< Tilbake til oversikten

Snadder ostesnacks

#1

Stine sa for siden:

Har litt problemer med å få i meg alt fettet jeg bør ha i løpet av dagen ,laget meg en digg kveldssnack . La 4 baconosteskiver (runde fra kavli ) på et bakepapir og stekte dem på 225 grader i ca 10 min. De ble da ganske harde og kjeksaktige og perfekt til å ha pålegg på . Hadde på 2 skiver med birkebeinerskinke og en skje med rømme på toppen :). Dette ble skikkelig digg :)


#2

Kitt sa for siden:

Dette kaller vi osteknekkis og de kan lages på flere måter av forskjellig ost!:)

Kjempegodt og praktisk. Holder seg i en tett boks på benken/i kjøkkenskapet i ukesvis! Om de ikke blir spist opp, da!:p

Jeg lager dem med Kavli pepperost og spiser dem som "potetgull" med rømmedip!:sikle:


#3

Supah sa for siden:

Hvor mye karb er det i disse osteskivene?


#4

Kitt sa for siden:

Kommer helt an på hvilken ost du bruker, det da!
Jeg har bare Kavli med rosepepper i kjøleskapet nå og de inneholder 0.5 karber pr 100g og en skive ost veier ca 15g!

Du kan bruke nesten alle typer ost du kan skjære med høvel og mange er jo så og si uten karber!:D


#5

Bøtt sa for siden:

DIsse er også deilige med litt tomatpure og kjøttdeig ,etter du har stekt dem,strø på ost og stek til osten er smeltet igjen.mm..deilig:D


#6

yellowfrog sa for siden:

Det er enklere å slenge Kavliosten i microen på sterk varme i 1 min. Legg den først på en bit bakepapir ;)


#7

Svima sa for siden:

Dette skal prøves. :) Står i ovnen nå:D


#8

crystall sa for siden:

Disse bruker jeg ofte som "knekkebrød" med masse pålegg på til frokost, eller som Kitt sier, som "chips" med rømmedip til :D Helt supre! Min nye favoritt er Kavli Pepperoni :sikle: Den er bare 0,1 karb per 100g!


#9

Svima sa for siden:

Nå er de tatt ut av ovnen. Lagd litt dipp av rømme med krydder Mmmm :D
Føler jeg skeier ut på en onsdag:):)
Takk takk


#10

ninasov sa for siden:

he he... har akkurat selv spist ostechips med dip av rømme og hvitløk.. :D


#11

Idarull sa for siden:

Lurer på om man kan strø over paprika og/eller løkpulver før steking. Må prøves!


#12

Bøtt sa for siden:

Jeg har alltid litt piffikrydder på når jeg steiker vanlige ostechips av norvegia:)


#13

Idarull sa for siden:

mmmm! snadder!


#14

trollmamma sa for siden:

Jeg har prøvd disse idag, og de var NYYYDELIGE!:D
1,5 minutt i mikro, på bakepapir. Full effekt. (750).
Hadde kavli ost med bacon (de runde ferdigskivede) og det ble knallgodt. Spiste dem med CC, kokt skinke og paprikastrimler.

Men klarte bare en da. De er veldig mektige.


#15

izma sa for siden:

Åh, dette skal prøves på jobb i morgen :D Lettvin lunsj :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.