< Tilbake til oversikten

Rundstykker med 4 karber i hver

#1

RAGNA sa for siden:

Har mikset litt fra andre oppskrifter, brukt fantasien litt og kommet fram til noen rundstykker som er kjempegode. Jeg lager en liten posjon (blir 10 stk av denne oppskriften). Jeg oppbevarer dem i fryseren, og tar ut et rundstykke hver kveld. Hvert rundstykke inneholder 4 g. karbohydrat. Det går sikkert an å lage brød av deigen også.

RAGNAS RUNDSTYKKER
3 egg
5 ss. rømme
45 g. smeltet smør
40 g. sesamfrø
50 gram melblanding for dansk rugbrød(de har det på Rema)
2 ss. linfrø
2 ss. kli
50 g. hvetekim
50 g. soyaflak
1 ts. bakepulver

Det er bare å piske sammen eggene, tilsette alt det våte og deretter alt det tørre. Stekes på 175 grader i 15-20 minutt.

Rundstykkene henger ganske godt sammen, og er fine å ha f.eks. i matpakken. Min favoritt er smør og masse hvitost på, eller en tykk skive Creme Cherie. :D

Prøv da vel!! :hungry:


#2

Nille sa for siden:

Flyttet denne til vedvarende fordi det ikke er tillatt med rugmel på Atkins Induksjon !!

Den så forresten knallgod ut denne - den skal prøves !! :sikle:


#3

Albertine sa for siden:

Hvorfor er det alltid 14 mil til nærmeste REMA-butikk når jeg virkelig trenger en? De så virkelig gode ut, de der rundstykkene!


#4

Skorpia sa for siden:

Ja den oppskriften skal lagres,for å prøves ut senere,når jeg er ferdig med mine 15 karber om dagen:)


#5

Daizy sa for siden:

Her har jeg byttet ut rugmixen med soyaprotein, har prøvd å regne kh så godt jeg kan - Ragna, du kan jo se om det stemmer med ditt :)
[font=Verdana][/font]
Smaken var omtrent lik, smakte namme-nam brød :D
[font=Verdana][/font]
Soyaprotein Rundstykker
3 egg (1,8 kh)
5 ss rømme (80 g = 1,28 kh)
45 g smeltet smør (-)
40 g sesamfrø (1,8 kh)
1, 5 dl soyaprotein pulver (Tror det er nok med 1 dl egentlig) (50 g = 5 kh)
2 ss linfrø (1,32 kh)
2 ss kruskakli (0,1 kh)
50 g hvetekim (11 kh)
50 g soyaflak (Usikker, sto ikke på pakken, ca 5 kh tror jeg)
1 ts bakepulver (?? 0.1 kh?? )
[font=Verdana][/font]
= 27, 4 kh / 10 stk rundstykker = 2,7 kh per stk
[font=Verdana][/font]
Så nå lurer jeg, hvis jeg bytter ut hvetekim med feks mere kruskakli så blir jo karboinnholdet lavere... Er det noen som har noen formening om dette? :rolleyes:
[font=Verdana][/font]
De smaker iallefall suupergodt, så de anbefales på det sterkeste!!! :D


#6

mofe sa for siden:

Jeg tenkte på linfrøene.. karbohydratene fra dem påvirker vel ikke blodsukkeret..? Tas ikke opp? Så da skal man ikke regne med det.. eller?


#7

Daizy sa for siden:

Åh, ja kanskje det Mofe. Jeg vet ikke... Men det er egentlig hvetekiment som høyner kh innholdet, så hvis noen vet noe om det kan kuttes/byttes ut/kuttes ned på... :)


#8

mofe sa for siden:

Og de soyaflakene.. er det noen grunn til at du gjetter karbeinnholdet på dem? :) Hvor har du det fra...? :)


#9

Daizy sa for siden:

Hehe... tatt fra luften vel :) Neida... Jeg har en boks soyaflak hjemme i sør, og fikk kjæresten til å titte på de når jeg skulle regne ut kh innholdet. Men skrev det ikke ned gullfisk hukommelse Men tror det var noe i den duren. Kanskje 7 kh ? Vet du? (og bare gidder ikke å si noe men plager meg istedet :D ;) )


#10

mofe sa for siden:

Nei, jeg har ikke peiling :)


#11

Daizy sa for siden:

Jeg diskuterte hvetekim vs. kli (kruskakli) med mamman min idag og fant ut at neste gang kan man bytte mengden av de to indigriensene... Det er vel nesten det samme?

Skal prøve det når jeg kommer hjem (kan ikke bake mer her nå), for hvis det funker så kuttes karboinnholdet med 1 kh nesten per rundstykke! Og det er jo genialt!

Men det er jo ikke sikkert dette fungerer... noen som har idéer/innvendinger? Jeg kan ikke bake så jeg blir glad for alle forslag :o

PS: Stekte rundstykkene mine i en muffins form, det fungerte fint :)
PPS: Jeg anbefaler disse, spiste en til frokost idag (delt i 4 m/ ost og smør) og de er kjempemektige og fulle av fiber :p


#12

Musti sa for siden:

Skal kjøre i butikken nå for å kjøpe kruskakli og div.

Ser du er pålogget nå Princess .. hva tror du om å kjøre havregryn i hurtigmixeren og bytte ut noe av de andre ingrediensene?


#13

Daizy sa for siden:

Hei musti, dette kommer sikkert litt seint, men... tenkte også på store havregryn. Kan sikkert knuses og byttes ut. Vet ikke kh innholdet på det, gjør du?


#14

Nille sa for siden:

Her er næringsonnhold/karbeinnhold på havregryn:
www.lavkarbo.no/?side=korn


#15

RAGNA sa for siden:

Ja her er det bare å prøve seg fram med alt mulig rart og komme fram til sin egen variant. :p Jeg gjorde følgende: tråla bakehyllene på helsekosten og Rema for å finne det som inneholdt minst karber. Unnet meg også litt rugmel for å få litt mer brødsmak på rundstykkene.


#16

Musti sa for siden:

Prøvde å lage en egen variant av disse nå i dag ... ble litt tørre.
Men .... så godt jo ..... var BRØD.
Magen fikk et kjempekræsj .... men det var det jammen verdt!
Kjøpte forresten økologiske solsikkekjerner og hadde i,- det var vellykket i alle fall.
[color=darkgreen][/color]
Skal prøve meg litt mer fram i morgen. De første jeg lagde var uten soyaflak,- men disse kom levert på døra mi nå i kveld :) (Godt å ha bekjente som jobber i helsekost ja)
Gleder meg til å prøve igjen.
[color=darkgreen][/color]
Så kommer men'et mitt (som vanlig):o : passer egentlig alt dette hvete-greiene inn i Atkins kost?
Boka mi er bortlånt (lærer aldri) derfor må jeg spørre dere andre her inne.
[color=darkgreen][/color]


#17

Musti sa for siden:

Takk Nille for linken!
Skal en trekke fra kostfiber?
Det ser nemmelig sånn ut?
Trodde det allerede var trukket ut her i Norge?

:confused: :confused: :confused: :confused: :confused:


#18

Nille sa for siden:

Kostfiber er allerede trukket fra i Matvaretabellen. (Det står over kolonnen. "Karbohydrater - (minus) kostfiber". Kostfiber er spesifisert ytterst til høyre.)
:)
[font=Verdana][/font]
[font=Verdana][/font]


#19

Musti sa for siden:

Flotters Nille!
Missforstod nok oppsettet i tabellen jeg da :p
[color=darkgreen][/color]
Hva mener du om hvetekli og hvetekim for oss som vil spise Atkins?


#20

anniejahren sa for siden:

Så godt dette hørtes ut....skrevet ned og skal lages med en gang jeg er i fase4(bare 3-4mnd til)....nam nam, trodde brød var det jeg kom til å savne mest, men nå kan jeg jo spise disse innimellom=) det var godt=)


#21

RAGNA sa for siden:

Hvis de blir litt tørre, har du kanskje hatt i for mye tørt i forhold til vått? Deigen skal være ganske bløt når du legger den på stekeplaten. Den skal være så våt at du må sette den på med skjeer.


#22

RAGNA sa for siden:

Har du fått prøvd å bytte ut hvetekimet med kruskakli? Er spent på om det fungerer... ;)


#23

Musti sa for siden:

Jeg gjorde det. Funka helt fint .. ble bare litt tørre.
Skriver hva jeg brukte her:

3 egg
5 ss rømme
45 gr. meierismør
40 gram sesamfrø
2 ss linfrø
2 ss hvetekim
50 gr. kruskakli
15 gr solsikkekjerner
3 ss soyaprotein
2 ts bakepulver

Trenger mer fuktighet.
Noen som har noen tips?
Lurer på om en kan bruke litt vann og gjær?

Skal teste ut litt etterhvert :)


#24

RAGNA sa for siden:

Vann går sikkert greit, men det går jo an å øke på med ett egg til eller mer rømme også. Si fra hva du kommer fram til da. Jeg har ikke fått behov for brød ennå, men det kommer vel om ikke lenge...:rolleyes:


#25

Amica sa for siden:

Er det noe som går ann å sløyfe her? Er litt blakk som student, men skulle gjerne ha baket dem..F.eks. Linfrø, hvetekim og soyaprotein? ELler, jeg har jo Linfrø, så da er det bare di to siste. Alt annet er jo i "store mengder" så det har vel noe å si for smaken og deigen spesielt..Dere har vel neppe prøvd, men...;)

Går det ann å bytte ut sesamfrø med linfrø forresten? (vet ikke heelt hva sesamfrø er da :rodme:


#26

RAGNA sa for siden:

Du kan jo prøve deg frem og bytte ut litt av hvert, etter hjerte og pengbok! :) Sesamfrø kan sikkert byttes ut med linfrø, men en pose sesamfrø koster ikke så mye da. Se i bakehylla på Rimi. Hvis du tar rugmix i stedet for soyaprotein, slik den første oppskriften er, blir det jo også rimeligere. Den derre rugmixen kostet vel bare 8 kroner for en kilospose. Og i oppskriften brukes det bare 50 gram.


#27

Amica sa for siden:

Jupp! Takk for det. Var litt av hvert av oppskrifter der, ja :rodme: Må sette meg ordentlig inn i det. Blir fort litt matlei, har stort sett spist det samme i snart 4 uker..Dette hadde vært fin avveksling, og med eggesalat på :D Men vet ikke hvor mye majones som skal i oppskriftet her som ligger under "oppskrifter"..Hum.. :(


#28

Daizy sa for siden:

Fint Musti, jeg får prøve din oppskrift neste gang, bare med litt mer rømme etc. i... Har du regnet kh innholdet i denne? Den må vel bli under 2 per rundstykke vel?


#29

Musti sa for siden:

Har ikke regnet ut KH, men du trenger mye mer væske i disse.
Få høre hvordan det gikk da :)


#30

Daizy sa for siden:

Okei, nå har jeg testet ut en variant av oppskriften, og denne ble kjempebra.
Best av alt: KUN 1.7 KH per rundstykke!!! :D

3 egg = 1.8 kh
5 rause ss rømme = 1.28 kh
45 gr smeltet smør = 0 kh
40 gr sesamfrø = 1.8 kh
2 ss linfrø = 0 kh
30 gr kruskakli = 6 kh
2 ss (8 gr) hvetekim = 2 kh
20 gram soyaprotein = 3.8 kh
2 ss solsikkekjerner = 2 kh
2 ts bakepulver = 0.1 kh

/ 12 stk = 1,7 kh per rundstykke

KJEMPEGODE, akkurat passe myke :)
Da kan jeg spise 2 - 3 stk hver dag :D Tjohoooo :p


#31

*iselilja* sa for siden:

nam! ser dødsgode ut:D
hva blir prisen ca, på 12 rundstykker? er jo litt vesentlig det å..


#32

Daizy sa for siden:

Prisen? Det kan jo ikke bli særlig mye det. Det eneste som er dyrt (i norge) er jo soyaprotein... Resten (kruskakli, sesamfrø, linfrø, hvetekim og soyaflak) koster vel fra 6,- til 12,- kr cirka. Og du bruker jo ikke så mye av det så det holder til MANGE rundstykker... Soyaflak må du på helsekost å kjøpe, vet ikke hva det koster (kjøpte min i sverige), men som sagt, du bruker ikke mye! :)


#33

Iset sa for siden:

Soyaflak er ikke dyrt. :)


#34

Skorpia sa for siden:

dET ER BARE SETTE I GANG Å PRØVE,og dersom du synes du får et perfekt brød er jeg virkelig i hundre. Har ikke prøvd ,men tror uansett at alle brød blir bedre uten soyamel(liker ikke smaken av det) men det går jo an å lage brød som inneholder soyamel såsant en har andre ting i som døyver den smaken som kruskakli ol.
Lykke til med å telle karber:cool: ;) :p :D Og om brødet er godt i tillegg....... da blir det ståhei om du bare får noen til å bake det.
Skorpiabrødet er tungt,men det kan skjæres i tynne skiver som pumpernickel omtrent,men det smaker mye bedre. Men nå må jeg sove .LYKKE TIL!!!


#35

des65 sa for siden:

Disse høres jo gode ut, men må spørre litt pga uvitenhet.... er disse lovlige hos Lindberg?


#36

Nille sa for siden:

Ja, disse er lovlige på Lindberg og de fleste andre lavkarbo filosofier, inkl. Atkins og Ketolysekuren ! :)


#37

klarasophie sa for siden:

Hm..... får dere rundstykke konsistens på disse? Jeg laget dem nå, men mine fløt utover og ble mer som polarbrød! Men smaken var god da! Var kanskje alt for bløt deig? Eller i grunn mer som ei røre da. Og når det ikke er gjær så skal de vel ikke heves??


#38

Idun Kjellvik sa for siden:

Mulig dette havner i feil kategori/bås... jeg er litt ny på dette med tråder og alt dette her. Men... Takk til mange for fine, alternative oppskrifter. Hva er Ketolyse Bakemix? Hilsen Idun


#39

mofe sa for siden:

Gå inn på avansert søk, og søk på ordet, i bare titler, så får du nok opp noen tråder :ja:

Her er avansert søk :
forum.lavkarbo.no/search.php


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.