< Tilbake til oversikten

Gitsans sveitserfarse + coleslaw

#1

Queen of Wands sa for siden:

Dette er ingen oppskrift, men en anbefaling: Gitsans sveitserfarse var enormt populær blant guttene + mannen min, coleslawen gikk også ned på høykant - ganske overraskende synes jeg! Selv min yngste som er ekspert på å sitte og "sortere" maten på tallerkenen la innpå mer enn vanlig, og ingen sortering. :) Oppskriftene er fra Skaldemanns kokebok. De var enkle å lage, og som sagt, ble veldig godt mottatt. Hadde håpa det skulle bli rester slik at jeg fikk teste hvordan det ville smake kaldt dagen etter, men det ble det ikke gitt. :D


#2

LanoGakkGakk sa for siden:

Spennende navn i alle fall! Takk for anbefaling :)


#3

Queen of Wands sa for siden:

Aner ikke hvor navnet kommer fra, kanskje noe med at kjøttpuddingen er fyllt med ost? Dvs. det skal være 4 dl raspa ost i kjøttfarsen.


#4

Øystein sa for siden:

Hørtes godt ut! Elsker coleslow!
Må jeg kjøpe boka for å finne ut hvordan Gitsans sveitserfarse tilberedes? :rolleyes:


#5

Queen of Wands sa for siden:

Har ikke peiling på sånne regler jeg. Kan jo godt fortelle hvordan jeg lagde den, men er det lov? Hyl ut dere som har peiling!

Fant det selv. I DENNE tråden står det at jeg ikke kan. Det jeg i alle fall kan si (har nettopp kjøpt boka) er at den ser veldig enkel og grei ut, og etter bildene å dømme er der mere snaskens å lage. Skaldemann er jo medlem her også, så det er vel ikke noen god idé å synde mot copyrighten.


#6

Gerd sa for siden:

Du kan legge ut oppskrifta ja, men referer til oppskriftsinnehaver :ja:


#7

Queen of Wands sa for siden:

Helt sikker Gerd? I så fall kan jeg gjøre det i morgen. I den tråden jeg viste til står det at oppskriften må modifiseres hvis den skal legges ut, stemmer ikke det da?


#8

Gerd sa for siden:

Her:


#9

Queen of Wands sa for siden:

Men dette høres ut som det gjelder oppskrifter folk har lagt ut på nettet? Ja, vanligvis kan man jo sitere i vei så lenge man opplyser om kilden, jeg har jo nettopp avsluttet et studium, og der har jeg ikke gjort annet. Tenkte bare det var annerledes når det gjaldt å bruke ting slik at vedkommende som sto bak kunne tape penger. Inger gidder vel å kjøpe Skaldemanns bok hvis alle oppskriftene havner her?


#10

Nille sa for siden:

Det er ikke opphavsrett på oppskrifter, de ansees ikke å ha nok verkshøyde. Dog vil man havne i en gråsone om man tar andres oppskrifter og bruker de i markedsføring osv.

Dette finnes det en høyesterettsdom på.

Så lenge ingen tjener penger på de kan oppskrifter legges ut. Dog er det kotyme å navngi vedkommende som har laget oppskriften.

Hva utenlanske oppskrifter angår så har andre land, og da spesielt amerikanerne, spesielt strenge og andre regler.

Forumledelsen forholder seg til Norsk lov som forklart ovenfor. Vi vil ikke bruke tid på å re-poste oppskrifter, men vi kan heller ikke hindre andre i å gjøre det om de velger å ikke respektere opphavsmannens ønske. Mener å huske at Skaldemann har copyright på boken sin.

Presiserer og gjentar at det er kotyme å navngi hvor oppskriften kommer fra og forumledelsen ber om at dette gjøres her på forumet.

Admin,

PS
Selv har jeg postet en god del oppskrifter, både egne og andres. Om det er andres oppskrifter poster jeg alltid hvor de kommer fra. Om det er mine blir jeg litt "muggen" om vedkommende som re-poster gir dem ut som sine egne, enten på forum eller f.eks. bruker dem i en bok uten å si hvor de kommer fra.


#11

Nille sa for siden:

Beklager at det har vært forvirring her. Du har helt rett i at det står det i posten du sikter til. Men etter at dette ble skrevet undersøkte jeg nærmere om hva som gjaldt i henhold til norsk lov. Og etter norsk lov tolkes det nå slik at dette ikke gjelder oppskrifter på grunn av at de ikke har "nok verkshøyde". Ref en høyestrettsdom.

Hva jeg skrev er korrekt for norsk lov OG det gjelder fremdeles dikt og bilder etc. men alså ikke oppskrifter.

Som sagt er det ansett som god forumkotyme å oppgi hvor oppskriften kommer fra. Noe vi altså ber om at blir gjort.

Skaldeman har ikke tidligere motsatt seg at det postes oppskrifter her så lenge det er henvist til ham og boka/bøkene. Det er jo på en måte en slags gratis reklame, folk får kanskje lyst til å lese MER fra bøkene hans :)


#12

Zincite sa for siden:

Jeg hopper tilbake til Gitsans sveitserfarse jeg :)
Fordi Lille Måne og Skaldeman har lagt ut et utdrag fra GI-null på nettet. Der er det flere oppskrifter med, også Gitsans sveitserfarse (på side 94) :ja:
Jeg fikk også lyst til å prøve den en dag.


#13

Queen of Wands sa for siden:

:mad: Langt innlegg forsvant, gidder ikke skrive det på nytt! I alle fall, takk for link, oppskriften står på side 35 i PDFen, og takk Nille for juridisk bistand. :)

Litt senere... Da lenker jeg litt HER ligger det oppskrift på coleslaw lagt ut av Skaldeman selv på doktor Dahlquists blog.


#14

Jabba sa for siden:

Jeg har også boka til Skaldemann og har prøvd denne farsen....og JA - den er virkelig god!!!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.