere % fett?
Planer om å ligge under 20 g karber om dagen og det kommer fra fløte, oster og grønnsaker. Spiser ingen andre karber!
85 kg og 173 cm
Venter i spenning på postgangen og boka til han doktoren i Arendal :)
Jeg undrer meg nå likevel på dette med fargen på stixen jeg da.
Min erfaring er at jo mørkere den er, jo dypere ketose.
Tenker da på det at jeg da mister sultfølelsen mer og mer, og at det kan se ut som at det er da jeg har vektnedgang.
hvorfor skulle Atkins si at jo dypere lilla, jo dypere ketose om dette ikke stemmer :confused:
Leser meg opp på Atksins nå, vurderer å gå på det til høsten
Det sies at man kan ikke være litt i kostindusert ketose, det er enten eller!:)
Og fargen på stiksen avhenger av så mye. En som trener hardt vil feks kunne oppleve at alle overskuddsketoner(det er de vi måler med stiksen) blir brukt opp som energi i kroppen! Da vil jo stiksen være uten utslag og personen pr def ikke være i ketose, om det er fargeutslaget som skal bestemme det!:p
Mens en som spiser helt på "ketose- grensen" sin og drikker lite, vil få fullt utslag og dermed kunne sies å være i dyp ketose!:confused:
Selv erfarer jeg at utslaget varierer enormt nesten uansett hva jeg spiser, drikker eller gjør selv om antall karber er ca det samme.
Fikk også max utslag om da jeg spiste høykarbo og blodsukkeret mitt lå på 12-15!;)
Jeg forstår heller ikke dette med at man ikke kan være litt i ketose. Eller.. At ketosen ikke er dypere når man spiser f.eks 15 karber kontra når man spiser 50 og fortsatt er i ketose.
Har ikke helt forståelsen for at man er i ketose, spiser en kh for mye også brått er man ikke i ketose? Er det mulig å finne noe fagstoff som beskriver dette skillet?
Skjer det overhodet ikke noe utskilling av ketoner om man ikke er i ketose?
Kroppens omsetning av fett,karbohydrat og protein skjer ved at spesiellt leveren produserer over 500 forskjellige enzymer som trengs for å bryte ned maten. Kroppen tilpasser seg tilbudet av næringsstoffene. Kutter man ut karbohydrat, øker leveren produksjonen av enzymer som danner ketoner - og i det denne ketonproduksjonen starter, sier man at man er i ketose!
(Fritt etter dr. Torkil som jeg har skjønt det)
Det er altså et punkt for innslag av det vi kaller ketose. Om den blir "dypere" eller ikke, er vel mest et definisjonsspørsmål. Dr. Torkil kaller det bare at ketonproduksjonen øker ved lavere inntak av karber.
Poenget mitt er mest om det har noen som helst verdi å se på fargen på stiksen hvor "dypt" man er i ketose når det er så utrolig mange ting som spiller inn på hvilken farge det er på utslaget!
Ja, men jeg lurer litt på om ikke det kan være innimellom sånn at ikke sticken blir dyp lilla fordi at man drikker for lite i utgangspunktet, men at det er fordi at man forbrenner mer da og derfor trenger mer vann, enn "vanlig" (altså vanlig når man er i ketose)?
Har jo selv opplevd at sticken plutselig har blitt mørk lilla (det skjer ikke ofte) og at jeg da har tatt et langt hopp ned i vekt og hatt et enormt økt behov for væske. Helt uten at karboinntaket er forandret, vel og merke. Det har bare pluselig skjedd, liksom.
Klart, er sticken dyp lilla hele tiden og man drikker for lite vann, så kan det jo være derfor, men nei. Tror ikke noe på at det ikke finnes forskjellige "grader" av ketose. Skulle likt å se noe vitenskapelig om det, ikke bare et vagt svar fra en lege:) Regner med at påstandene hans kommer fra vitenskap, men liker å se det selv da;)
Jeg har nesten aldri annet enn lys rosa utslag, med mindre jeg får i meg ekstremt lite karbo eller har drukket alt for lite.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.