< Tilbake til oversikten

Soya(protein)brød

#1

Skorpia sa for siden:

Soyabrød(mager variant)

Totalt karbohydratinnhold: 11 gram
[b][/b]
6 egg
2 dl mager kesam
1/2 dl rapsolje eller liknende
3-4 dl soyaprotein
1 ss bakepulver
olje til smøring av liten brødform
(nb.jeg tok en dæsj med seltin i tillegg)
Visp eggene sammen med kesam og olje. Tilsett soyaprotein og bakepulver.
Tilsett ekstra soyaprotein dersom den skulle bli for tynn.
Hell røren i brødformen og stek brødet på nederste rille ved 180 grader i 45 minutter.
Brødet holder seg i kjøleskap i 4-6 dager. Skjær tynne skiver.
Hver skive inneholder ca 0.8gram karbohydrat.

Hvis deigen er for tynn hever den for mye og omvendt dersom den er for tykk.'

PS: min deig var som en formkakekonsistens(marmorkake el.) og det virka akkurat passe.

Du kan benytte seterrømme og får en fetere variant,og da blir karbohydratene pr.brød redusert fra 11 til 7 gram.

Lykke til


#2

Musti sa for siden:

Denne oppskriften fra Ketolyseboka er allerede lagt ut her på forument,- sammen med vaflene og div. andre oppskrifter. :)


#3

Skorpia sa for siden:

ok musti,men jeg fikk forespørsel via privat melding,så jeg trodde ikke den var her. Men det går vel greit håper jeg
Klem


#4

mofe sa for siden:

Supert Skorpia - tusen takk! :)


#5

Musti sa for siden:

Så klart det er greit ... tenkte bare det var dumt med dobbelposting jeg da vet du ;)


#6

Skorpia sa for siden:

Tror kanskje det blir lettere i og med at jeg kalte det Soya(protein)brød for det finnes allerede et soya brød her og alle er ikke like flinke til å bruke søk funksjonen

Klem Skorpia


#7

Iset sa for siden:

Dette brødet har jeg så vanvittig lyst å bake, men jeg får ikke tak i soyaprotein!!! :(
Nekter å bruke soyamel, det smaker bæsj!


#8

Daizy sa for siden:

Bakte dette brødet et par ganger, men savnet 'brødfølelsen'. Idag kombinerte jeg litt av Ragnas Runstykker (takk Ragna!) og brødet og fikk et KJEMPEGODT brød som både smaker og ser ut som brød!

6 egg
2 dl creme fraiche (el seterrømme)
1/2 dl rapsolje
2.5 dl soyaprotein
1 ss bakepulver
4 ss linfrø
50 gram sesamfrø
30 gram hvetekli
30 gram solsikkekjerner
Drysset med blå valmuefrø på toppen

Hele brødet inneholder ca 24 kh, og jeg får 17-18 skiver per brød (det blir stort). Dvs bare litt over 1 kh per skive!!! :D (og det er med min type soyaprotein som inneholder 10 kh per 100 gram)

Og det smaker brød! :D

Stekinga er som før: 180 grader -45 min!

Anbefales! Jeg sitter og nyter brødskive med skinke nå :)


#9

Daizy sa for siden:

Jeg har laget en ny variant av soyaproteinbrødet, men denne gangen er det uten soyaproteinet :)

4 egg
2 dl creme fraiche (el seterrømme)
ca 1/2 dl rapsolje (prøv deg fram)
1.5 ss bakepulver
4 ss linfrø
50 gram sesamfrø
60 gram hvetekli
45 gram solsikkekjerner
Drysset med blå valmuefrø på toppen

Stekinga er som før: 180 grader - 50min!

Jeg har kuttet litt ned på eggmengden og heller hatt i litt mer kruskakli og solsikkekjerner enn soyaprotein...

HUSK: bakepapir i brødforma slik at det er lett å få ut :)


#10

Daizy sa for siden:

Er det noen her som har brukt FIBREX i brød før?? Jeg fant det i mammas skap og det inneholder kun 4kh per 100 gram - rent fiber!

Så nå tester jeg ut en ny variant av overnevnte prinsessebrød...
Uten solsikkerkjerner og sesamfør, men med fibrex og soyaflak...
Skriver inn oppskrifta hvis det blir vellykket :)


#11

nøtta sa for siden:

åh jeg skal bo hos noen andre i to uker :eek::eek::eek: åh da trenger jeg brød erstatning ja .... prøver å holde meg i ketolyse ... men så er det det at soyaprotein er så fryktelig dyrt og jeg takler ikke bismak ... har lest her at noen har fått det ... , også et annet problem som kaskje er større .. jeg tåler ikke gluten så hvis noen har et forslag til hva man kan bytte hvete klien ut med ??? så setter jeg stor pris på det :):):) jeg må vel bake det innen søndag så har god tid men hvis jeg må bestille noe ....

Takktakktakktakktakktakktakktakktakktakktakktakktakktakktakktakktakktakktakk


#12

Nille sa for siden:

Du kan prøve å lage det med nøytralt myseprotein. Torkil holder på med å finne et brukende myseprotein nettopp fordi mange ikke klarer bismaken på soya. jeg har laget brødet med nøytralt myseprotein og det fikk fint. Smakte BRØD sa sambo ! :p

Hvis du ikke tåler hvetekli forslår jeg at du øker mengdene på de andre sortene. Evt. noe flutenfritt du finner på supern. Vet ikke om det funker, men det er vel verdt et forsøk.


#13

nøtta sa for siden:

oj myseprotein det må jeg prøve ... problemet medglutenfritt er at det er tilsatt alle mulige former for karbo druesukker,sukker, alle mulige stivelser ....osv... ellers kan jeg bruke rismel som er ren vare men stappa av karbo ... + at det er veldig vannskelig å bake med.... hm ... hvor får jeg kjøpt myseprotein ?? har ikke sett det på helsekosten her ....


#14

Daizy sa for siden:

Hvor får man kjøpt myseprotein? Pris? Næringsinnhold?

Du kan også bruke FIBREX (sukkerroefiber), nøtta. Det er bra for allergikere. Spør på helsekosten :)


#15

Nille sa for siden:

De skal ha myseprotein på helsekosten. Men ikke sikkert de har det uten smakstilsetning. Torkil sjekker i Danmark ang. myseprotein. Jeg skal være med å teste det når det kommer hit. Det han har er sikkert billigere enn det de har her i landet. Skal sjekke litt rundt hvor det finnes.
[color=#800080][/color]
Fant en link HER


#16

nøtta sa for siden:

Takk for svar !!
men kan jeg bytte ut klimengden med fibrex ???? blir ikke det litt rart ???


#17

nøtta sa for siden:

Takk snille nille :snill:


#18

jeef-micro sa for siden:

Tror det skal gå bra, for fibrex (eller sukkerroefiber som det heter på helsekosten) ligner litt på kli i konsistens (litt mere flak enn kli da...) så det regner jeg med skal gå bra. Jeg har brukt både kli og sukkerroefiber i brød nå, pluss litt valnøtter, og det ser i allefall bra ut... har ikke fått smakt på det enda da...


#19

nøtta sa for siden:

oj da gjør jeg det i morra !!! så bra !! skal gi rapport .... ;)


#20

mofe sa for siden:

Blir ikke disse brødene veldig dyre?

Tenker på at det er 400 gram pulver på den man får kjøpt på ketolyseforumet.. Hvor mange gram er 4 dl pulver?

Ang. pulveret fra ketolyseforumet.. tar det lang tid fra man bestiller det til man får det i posten?


#21

Daizy sa for siden:

2.5 dl soyaprotein veier kanskje 79-90 gram?! Noe rundt det... jeg husker ikke helt for jeg baker uten det nå :)


#22

tech sa for siden:

Jeg planlegger å lage lavkarbo-pizza i morgen, jeg har ikke fått skaffet soyaprotein så jeg tenkte jeg skulle prøve noe ala den oppskriften der til pizzabunn, ville det funke bra? :)
Edit: Hmm, når jeg tenker meg over blir det vel for grovt for pizzabunn? Får vel gå til anskaffelse av soyaprotein.


#23

bluVelvet sa for siden:

Holder på å bake dette brødet nå og hvis det skal brukes som pizzabunn må nok bunnen stekes ferdig først. Dette er mer som en røre en heller i formen ;-)


#24

bluVelvet sa for siden:

Greit som brød men tror ikke det er noe jeg ville brukt som pizzabunn :-) Vurderer å lage ostesmørbrød nå. Var godt med smør og ost på!


#25

Distrea sa for siden:

Lyst til å skryte litt av Daizy sin brødvariant. Jeg ELSKER dette brødet.
Jeg bruker ikke hvetekli men kruskakli. noen ganger knuser jeg litt valnøtter og har i røra.

Noen som vet om det er HELT FY å spise dette på introen? uten nøtter da...


#26

monki sa for siden:

nam denne høres god ut,jeg smakte med soyamel,æsj!

hvor mye karber er det?


#27

Distrea sa for siden:

Tror det er ca 40 karb i hele brødet, jeg får 20 skiver, så det blir ca 2 karb per skive.
Dette er skikkelig grøvbrød syns jeg og med litt salt smør og gulost eller slakterens leverpostei som har <1 karb pr 100g

Jeg har forresten en ts salt i oppskriften også:)

:p


#28

Distrea sa for siden:

hihi... glemte å fullføre setningen

Dette er skikkelig grøvbrød syns jeg og med litt salt smør og gulost eller slakterens leverpostei som har <1 karb pr 100g.... blir det kjempe godt:p :D


#29

monki sa for siden:

da skal jeg lage det i morgen


#30

monki sa for siden:

jeg har ikke digital vekt :( så da kan jeg bare glemme det


#31

Distrea sa for siden:

Lån naboen sin ;)

Klarer meg ikke uten den kjøkkenvekta jeg, like avhengei av den som litersmålet :)


#32

monki sa for siden:

jeg får kjøpe meg en vekt når jeg får lønn i neste uke, hvor har dem en billig vekt?


#33

Gerd sa for siden:

Nille og europris har rimelige vekter, mener jeg å ha sett.. :)


#34

monki sa for siden:

jeg så på [url]www.elprice.no[/url] der har dem til 199,er det billigere enn det?


#35

Gerd sa for siden:

Lurer på om ikke jeg såg på nille til 149.. Skal ikke si det skråsikkert altså. Ellers så har jo el- butikker ofte tilbud på sånt... :)



#37

trultemamma sa for siden:

Hvordan baker du dette da?
:ny her jeg:


#38

Distrea sa for siden:

Jeg tar alt det tørre, så det våte i en bolle, rører godt rundt med en skje. Klæsjer det så i en brødform og inn i ovnen:)


#39

Midnattsola sa for siden:

Enig med Distrea, dette e brød, det smaker grovbrød. Deilig å ha noe under pålegget


#40

trultemamma sa for siden:

Takk skal du ha!
Hvor kjøper du soyaprotein?


#41

Distrea sa for siden:

Soya protein får du på meny vil jeg tro. Jeg bruker ikke soyaprotein, men proteinpulver som du får på helsekosten. Den jeg har heter "ProZyme" fra teck nutrition. Pass på at du får NØYTRAL...:) Proteinpulveret er det 0,6 karbo pr.100g. Det kan man jo leve med:)


#42

trultemamma sa for siden:

Fantastisk godt brød dette!! :-)

Både jeg og sambo elsker dette!!

Tuuusen takk for flott oppskrift!!


#43

LilleRosin sa for siden:

I dag bakte jeg dette brødet for første gang. Jeg ble kjempefornøyd! :D Har bakt Hildeborgs grovbrød før, men lurer litt på om det er noe i den oppskriften som hemmer vektnedgangen min. Så da tester jeg ut dette i stedenfor!


#44

Huskatt sa for siden:

Når jeg regner på det jeg har i røra inneholder hele brødet 86,6 karbs..?


#45

Huskatt sa for siden:

Jeg regnte ut når jeg lagde dette brøde, som var veldig misslykket :(, jeg fikk 86,6 karber?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.