Makronella sa for siden:
Det er ikke ofte, men i går var det en skikkelig pepperbiff på menyen. En biff krever en god saus og jeg hadde llyst på en litt smaksrik kraftig saus til - og valget falt på gorgonzola saus. Dette er en saus med mye smak som passer til biff eller annen kraftig kjøtt. Enkel å lage og kjempegod.
1 beger creme fraiche
150 -200 gram blåmuggost. ( Blå fra Selbu, gorgonzola, roquefort eller annen fransk blåmugg ) Jo kraftigere ost -dess mer smak.
Evt salt og pepper. (jeg pleier bruke kraftig ost -og syns det gir smak nok )
Creme fraiche varmes på svak varme til den er helt oppløst/smeltet.
Ost delt i mindre stykker røres inn og smeltes på svak varme, er temperaturen for høy blir sausen fort tynn og veldig flytende.
[CENTER]
Jeg lager den ofte litt tidlig og lar den hvile en stund før den serveres.
Rester kan varmes rolig opp igjen.
Kjempesaus med mye smak.