2 ts kakao
2 ts nescafe espresso
30-40 gram usaltet smør
Cajennepepper og ingefær
Whiskey (Kan sløyfes)
2 ts søtning, jeg liker best splenda
2 eggeplommer
1 dl kremfløte som skal piskes til krem
Først setter du på vannkokern med 2 dl vann.
Smelt smøret i en kjele. Rør ut kakoen med 2 ss kaldt vann før dette helles over i smøret som du har smeltet. Tilsett cajenepepper etter hvor sterk du vil ha den. Godt med ganske mye her. Så tar du bittelitt ingefær.
Bland ut de 2 dl vann du hadde på vannkokern med 2 ts nescafe espresso. Så heller du denne kaffeblandingen over i kakoen. Nå kan du også event tilsette whiskeyn.
Stivpisk kremfløten til tjukk og god krem. Hell over dette til kakaoblandingen, men la det være igjen ca 2 SS som du skal ha på toppen etter den er ferdig.
Så tilsetter du det søte etter hvor søt du vil ha den, men 2 ts holder av splenda synes jeg. Da ble den perfekt:)
Så varmer du opp alt til kokepunktet og heller over i en kopp og tar på litt fløte igjen til slutt!!!!
Denne er heeelt nydelig. Smaker litt kaffesjokolade med sterk cajenepepper:D
Regna litt på karbsa og jeg kom fram til:
Kakao = 1
Smøret = 0,5
Fløte = 2,9
Egg = 1,5
Splenda = 0,5
Totalt 6,4. Her fikk jeg to kopper, så da er det 3,2 pr kopp. Denne metter VELDIG og funker fint som kveldskos :D
Ah, det glemte jeg å skrive opp ser jeg. Men dem tilsettes helt til slutt:)
Det gjør drikken litt tjukkere, også får du i deg masse proteiner;)
Men helt til slutt bare pisker du dem godt inn i drikken:)
Kan godt varme den litt etter egga er piska inn også
Høres godt ut. Har du noen veiledende mengder for Cajennepepper, ingefær og Whiskey? Får følelsen at det blir som pepperkakebakesangen (til slutt en kilo Cajennepepper :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.