< Tilbake til oversikten

Spm ang vin:)

#1

Tøsa! sa for siden:

Har blitt tipset her inne om å se etter sukkerinnhold.
3 g sukker = 3 karber.
Men er det ikke tilsatt sukker i vinen som vises?
Eller er det fruktsukkeret?
Synes det er så rart at noe som innholder druer eller annen frukt kan ha så lavt karbohydratinnhold.


#2

Fjasnissen sa for siden:

På polet sine nettsider står det oppført varedeklarasjon på lik linje med vanlige produkter i butikken. Der står også mengden karbohydrater.

En god tommelfingerregel er at tørre viner har mindre karbohydrater.


#3

Torkil sa for siden:

Hei
For det første angir vinmonoplet sukkermengden i vin pr liter!
De tre gram er restsukkeret som er igjenn etter druesukkeret er forgjæret til alkohol.
Alkohol omsettes i kroppen som fett og bidrar ikke med karbohydrater :D
Et glass vin i ny og ne er altså ikke et problem.
Men husk at man tåler bare ca halvparten av det man tåler til vanlig. Og sliter man med vekttapet, bør alkohol kuttes ut en stund, da det har førsterett til forbrenning i leveren før kroppsfett.
Vennlig Hilsen
Torkil:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.