Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her.
Brødstenger smaker godt som tilbehør til suppe, salat eller gryterett.
18 stykker:
[url="http://4.bp.blogspot.com/_hNxEeeEzJUk/TS7IudlhMQI/AAAAAAAAApg/IznRvUtQabY/s1600/brodstenger02.jpg"][/url]Ingredienser:
100 g mykt smør
100 g kremost*, romtemperert
90 g bakemiks
30 g glutenmel
1/2 ts salt
1 egg til pensling
Pynt: f.eks havsalt, pepper, sesamfrø eller valmuefrø
Fremgangsmåte:
Ha romtemperert og mykt smør og kremost i en bolle sammen med bakemiks, glutenmel og salt.
Bland dette godt sammen. Det enkleste er å blande det for hånd, bruk gjerne engangshansker om du har.
Del deigen i 18 emner og trill ut tynne stenger. Hvis deigen er veldig klissete å jobbe med kan du legge den litt i kjøleskapet først. Legg stengene på en bakepapirkledd stekeplate.
Pensle med egg og strø over pynt, jeg brukte vanlige og svarte sesamfrø denne gangen.
*)Jeg synes philadelphiaost med hvitløk og urter smaker godt her, men du kan også bruke kremost uten smak og tilsette f.eks oregano, provencekrydder, paprikapulver, kajennepepper, karry eller hvitløkspulver.
Næringsinnhold totalt:
Kcal: 1363
Protein: 104 g - 31%
Karbohydrat: 17 g - 5%
Fett: 94 g - 64%
Næringsinnhold pr brødstang:
Kcal: 76
Protein: 5,8 g
Karbohydrat: 0,9 g
Fett: 5,2 g
Bruker du Philadelphia orginal vil karbohydratinnholdet bli litt lavere, og fettinnholdet høyere.