< Tilbake til oversikten

Gerds frokostpannekake

#1

Gerd sa for siden:


Gerds frokost-pannekake
(ca 8,5 karber i hele røra)

4 egg
1dl kremfløte

1dl cottage cheese
1dl vann
10g kruskakli
1ss fiberhusk
0,5 ts salt
1ts kanel eller kardemomme


Bland alt med stavmixer ( unntatt vannet) og la svelle 15-20 minutt.
Spe ut med vann til det blir en vanlig pannekakerørekonsistens (litt tykk)

Stekes på middels varme på ene siden til de er tørka oppå,
snu og stekes videre på andre siden. ( regn med 3-4-5 min pr side, jo lenger de steiker jo lettere blir de å snu og fastere blir de)

Jeg fikk 10 tynne pannekaker av denne røra.
Oppbevarte de i kjøleskap, tildekket med plast..
Kan fryses.

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2661&amp;albumid=327&amp;dl=1294985158&amp;thumb=1[/img]


#2

Mosepjusk sa for siden:

Mmmm, takk, gleder meg til frokost i morra :smile:



#4

Gerd sa for siden:

Var god altså :D


#5

Munchkin sa for siden:

Åsså jeg som er så glad i pannekaker da :hungry: denne må prøves ja


#6

LIBBA sa for siden:

Disse bare må jeg prøve:)
Er så godt med pannekaker m/blåbærsyltetøy og krem :sikle:


#7

Tiki sa for siden:

Disse laget jeg i dag, men hadde ikke fløte, og brukte soyamelk i stede for fløte og vann. Så såg jeg feil, jeg tok 1dl CF i stede for 1 dl CC. Ble gode og en kjærkommen avveksling til frokost. Jeg hadde rekesalat i majones og CF med sitron, litt sennep, vitløkspulver, vårløk og pepper inni.


#8

LIBBA sa for siden:

Har nå prøvd disse. Smaken var veldig bra, men dem var veldig vanskelig å snu:rolleyes: Kun den siste ble hel:p


#9

Gerd sa for siden:

Bruk svakere varme og stek lenger :ja:

De tar tid å steke :ja:


#10

LanoGakkGakk sa for siden:

Ligner de på 'vanlige' pannekaker på smaken? Kan man lure ungene med de, liksom? (til en felles pannekakestund :) )


#11

Gerd sa for siden:

Æææ.... vet ikke helt.... husker ikke hvordan vanlige pannekaker smaker :p

Men unga her vil heller ha lavkarbo-pannekaker enn "vanlige". De syns "vanlige" smaker mel nå......


#12

LanoGakkGakk sa for siden:

:)

Hva har man på?
Gode ideer?
Jeg er litt nybegynner...


#13

Gerd sa for siden:

Jeg spiser de med allslags pålegg jeg har lyst på. Oster, smøreoster, skinke, osv.


#14

Bøtt sa for siden:

Disse lagde jeg i går,kjempegode.
Jeg hadde de som dessert jeg da eller til kaffien.Da hadde jeg på rømme og litt sukkerfritt syltetøy:D
Og i dag hadde jeg en med kanel ,meierismør og splenda ,da ble det akkurat som lefse.


#15

Gerd sa for siden:

Syns de blir for "grove" til søtt jeg da....
Jeg har laget en dessert-utgave vi skal ha i dag ;) Oppskrifta kommer når/viss de andre godkjenner den :)


#16

Tiki sa for siden:

Mine gikk veldig greit å snu. Brukte teflonpanne da.



#18

LIBBA sa for siden:

Det gjorde jeg også, men den begynner å bli litt slitt.


#19

Christina73 sa for siden:

Hva er kruskakli og fiberhusk? Hvor får jeg kjøpt det?


#20

Bøtt sa for siden:

Kruskakli kjøpte jeg på ica.Fiberhusk på helsekosten.


#21

TrineG sa for siden:

Hei !

Jeg lurer på om jeg kan bytte ut kruskakli med fibrex ? Hvis det, skal jeg bestille det i dag, har funnet så utrolig mye jeg har lyst å lage, men kan ikke spise kruskakli.


#22

Ildern sa for siden:

Ser at det stå frokostpannekaker altså, men lurer på om jeg kan bruke denne til fylte pannekaker?



#24

Ildern sa for siden:

Så da er det håp for kjøttfyll med ostesaus over?


#25

Gerd sa for siden:

Ja :ja:


#26

swimzy sa for siden:

Åhh, disse skal lages nå.


#27

swimzy sa for siden:

disse var kjempegode :)


#28

sistegang sa for siden:

Sitter på jobb og blir kjempesulten av å lese om disse:o. Jeg savner pannekaker, med kjøttfyll, gratinert med ost over i ovnen. Gjett hva jeg skal ha i morgen til middag? (i dag har jeg ikke tid til annen enn en kjapp omelett :()


#29

Olea sa for siden:

Eg prøvde noko liknande no. Eg hadde ikkje cottage cheese, so eg bruke mager kesam i staden. Nam, nam!

Røra var ganske grei, men kanskje litt tjukk, so eg satte til rundt ein halv dl vatn (i tillegg til den desiliteren som står i oppskrifta). Dette er nok ei oppskrift eg kjem til å bruke fleire gongar! :)


#30

Olea sa for siden:

Etter ei stund blei røra litt gummiaktig. Er det nokon som veit kvifor den blir slik? Kan det ha noko med litt for mykje fiberhusk å gjere?



#32

Tiki sa for siden:

Fiberhusken ja. Blir slik når det har stått en stund. Gjør ingen ting, flyter somregel greit ut i varm panne. Evt. kan en vel ha i litt mere veske etter en stund. Eller bruke litt mindre fiberhusk i utgangspunktet.


#33

Nerthus sa for siden:

Kjempegode pannekaker - jeg kaller de tålmodighets-pannekaker fordi de må ligge LEEEENGE i panna før man snur de hehe :)

Verdt innsatsen dog! Anbefales :)


#34

Luci06 sa for siden:

Jeg begynner i morgen og denne skal jeg prøve! hvor lenge holde de seg i kjøleskap? og hvor får jeg tak i fiberhusk?(aldri hørt om:p)


#35

Tuttelutti sa for siden:

Må svare her jeg så jeg finner den igjen ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.