< Tilbake til oversikten

Ketolyse VS "vanlig" lavkarbo..

#1

oppavsofaen sa for siden:

Jeg begynte med lavkarbo i forige uke, og det har gått veldig greit. Det var ikke med i mine beregninger å prøve meg på noen ketolyse helt med en gang før jeg hadde vent meg til det nye kostholdet og det å telle karbohydrater, men nå viser det seg at jeg antakelig har vært i ketose noen dager likevel.

Det har forsåvidt gått greit, men dersom jeg skal fortsette å være i ketose må jeg være litt mer nazi hva mat angår enn hva jeg først hadde planer om. I tillegg har jeg lest at man bør lese bøker og ta tabletter (som jeg IKKE har fått tak i, og heller ikke hadde planer om å skaffe meg med det første..)

Jeg har til nå holdt meg til ca 20 karbohydrater daglig. Jeg har naturligvis ikke noen sticks å tisse på, så jeg kan vel heller ikke vite hvor mye som skal til før jeg går ut av ketose heller? Og har hørt rykter om at det er ikke så bra for helsa/forma mi å gå inn og ut av ketose?

Noen litt mer erfarne som har noen tanker og råd å komme med her? Bør jeg fortsette i ketose og stille hardere krav til meg selv enn hva jeg hadde planer om i utgangspunktet, eller er det for tidlig? Bør jeg heller fokusere på å lære meg mer om karbohydrater, hvordan ting virker og generelt lære å kjenne min egen kropp og hva den tåler?

Isåfall sistnevnte: Hvor mange karbohydrater bør jeg spise for å kunne kalle det lavkarbo-kosthold? Og kan jeg fortsatt forvente å gå ned i vekt dersom jeg spiser 20-30 karbohydrater mer enn jeg gjør i dag? Og hvor i alle dager skal isåfall de karbohydratene komme fra?:confused: Spiser stort sett bare salat, grønnsaker, kjøtt (rødt og hvitt) og fete melkeprodukter om dagene. Må da vel enorme mengder til for å dekke et dagsinntak på f.eks 60-80 karber?

kanskje dumme spørsmål, men jeg er helt blank. Har prøvd å lete etter svar på lignende rundt på forumet også, uten særlig hell.


#2

Kitt sa for siden:

Ved 20 karber vil du være i ketose. Mange er det opp til 50 kabrer også!
Høres ut som om du godt kan være i ketose, da! Om du har problemer med å spise nok til å holde deg rundt 72karber om dagen.
Alt under 150g karber er lavkarbo, da! Fedon anbefaler linser, bønner,etc. Fortsatt mat med lav GI, men med mer karber.
Om man bruker en del rød papirka, løk, hvitløk etc er det ikke så vanskelig å komme godt over 20 karber, syns jeg.
Mange spiser også feks Fiberrik og/eller bruker en del fløte/rømme etc. Er karber i egg også!;)


#3

oppavsofaen sa for siden:

Spiser jo litt egg, fløte, paprika og løk, men etter hva jeg har klart å telle så går jeg ikke særlig mye over 20 karber pr. dag ihvertfall. Tror jeg? Synes fortsatt det er litt vanskelig å telle, er ennå uerfaren..:D Grunnen til at jeg nå er litt skeptisk er at jeg har merket en del symptomer (etter hva jeg har lest her inne kan være symptomer) på magnesiummangel. Jeg har ikke råd eller mulighet til å kjøpe tabletter nå heller, så da er det kanskje mest fornuftig å øke karbohydratinntaket og krysse fingrene for at jeg likevel går ned i vekt? (gått ned 2 kg på 1,5 uke nå.)


#4

ada-emilie sa for siden:

og i frukt og bær og visse grønnsaker og poteter.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.