Jeg har desverre veldig store problemer med tallrødme :nei:, så jeg kommer til å få store problemer med å prøve å regne ut og slikt :(, det stopper rett og slett i hodet mitt når jeg skal regne meg frem til noe :nedfor:
Masse salat!!! Ulike typer du kan blande sammen (er selv veldig glad i hjertesalat, friseesalat og ruccolasalat.) ha gjerne oppi agurk, paprika og fetaost..:) Er avhengig av salat til hvert bidige måltid for å bli mett!
du får prøve å ikkje bli overhvelma av alle mulige oppskrifter. det er litt vanskelig dei første dagane og kanskje vekene. eg har heilt ærlig slutta å telle KH men tar det litt på feelingen. eg går ned likevel. Vi tar igrunn dag for dag. Har gitt opp å skrive veke-meny, men det funkar kanskje for deg?
For tida går det i to typar tilbehør med forkjellig kjøtt til. Når vi er lei finner vi på noko nytt ;)
Det går i mykje blomkålgrateng. Koke blomkål og steike diverse bacon, paprika, løk, bland med kokt blomkål og kok med litt fløte og en dæsj rømme. ha i form med ost på toppen og gratiner til osten ser god ut. Du kan dikte det du vil :)
Grønnsaker i form med ost og fløte er godt! det meste i form er godt :)
søk på "skinkegrateng" enten her eller på matprat.no, den er god!
Ellers av kjøtt er jo biff, kylling, fisk godt. Vi har i juletider ete litt svinemorr, det er mettande og godt!
ååååå, hadde skrevet et langt svar og så velger pc'en å oppdatere seg automatisk..grrrrrr:mad: men prver igjen
Hei og velkommen på ketolyse:) forstår godt at det er vanskelig i starten og mye å sette seg inn i.
eg e heilt ny sjøl, begynte på mandag, men gikk på ketolyse for noen år siden så kan litt om det sjøl om mye er glømt.
Noen start tips:
Bruk varetabellen i boken, alt med lite karber pr100g kan du bruke mye av
-Bruk vekt aktivt, ha den stående framme. Etterhvert har du det i hode.
-ikkje vær redd for fettet ;)
Bruk oppskriftene i boken. bytt gjerne ut ingredienser men husk da å regne karber.
sett deg inn i oppskrifter på forumet her, mye godt å velge i.
lag en ukemeny. Veldi greit å ha en plan på hva du skal lage i starten.
lag frokost ( feks egg og bacon ) + lunsj (salat) klar kvelden før så du slipper det før jobb om morningen.
Min handleliste
kyllingfilet,nakkekoteletter,svinekoteletter,fisk,egg,bacon,reker
kremfløte,seterrømme,rapsolje,cremefraich(godt til fisk syns eg)
skinke,roastbiff,skinkesteik,hvitost,smøreost
salat,parika,agurk,brokkoli,blomkål,soppruccola
Kylling kan brukes til lunsj, middag, kvelds, samme med de andre ingrediensene, spørs ka du liker.
eks på en dag hos meg:
Frokost : eggerøre av 2 egg,salt og pepper + bacon
lunsj : kyllingsalat
middag: nakkekoteletter m/soppstuing(sopp,fløte,krydder)+ kokt brokkoli
kvelds: Bacon og ostesnurr ( oppskrift i bok)
400g kjøttdeig
1/2 boks bønner ( uten lake)
1 boks hakkede tomater
1ss tomatpurre
Hakkede grønnsaker som paprika, litt løk, spinat, brokkoli mm
Krydder og urter, viktig med litt hvitløk (2 fed) og chilli
Ost (gjerne rester av blåmugg, brie, norwegia eller andre)
Stek kjøttet i godt med smør og ha i restenav grønnsaker, tomat, bønner og krydderier etter smak. Har du en panne som går inn i ovnen er den ypperlig å bruke.
Strø så mye ost du ønsker på toppen og sett alt inn i ovnen på ca 200 grader. Etter ca 5 min er osten smeltet og formen serveringsklar. Server gjerne med rømme til.
Dette gjør jeg unna på 15-20 min og er en nydelig rett.
Holdt meg i ketose hele veien etter denne middagen(e), men har ikke regnet karbinnhold i retten, burde ikke være mye.
ok, jeg skal ta en kikk på den, sikkert lurt å ha en bok å slå opp i også :-) og så leser jeg at man bør ha ketolysetabletter og strimler for å måle urinen.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.