< Tilbake til oversikten

Gorgonzola-saus

#1

Makronella sa for siden:

Det er ikke ofte, men i går var det en skikkelig pepperbiff på menyen. En biff krever en god saus og jeg hadde llyst på en litt smaksrik kraftig saus til - og valget falt på gorgonzola saus. Dette er en saus med mye smak som passer til biff eller annen kraftig kjøtt. Enkel å lage og kjempegod.

1 beger creme fraiche
150 -200 gram blåmuggost. ( Blå fra Selbu, gorgonzola, roquefort eller annen fransk blåmugg ) Jo kraftigere ost -dess mer smak.
Evt salt og pepper. (jeg pleier bruke kraftig ost -og syns det gir smak nok )

Creme fraiche varmes på svak varme til den er helt oppløst/smeltet.

[CENTER][/CENTER]

Ost delt i mindre stykker røres inn og smeltes på svak varme, er temperaturen for høy blir sausen fort tynn og veldig flytende.
[CENTER]


[/CENTER]

Jeg lager den ofte litt tidlig og lar den hvile en stund før den serveres.
Rester kan varmes rolig opp igjen.
Kjempesaus med mye smak.

Her servert med pepperbiff, stekt sopp og stekt tomat.


#2

Tiki sa for siden:

Jeg elsker blåmuggost, og fikk veldig lyst på denne middagen.


#3

nonta sa for siden:

mmm! Jeg kjørte entrecote med smeltet brie på i går, neste gang skal jeg prøve med sausen din!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.