< Tilbake til oversikten

Konfektkake med karamellkrem og peanøtter

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her.

Ingredienser:
150 g smør
150 g mørk sjokolade
4 egg
2 dl søtning*
1 1/2 dl mandelmel
1 ss fiberhusk
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver

[url="http://1.bp.blogspot.com/_hNxEeeEzJUk/TTCeZDH1u_I/AAAAAAAAAqE/1rc_m3iybKE/s1600/konfektkake03.jpg"][/url]Karamellkrem:
2 dl kremfløte
2 ss sukrin
1-2 ts flytende søtning
1 ss karamellsirup**
1/2 ts vaniljepulver

Pynt:
peanøtter
pisket krem

Fremgangsmåte:
Smelt smør og sjokolade i en kjele ved svak varme. Rør sammen til en glatt masse.

Pisk egg og søtning til luftig eggedosis. Rør deretter inn sjokolademassen.
Vend forsiktig inn mandelmel, fiberhusk og vaniljepulver.

Hell røren i en springform (ca 24 cm i diameter). Ha gjerne bakepapir i bunnen.
Stek ved 180 grader i ca 25 minutter. Kaken skal være litt rå i midten.
Avkjøl kaken i formen.

Ha ingrediensene til karamellkremen i en kjele.
Kok opp under omrøring til det tykner, ca 10 minutter.

Hell karamellkremen over kakebunnen og smør den jevnt over kaka. Pynt med peanøtter og pisket krem.

*)Jeg brukte en sukrinmelis og splenda
**)Jeg brukte Monin sukkerfrie karamellsirup, kjøpt hos Alt om bar i Bygdøy Allè 7 i Oslo. Produktet kan også kjøpes i nettbutikken.

Næringsinnhold i karamellsirupen, pr 100 g:
kcal: 34,5
protein: 0 g
karbohydrat: 16,8 g
fett: 0,4 g

Næringsinnhold i hele kaka med 70% sjokolade:
kcal: 3425
protein: 109 g - 13%
karbohydrat: 69 g - 8%
fett: 302 g - 79%

Næringsinnhold i hele kaka med sukkerfri sjokolade fra sukkerfritt:
kcal: 3313
protein: 105 g - 13%
karbohydrat: 27 g - 4%
fett: 290 g - 83%

Jeg har ikke tatt med peanøtter og pisket krem i utregningen.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.