< Tilbake til oversikten

Hva er din plan for fase 2?

#1

Hedvig sa for siden:

Jeg tenkte at det kanskje kunne være nyttig med en sånn tråd. Hvordan tenker du å introdusere mat med flere kh og hvordan skal du introdusere dem?
Oppskrifter er alltid spennende og skravling er ett must. :D

Jeg er på dag 14 i fase 1. Jeg har fulgt boka ganske nøyaktig og er nå veldig klar for å introdusere ny mat. Blir jeg lenger i fase 1 er jeg redd jeg sprekker.
Tenker at jeg skal introdusere ny mat forsiktig og en matvare av gangen. I morgen skal jeg spise RugSprø og jeg gleeeder meg.
Hvor mange kan jeg spise i starten? Holder det med ett, eller kan jeg spise 2?

Dere da?


#2

Sniki sa for siden:

Skal inn i fase 2 jeg nå også. Skal egentlig ikke før til tirsdagen, men har ligget med spyskyken. Så da ble det to rugsprø går (riktignok det eneste jeg spiste) og spist to nå. Så jeg har ikke skeiet ut på andre måter.

Jeg ønsker meg en god oppskrift på brød i fase 2. Noen som har?


#3

Hedvig sa for siden:

Kan vi bruke denne tro?
[font=Tahoma][/font]
Ingers rugbrød
3-4 brød person(er)

Dette gir tre brød i 2-liters former eller fire brød i 1,5-liters former.
Brødene bør fryses, og oppbevares i kjøleskapet ettersom du bruker av dem, da de kan mugne om de ligger for lenge i romtemper...atur.
Tro meg, brødet er kjempegodt og veldig mettende!

1,3 kg fin sammalt hvete
200 g fin sammalt rug
200 g helkorn hvete
75 g gjær
2 strøkne ts salt
9 dl hvetekli/kruskakli
1,8 l lunkent vann, helst 37 grader (evt. 1 l søt eller sur skummet melk + 8 dl vann)
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner

Bland alt det tørre, løs opp gjæren i litt av væsken og arbeid alle ingrediensene godt sammen, enten i kjøkkenmaskin eller for hånd. Deigen blir veldig løs, men den skal være slik. Den kan IKKE eltes på bordet.

Hev deigen i underkant av en time i bakebollen.Slå luften ut av deigen og la den heve en gang til i bollen, ca. en halv time. Slå luften ut av deigen igjen og spa/hell deigen i smurte former og sett deretter brødene inn i varm ovn på 220 grader på over- og undervarme, eller 200 grader på varmluft. Brødene skal stekes i en time.

Brødene er litt fuktige inni, og de henger på kniven når du skjærer i dem, men slik skal de være.
Når du har et fuktig brød, klarer du deg med mindre pålegg.
Dette brødet er skikkelig fibersterkt, og faktisk godt!


#4

Kari Marita sa for siden:

Det brødet annbefaler jeg på det sterkeste,gikk ned 40 kilo med det brødet.Gikk da på 5 Ingers Rugbrød kurs.Det er ikke lavkarbobrød,men litt kan en spise av det på lavkarbo også.Avgjør selvsagt hvor mange karber daglig man skal ha.:)


#5

Hedvig sa for siden:

Så bra! Tror jeg må bake det og ta en liten smak i ny og ne.


#6

Ildern sa for siden:

Ingers rugbrød var helt topp. Holdt seg lenge i kjøleskapet også. Måtte være litt forsiktig med det i begynnelsen, da. Spiste jeg mer enn ei skive fikk jeg mageknip.
Jeg følger egentlig boken ganske slavisk. Da føler jeg at jeg er på den sikre siden.
Tror jeg vil starte med en porsjon med noe fiberrikt til enten frokost eller lunsj, og to porsjoner med frukt. Til frokost og lunsj/mellommåltid.
Ellers har jeg ikke planlagt så mye mer enn det. :)


#7

Sniki sa for siden:

Fant denne oppskriften på klikk; www.klikk.no/mat/article642480.ece

LAVKARBOBRØD

INGREDIENSER

4 stk egg
1 ts bakepulver
bk crème fraîche
3 ss solsikkeolje
60 g kruskakli
40 g linfrø
50 g sesamfrø

FREMGANGSMÅTE

Ha eggene i en bolle. Tilsett solsikkeolje og Crème fraîche, og visp alt sammen.

Bland alt det tørre sammen i en annen bolle. Hell dette så oppi bollen med det våte. Rør med en sleiv.

Vent med bakepulveret til slutt. Ha røren i en medium stor brødform, som enten er smurt eller er dekket med bakepapir.

Stek på nederste rille i ovnen, i ca. 55 min avhengig av ovn, ved 180 grader. Avkjøl på rist.

Næringsinnhold per 100 gram (kilde: matvareguiden.no):
KJ: 1251,5
Kcal: 301,5
Fett: 24,7 gram
Protein: 12,4 gram
Karbohydrater: 3,9 gram

Tror jeg skal prøve det. Men er det kanskje lurt å bytte ut til den lettere creme fraiche. Evt kesam. (På bloggen stod det at hun brukte rømmme, hvis hun ikke hadde creme fraiche)


#8

Sniki sa for siden:

Så flink du er som klarer det! Er litt kresen jeg...:o


#9

Hedvig sa for siden:

Jeg følger også boken ganske slavisk. Synes det er tryggest og nå har jeg hatt så gode reaultater at jeg ikke slutter med det nå. ;).

Frokost i dag var 1 Rugsprø med lett smøreost. Det var nydelig! Lenger i matplanen har jeg ikke kommet enda. Blir nok pizzasnurrer til lunsj iallefall.


#10

G I malin sa for siden:

Jeg har gått over til fase 2 i dag. Spiste et par fiberrik med smør og ost på. Har kjøpt inn mager-ost som smørerstatning i dag da :)

Til middag har vi spist taco, men for å spise minst mulig skjell putta jeg bare ingredienser på tallerkenen som en salat, og knuste skjell på toppen. Det blir ikke helt det samme uten knasingen, så dette funka.. hehe.. Når jeg gjorde det slik holdt det lenge med to stk.

Har spist grønnsaker med dip til kvelds, selv om dip ikke akkurat er kjempesunt... spørs på rømme-typen da :)

Har ingen særlig behov for brød enda, så fiberrik funka greit. Skal også spise havregrøt til frokost.


#11

Hedvig sa for siden:

Tror jeg også må prøve fiberrik. Jeg har spist to Rugsprø pr da i 2 dager og i tillegg spiste jeg ett eple i går. Alt annet var fase 1 mat og jeg har gått opp 1 kg. :eek:. Den skal vekk til min offisielle veiedag iallefall.

Er det for mye med 2 Rugsprø? Og da kan jeg vel ikke spise noe annet korngreier den dagen (fullkornspasta, ris o.l.)?
Litt vanskelig når man må tenke sjøl. :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.