< Tilbake til oversikten

Tyrkisk lavkarbomat - splittet mage

#1

babym sa for siden:

Dette er en tyrksik rett og betyr rett og slett "den splittede mage" - Karniyarik..

Du trenger til 6 personer

  • 1 aubergine per pers (to hvis de er små)
  • 300 g kjøttdeig
  • 2 ss hakket persille
  • salt
  • pepper
  • 2 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 2 tomater eller 2 ss tomatpure
  • raspet ost
  • 6 tomatbåter
  • lunket vann
  • litt tomatpure

Skrell auberginen på den ene siden med en potetskreller (den skalløse delen skal komme opp og skall-delen skal ligge ned)
legg de i saltet vann i 30 min. Legg de over i et dørslag.
Nå kan du velge om du vil fritere de i olje eller "bake" de i ovnen. Jeg bruker ovnen. Alt etter hva slags ovn du har skal de hvertfall bli myke. Ikke svidd eller helt uttørka :p

Ha smør, kjøttdeig, løk, krydder, hvitløk i en panne og stek

Ha i tomat og persille til slutt

Legg auberginene over i en ildfast form med skall-løse siden oppover. Dytt "fruktkjøttet" forsiktig til siden med en skje og fyll opp auberginene. Legg tomatbåter øverst.

Ta et halvt glass lunket vann og bland oppi litt tomatpure og held det i formen... så blir det saus etter de er stekt :D

Stek i 20 min på 180 grader. Strø på ost de siste 4-5 min.

Ved siden av serverer jeg tyrkisk yohurt blandet med presset hvitløk, salt og agurk i små biter..


#2

Nerthus sa for siden:

Så kult - dette har jeg pleid å lage uten å vite at det er en tyrkisk rett! :)

Skaver ut mesteparten av kjøttet først jeg da, med en skje, og steker opp halvparten. Og fyller med kjøttdeig, hvitløk, tomatpure, litt creme fraiche osv osv. Så litt ost på toppen og inn i ovnen til ferdig :) Dette er KNALLGODT! (og genial dagen etterpå til lunsj om det da blir rester igjen ;) )


#3

babym sa for siden:

Ja er det ikke godt? :D Skal prøve meg på din variant også... hørtes godt ut. Man kan fylle med det man liker egentlig. :)


#4

Chunky sa for siden:

Veldig bra! Kom gjerne med flere tyrkiske oppskrifter hvis du har. Det må ikke være fullstendig lavkarbo. Er flere av oss som lever moderat, og vi trenger flere spennende internasjonale retter her :)


#5

Kanskje sa for siden:

Hva smaker egentlig aubergin?? har aldri spist det, kan det sammenlignes med noen annen sort grønnsak?

Finnes tyrkisk Osmansk gryte og på ketolysekuren, og har noen oppskrift?


#6

Nerthus sa for siden:

Smaker vel egentlig lite og ingenting ler. Skåret i skiver og grillet med litt olje og salt og pepper smaker det vel ganske ålreit som tilbehør til grillmat :)

Den er dog PERFEKT til å hule ut og bruke til å holde godt fyll på plass :)


#7

Kanskje sa for siden:

Ok, så da bare stapper man oppi fyll, og koser seg med det, og kaster resten? Hehe. Må prøve.


#8

LineJM sa for siden:

Auberginer er veldig gode til å trekke til seg smak, så om du har god saus så smaker de av den. :)


#9

Nerthus sa for siden:

Neeeei - du må spise auberginen OGSÅ da! Som Line sier - de trekker godt til seg smak. jeg spiser den med skinn og alt etter at den har gratinert i ovnen med fyll og ost på toppen :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.